Επιθεώρηση με θέμα το Τσερνομπίλ: Άλλος Χαβάη άλλος πληρώνει

DINO

Expert
Joined
3 Αύγ 2007
Μηνύματα
8.332
Αντιδράσεις
1.193
Άλλος Χαβάη άλλος πληρώνει (1987)


Retrodb:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%86%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%82_%CE%A7%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B7_%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%82_%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9_%CE%9D%CE%BF1

Μετά την έκρηξη στο Chernobyl, και οτι ακολούθησε (μετρήσεις ατμόσφαιρας, βροχες κλπ.), θυμάμαι πως είχα παρακολουθήσει μια επιθεώρηση (στην TV ή στο Θέατρο), όπου αυτό που μου έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό είναι το παρακάτω παραφρασμένο τραδουδάκι:

"5 μειον 5 μειον 5


20 φορές το μιλιρεμ



11 φορές το 15



έχουμε 40 μπεκερελ


 


σύνολο 16 μαλλον ειν' εντάξει



πες πως τη γλιτώσαμε κι αυτή τη φορά
"

Ο ρυθμός πάει, όπως το παρακάτω τραγούδι του Λ. Κελαηδόνη:


Θυμάται κανένας περισσότερα στοιχεία;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κάποιο παραπάνω στοιχείο? Δεν θυμάσαι ποιοι έπαιζαν ας πούμε?
 
Δυστυχώς δε θυμάμαι τίποτε άλλο... :(

Μόνο το τραγουδάκι...
 
Πρόκειται για το "Άλλος Χαβάη, άλλος πληρώνει" που ανέβασε η Άννα Βαγενά στο θέατρο Σμαρούλα το 1986. Η επιθεώρηση κυκλοφόρησε σε βίντεο από τη "Fly video" ή κάπως έτσι και είχε τόση επιτυχία, ώστε μετά να γυριστούν δυο sequel επιθεωρήσεις, που όμως ήταν γυρισμένες σε στούντιο. Τα δυο sequel έχουν παιχτεί πολλές φορές από μικρούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά η πρώτη, θεατρική παράσταση από όσο ξέρω δυστυχώς όχι.

Η παράσταση είχε βιντεοσκοπηθεί χωρίς κοινό, με πρόσθετα ηχογραφημένα γέλια και χειροκροτήματα, και έναν μόνο θεατή που τον έπαιζε ο Τόνυ Άντονυ (που εμφανίστηκε μετά ως τεχνικός στο νο.2).

Το νούμερο που θυμάσαι ήταν είτε τραγουδιστικό φινάλε πρώτου μέρους είτε τραγουδιστικό νούμερο του δεύτερου μέρους με όλον τον θίασο. Η σάτιρα ήταν πραγματικά πολύ πετυχημένη. Επρόκειτο για το φεστιβάλ "Τσερνομπίλια" αν θυμάμαι καλά που το παρουσίασε ο Κώστας Ευρυπιώτης (ο μόνος που είχε πρόζα) και οι ηθοποιοί ήταν χωρισμένοι σε ομάδες, πχ. επιστήμονες, καταναλωτές κτλ.

Τη μουσική της παράστασης είχε γράψει ο Κηλαηδόνης (σύζυγος της Βαγενά). Λεπτομέρεια που μου έχει μείνει από τότε. Το σήμα της εταιρίας Fly video που παρήγαγε τη βιντεοκασέτα ήταν η μουσική της "Βαγγελίτσας" που είχε επίσης γράψει ο Κηλαηδόνης.

Η πάντα ενημερωμένη retrodb έχει και τις υπόλοιπες απαραίτητες πληροφορίες :)

http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%86%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%82_%CE%A7%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B7_%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%82_%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9_%CE%9D%CE%BF1
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστώ! Ευχαριστώ! Ευχαριστώ! :worship:

Πραγματικά πολύ περισσότερες πληροφορίες απ'ότι περίμενα!
 
Πίσω
Μπλουζα