Επισκευή καλωδίου χειριστηρίου Dual Shock για Playstation 2

Lord Vek

Retro Member
Joined
11 Φεβ 2008
Μηνύματα
499
Αντιδράσεις
520
Έχω κάποια χειριστήρια για Playstation 2 που μου δώθηκαν χαλασμένα, μήπως και μπορέσω να τα επισκευάσω και να τα κάνω λειτουργικά. Ένα από αυτά, ένα Dual Shock, έχει εμφανώς φθαρμένο καλώδιο και έλεγα να κόψω τα σημεία φθοράς που ενδεχομένως να μην κάνουν καλή επαφή και να τά ενώσω σε άλλο σημείο (που κάνει επαφή) χάνοντας λίγο από το μήκος του καλωδίου αλλά κερδίζοντας ίσως ένα λειτουργικό χειριστήριο. Ένα όμως πρόβλημα που προέκυψε είναι πως εσωτερικά τα χρωματιστά καλωδιάκια είναι σαν τρίχες που δεν μπορώ καλά-καλά να τα γδύσω χωρίς μεγάλη προσοχή (στην πρωτη δοκιμή που έκανα προσπάθησα 5 φορές να τα γδύσω) και δεν μπορώ και να φανταστώ πως μπορώ να τα κολλήσω με το κολλητήρι. Αναρωτιέμαι αν γνωρίζει κανείς πως μπορώ να χειριστώ τέτοιου τύπου καλώδια. Ίσως και κάποιο videακι στο Youtube όπου έψαξα κι εγώ αλλά δεν βρήκα τίποτε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
O τροπος που χρησιμοποιω σε λεπτα καλωδια ειναι να λιωνω το πλαστικο με το κολλητηρι.Βαζωτο καλωδιακι σε μεταλλικη επιφανεια και μετα ακουμπαω πανω του το κολλητηρι,και τσουπ ελιωσε.Μπορεις να χρησιμοποιησεις και αναπτηρα,αλλα με προσοχη μην καει πολυ καλωδιο..αλλιως παιρνεις αυτο:http://www.ebay.com/itm/Game-Controller-Extension-Cable-Cord-for-Sony-Playstation-PS2-/120791783495?hash=item1c1fc05847:g:btYAAOxy4dNS4nws
 
Ίσως θα μπορούσες να πάρεις κάποιο αντίστοιχο καλώδιο από το εμπόριο, πχ UTP που έχει 8 αγωγούς, και να αλλάξεις όλο το καλώδιο. Δεν ξέρω βέβαια τι βύσμα παίρνει από τη μεριά του playstation, και αν μπορείς να βρεις τέτοιο βύσμα στο εμπόριο. Εκ πείρας σου λέω ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ενώσεις τέτοιο καλώδιο, που έχουν πχ τα ακουστικά ή τα τηλέφωνα.(headphones).
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις angel_grig και Uskoke. Με την προέκταση θα είχα το ίδιο πρόβλημα αφού η μία πλευρα θα πρέπει να κολληθεί στην πλακέτα. Επίσης δεν ξέρω να πουλιέται μόνο το βύσμα του χειριστηρίου του Playstation για να άλλαζα το γνήσιο καλώδιο με UTP. Τι να κάνω, μάλλον θα το ξαναπροσπαθήσω.
 
Παντως ειναι πολυ ευκολο να κολληθει το καλωδιο στην πλακετα,απο οτι τα καλωδιακια μεταξυ τους..
 
Ίσως μπορείς να κάψεις τελείως το χαλασμένο κομμάτι του καλωδίου, να το πετάξεις και να κοντύνεις το υγιές κομμάτι και να το κολλήσεις στην πλακέτα. Εγώ έχω ένα ρυθμιζόμενο γδάρτη με βίδα, αλλά ούτε αυτός νομίζω ότι μπορεί να γδάρει τόσο λεπτό καλώδιο.Ίσως με ένα κοφτερό μαχαίρι;(Φαλτσέτα).
 
Μάλλον με αναπτήρα θα το προσπαθήσω. Στο μεταξύ, αν δεν οφείλεται στο καλώδιο το γεγονός πως δεν το "βλέπει" το Playstation, τι άλλο θα μπορούσε να φταίει; Το κουμπί analog φαίνεται να λειτουργεί μόνο, ανάβει-σβήνει το Led πιέζοντάς το. Αλλά δεν λειτουργεί τίποτε άλλο ούτε οι κατευθύνσεις, ούτε το start.
 
Mπορει να ειναι τα pads και να μην κανουν επαφη..μπορεις να δοκιμασεις στην θεση που ειναι το pad με αλουμινοχαρτο να δεις εαν λειτουργει..δεν θυμαμαι εαν εχει ολοκληρωμενο στο χειριστηριο του playstation..εαν εχει μπορει να φταιει και αυτο..
 
Ίσως με ένα πολύμετρο μπορείς να βγάλεις μια άκρη, βρίσκεις και με 10 ευρώ (πολύμετρο).Να δεις δηλ.αν το καλώδιο έχει συνέχεια, αν οι επαφές κλείνουν κλπ.τώρα αν έχει ολοκληρωμένο όπως λέει ο angel grig άλλου παπά ευαγγέλιο.
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τελικά βρήκα ενα καλώδιο με νορμάλ καλωδιάκια (που μπορούν να δουλευτούν) από ένα ημιτασιόν χειριστήριο (που ούτε κι αυτό λειτουργεί). Τώρα δεν μένει παρά να βρώ τις αντιστοιχίες pins-χρωμάτων και να τα "παντρέψω" (χειριστήριο Playstation με καλώδιο από το ημιτασιόν χειριστήριο).
 
Πίσω
Μπλουζα