Επισκευή-Aνάσταση LAPTOP

ΦΖΠ1

RetroJunkie™
Joined
23 Μάρ 2013
Μηνύματα
2.266
Αντιδράσεις
847
Tις προάλλες, το Probook μου άρχισε να μη δείχνει τίποτα ανάβοντας. Η διάγνωση ήταν ότι από υπερθέρμανση αποκολλήθηκε η κάρτα οθόνης από τη μητρική του.

Φυσικά οι συμβεβλημένοι επισκευαστές που πρότειναν αλλαγή μητρικής, ήτοι 600+ ευρώ.

Πήγα σε κάποια εταιρία που έχει τη μοναδικότητα να κάνει επισκευές μητρικών από laptop, σε ικανοποιητικότατη τιμή (130 για μέχρι 15 ίντσες, 150 για τα μεγαλύτερα). Μου έδειξε το πρόβλημα, τις κολλήσεις που πρέπει να γίνουν (κάτι ψείρες σαν το κεφάλι καρφίτσας), και εν ολίγοις το έφτιαξε άψογα, εγκαθιστώντας και ενδεικτικό θερμοκρασίας, με ρύθμιση να το κλείνει άνω των 70 βαθμών σε κάθε πυρήνα, σώζωντας φυσικά.

Επειδή θεώρησα ότι λίγοι μπορούν να κάνουν τέτοιες δουλειές, και φυσικά δεν επιτρέπεται και η διαφήμιση, όποιος έχει αντίστοιχο πρόβλημα και ενδιαφέρεται, μου στέλνει pm (η εταιρία είναι στην Αθήνα, αλλά νομίζω ότι εξυπηρετεί πανελλαδικά).

Επίσης θα ήθελα τη βοήθειά σας για το αν υπάρχει κάποια (σοβαρή) εταιρία ανάκτησης δεδομένων από σκληρό, στο στυλ no data-no pay, με εγγυημένη, όμως, επιτυχία, και χωρίς προκαταρκτικά "κερατιάτικα" που χρεώνουν οι Νο1 στην Ελλάδα (αναφέρομαι στην περίφημη εταιρία των 6 γραμμάτων με την παύλα ανάμεσα).


Το δίσκο τον έχω περάσει ήδη από 2 εταιρίες χωρίς αποτέλεσμα, και οι πιο πολλοί σχετικοί με δίσκους μου λένε "η σε αυτούς ή πουθενά". Αν έχετε κάτι να προτείνετε, επίσης με pm.



Ευχαριστώ


 


P.S. : Kαι φυσικά αγνοώ αν ανάρτησα στη σωστή θέση.
 
Reballing ή reflow, οπως λεγεται η διαδικασια, αρκετοι κανουν πλεον, οχι ομως ολοι σωστα. Αν ειναι σωστος επαγγελματιας παντως, θα πρεπει να σου αναφερει οτι η διαδικασια εχει γενικα περιορισμενο χρονο ζωης.
 
Θα δείξει. Πάντως, και οι πρώτοι "εξουσιοδοτημένοι" που μου άλλαξαν δωρεάν μεν την (αρχική) μητρική, μέσα στους 8 μήνες στην εγγύηση, που παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα, τουλάχιστον θα μπορούσαν να μου πουν να προσέχω τις υπερθερμάνσεις ή να μου βάζαν το διαγνωστικό..
 
Πίσω
Μπλουζα