Επισκευή Amstrad

Manos

RetroN00b
Joined
30 Σεπ 2006
Μηνύματα
20
Αντιδράσεις
0
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα που να επισκευάζει Amstrad. Έστω κι αν του πάω έναν 2ο Amstrad για ανταλλαχτικά.

[EDITED:διαφημιση]

Έχουμε καμιά καλή πληροφορία για κάποιον? Όποια περιοχή κι αν είναι. Ξέρετε τι θέμα έχω. Το κλασικό του drive. Ούτε με αλλαγή στο λαστιχάκι φτιάχνει, διαβάζει τα 2/10 των δισκετών και δεν νομίζω να φταίνε κι οι δισκέτες. Δεν μπορει καλα καλά να κάνει αντιγραφή από το Discology με σφραγισμένη δισκέτα!
 
Απο τον αλλο amstrad που λες οτι ειναι για ανταλλακτικα δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις το drive ?ή εχει και εκεινο προβλημα?Για Ελλαδα δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος για επισκευη.Δοκιμασε και καποιες αλλες δισκεττες να δεις τι γινεται.Διαφορετικα (χωρις να τον εχω δοκιμασει) η λυση ειναι αυτη:http://www.ebay.co.uk/itm/Amstrad-CPC-664-6128-Disk-Drive-Service-Repair-Service-/121058307392?pt=UK_VintageComputing_RL&hash=item1c2fa32d40
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χρειάζεται alignment η κεφαλή,μπορώ να στο αναλάβω αλλά απο τον επόμενο μήνα που θα έχω στήσει τον παλμογράφο και θα έχω τελειώσει εξεταστική,αν μπορείς να περιμένεις μέχρι τότε ;)
 
pontium είπε:
Χρειάζεται alignment η κεφαλή,μπορώ να στο αναλάβω αλλά απο τον επόμενο μήνα που θα έχω στήσει τον παλμογράφο και θα έχω τελειώσει εξεταστική,αν μπορείς να περιμένεις μέχρι τότε ;)
Kαλως τον!

@manos:ο pontium ειναι εγγυηση..ειχε χαθει ομως τελευταια..γιαυτο σου προτεινα τον Αγγλο..
 
Υπαρχει η πιθανότητα, η αποσυντονισμένη κεφαλή να εχει χαλάσει και τις δισκέτες. Αν μετά το alignment του πόντιου εξακολουθεί να μην τις διαβάζει όλες, μαλλον θα χρειαστούν φορμάτ μεσα απο το amsdos.

/Οφτοπικ

pontium είπε:
και θα έχω τελειώσει εξεταστική,αν μπορείς να περιμένεις μέχρι τότε ;)
Ακομα ρε μούρλιακα;;;; Τελειωνε γιατί θα πέσεις στην τσιμπίδα του νόμου της Διαμαντ. ! :p
 
Indeed,οι δισκέτες φορμαρισμένες σε λάθος alignment δεν θα διαβάζονται μετά την διόρθωση.Θα διαβάζονται όσες έχουν γραφτεί απο άλλα μηχανήματα που είναι και το φυσιολογικό.

/οφτοπικ ανσερ!

Υπομονή μαν,τα δίνω 10-10.Ένας χρόνος έμεινε full διάβασμα,έχω ήδη τελειώσει 3.5 εξάμηνα σε ένα χρόνο.Τρέχουμε γιατί χρόνος=χρήμα,όχι για διαγραφές! :p
 
Πίσω
Μπλουζα