Uskoke
RetroAdept
- Αντιδράσεις
- 7.087
Ο Αη Βασίλης ήρθε νωρίτερα!
(ακόμη καλύτερες)αμυγδαλίτσα σε εκδρομή, η συμπεθέρα (η αδερφή του γαμπρού μου) και μια συνορειβάτισσα γιατρός TMax400 Kodak Alaris (η Kodak η εταιρεία-κολοσσός που όλοι ξέραμε δεν υπάρχει πια έχει χρεοκοπήσει μιας και είχε επενδύσει πάρα πολλά στο φιλμ υπάρχει λοιπόν η Kodak Alaris με βάση την...

ο ένας ο μεγάλος ηλεκτρολυτικός είναι Siemens, 220 μF, 40 Volt. και ημερομηνία κατασκευής 8/1972!!! δηλαδή είναι σχεδόν πενήντα χρόνια. αυτός κάνει όλη την "δουλειά", φαντάζομαι φορτίζεται μέσω της φωτοαντίστασης και όταν φτάσει ένα συγκεκριμένο επίπεδο φόρτισης "κόβει" το τρανζίστορ το ρελέ. σημειωτέον ο ηλεκτρολυτικός στα γερμανικά λέγεται "Elko". o άλλος ο μικρός είναι 47 νάνο, και μάλλον είναι "Εnstoerkapazitor" δηλ.κόβει τον θόρυβο από τα 220 βολτ. καλού-κακού λέω να τους αλλάξω και τους δύο, άλλωστε το κόστος είναι γελοίο.

με το καπασιτόμετρο μου βλέπω ότι είναι αρκετά εκτός χωρητικότητας, 238 μF.

και ο άλλος 51,4 νάνο....

η συνέχεια αύριο όταν πάρω τα ανταλλακτικά. αυτός ο φίλος μου είπε ότι θέλει καλιμπράρισμα, αυτό όπως το καταλαβαίνω θα είναι άμα βάλω ένα γνωστό αρνητικό και ξέρω το χρόνο έκθεσης για το χαρτί που χρησιμοποιώ, να ρυθμίσω ένα τριμεράκι που υπάρχει στην πλακέτα μέχρι να πετύχω αυτό το χρόνο με μια λογική ρύθμιση, πχ στο 5 και να το αφήσω εκεί εφεξής μιας και ούτως ή άλλως μόνο ένα είδος χαρτιού φέρνουν Ελλάδα και είναι εξαιρετικά δύσχρηστο να χρησιμοποιώ το lightmaster σε πολύ μεγάλες μεγεθύνσεις.
Τελευταία επεξεργασία: