Uskoke
RetroAdept
- Αντιδράσεις
- 7.090

Αυτό το walkman sony μου το έδωσε ένας πολύ καλός φίλος για επισκευή. Κλασικά δεν γυρνούσε η κασέτα ενώ άκουγα το μοτέρ να βουίζει, πιο πιθανή διάγνωση ιμάντας. Με τη βοήθεια των εργαλείων που βλέπετε το άνοιξα. Μου έκανε εντύπωση η κατασκευή, surface mounted components και καλωδιοταινίες άρα πρέπει να είναι πρόσφατο. Όντως ο ιμάντας είχε διαλυθεί τελείως και είχε γίνει μια κολλώδη μάζα η οποία κολλούσε στην τροχαλία του μοτέρ και παντού, γενικώς.Μετά από ψιλοκαθάρισμα με οινόπνευμα γύρα για εύρεση καινούριου ιμάντα. Στο ένα μαγαζί δεν είχαν καθόλου σ' αυτό το μέγεθος (το Ηράκλειο έχει 5-6 μαγαζιά ηλεκτρονικών). Στο ένα μου βρήκε σ' αυτό το σετ βίντεο που βλέπετε έναν που, υποτίθεται, έκανε. Τελικά όχι άλλα το σετ είχε έναν λεπτό που έδειχνε να είναι ο σωστός. Δυστυχώς τον πετούσε κι αυτό και μετά είδα ότι η αύλακα της τροχαλίας του κινητήρα είχε γεμίσει μαύρη μπίχλα απ΄τον παλιό ιμάντα. Καθάρισμα με τη μύτη του τσιμπιδιού, άλλη μια δοκιμή το walkman δουλεύει ρολόι! Συνολικό κόστος 2 € και έχω και τους υπόλοιπους ιμάντες του σετ καβάτζα για μελλοντικές επισκευές! (Οι ιμάντες είναι Ιαπωνίας).
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: