Επισκευη Playstation 2 fat που δεν αναβει

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.361
Αντιδράσεις
9.528
Τις προάλλες που ηθελα να δοκιμασω την νεα εκδοση του Open PS2 Loader, διαπίστωσα οτι το βασικο μου PS2 πεθανε. Δεν μιλαει, δεν λαλάει, δεν ανάβουν τα ledακια, δεν δειχνει στην τηλεόραση. :banghead: Προκειται για το μοντελο SCPH-50003. Διαβασα καπου οτι υπαρχει μια πιθανότητα το προβλημα να οφείλεται σε συγκεκριμένους πυκνωτες στο τροφοδοτικό. Τι ειχαμε, τι χασαμε λοιπον και θα δοκιμασω να αλλαξω τους ύποπτους πυκνωτες μηπως και επανέλθει.



Γυριζουμε την κονσολα μας αναποδα. Αφαιρούμε 4 πλαστικα καλύμματα και 4 ελαστικα ποδαράκια. Ξεβιδώνουμε 8 βιδες. Προσοχή, γιατι οι βιδες δεν ειναι ολες ιδιες.



Γυρίζουμε την κονσολα μας κανονικα και αφαιρουμε το πανω καπακι. Στο συγκεκριμενο μοντελο δεν υπαρχει τιποτα στερεωμένο στο πανω καπακι, σε καποια αλλα θελει προσοχη γιατι ειναι βιδωμένα τα κουμπια on/reset και eject με μια καλωδιοταινια που παει στο motherboard. Αν η κονσολα σας δεν εχει ανοιχτει ποτε στο παρελθον θα πρεπει να ξεκολλησετε ενα αυτοκολλητο στο πισω μερος που κραταει τα δυο καπακια κολλημενα μεταξυ τους.



Ξεβιδωνουμε 2 βιδες που στερεωνουν το module των μπροστινων θυρων στην θεση του.



Ξεβιδωνουμε μια βιδα που κραταει τον ανεμιστηρα στην θεση του. Στο συγκεκριμενο μοντελο ειναι προαιρετικό, αλλα το εκανα για να κανω και ενα ψιλό καθαρισματακι.



Βγαζουμε απο την θεση τους το module των μπροστινών θυρών (προσεκτικα να μην βλαψουμε την καλωδιοταινια που το συνδεει με το motherboard), τον ανεμιστηρα και το μπλοκ με το βυσμα τροφοδοσίας ρευματος και τον διακοπτη on/off.



Πλεον μπορουμε να αφαιρέσουμε το κατω καπακι. Μπολικη σκονη!



Προσεκτικα γυριζουμε τα άντερα του PS2 αναποδα. Πλεον μπορουμε να ξεβιδωσουμε 4 βιδες για να αφαιρεσουμε το τροφοδοτικο. Αποσυνδέουμε το μπλοκ του βυσματος τροφοδοσιας ρευματος/διακοπτη on/off.



Το τροφοδοτικο. Στην κατω δεξια μερια το βυσμα που παει στο motherboard, κατω αριστερα η ασφαλεια την οποια ελεγξα με το πολυμετρο και ειναι ok.



Στο κεντρο τις πλακετας οι δυο ύποπτοι πυκνωτες (C20 22uF 50V και C3 33uF 35V). Δεν φαινονται να ειναι σε κακη κατασταση.



Ειχα μονο τον εναν απο τους δυο πυκνωτες, οποτε επρεπε να επισκεφτώ ενα καταστημα ηλεκτρονικων για τον αλλο.



Εριξα ενα καλο καθαρισμα στην πλακετα του τροφοδοτικου και μερικα λεπτα αργοτερα οι πυκνωτές ειχαν αλλαχθεί. Εριξα και λιγο contact cleaner στο βυσμα που παει στο motherboard.



Η πρωτη δοκιμη με το γυμνο PS2 ανάποδα.



Το φωτακι του standby αμεσως αναψε. Πατωντας το κουμπι το PS2 ζωντάνεψε.



Συναρμολόγησα τα παντα και του εκανα ενα test drive. Ολα καλα. :happyjump::anim_roll:



Συνεπως αν εχετε παρόμοιας σειρας PS2 που να μην αναβει, αξιζει να διερευνήσετε την πιθανοτητα να ειναι προβλημα με τους πυκνωτες του τροφοδοτικου.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα