"Επιστροφή" με τον Φάνη Χηνά
Αγαπητοί συμφορουμίτες, το θυμάται κανείς αυτό το σήριαλ ???? Παιζόταν στην Κρατική Τηλεόραση στις αρχές των 80ς !!! Προσωπικά, δεν θυμάμαι πολλά πράγματα. Όμως, όταν ήμουνα παιδάκι, με μάγευε σε αυτό το παίξιμο, η προσωπικότητα και η εν γένει υπόσταση αυτού του σπουδαίου μας ηθοποιού που λέγεται
Φάνης Χηνάς !!!
Στο εν λόγω σήριαλ ο Φάνης Χηνάς υποδυόταν έναν οδηγό φορτηγού, με το οποίο έκανε δρομολόγια σε όλη την Ευρώπη !!! Σε κάθε επεισόδιο, έμπλεκε και σε μια διαφορετική περιπέτεια !!! Κρίμα, πολύ κρίμα, που δεν θυμάμαι κάποιο επεισόδιο για να διηγηθώ .... Μόνο, αμυδρά, θυμάμαι κάποιο επεισόδιο όπου ο φορτηγατζής Φάνης μάζεψε από την Εθνική Οδό έναν τραυματισμένο [νομίζω κάποιοι τον είχανε χτυπήσει και εγκαταλείψει εκεί ... ] .... Επίσης, στη συνέχεια του επεισοδίου είχε εμφανισθεί η, πολύ - πολύ γλυκιά, Πολίνα Γκιωνάκη, που υποδυόταν τη φοιτήτρια [την έδειχνε να ανοίγει την πόρτα στον Φάνη κρατώντας ένα βιβλίο στο χέρι, υποτίθεται διάβαζε για τις εξετάσεις της ... ] .... Μια ατάκα του, που μου έμεινε από αυτό το επεισόδιο, ήταν : "αν αυτόν τον τραυματισμένο τον έβλεπα σε κάποιο ταξίδι μου σε ξένη χώρα, ίσως να μη σταματούσα με το φορτηγό" .....
Το άλλο που θυμάμαι από αυτό το σήριαλ ήταν ότι είχε μια σπιτονυκοκοιρά, η οποία, αν και τού έριχνε κάμποσα χρονάκια, μάλλον ήταν ψιλο- ερωτευμένη μαζί του [νομίζω τον ψιλο-ζήλευε όταν τον έβλεπε με κάποια κοπέλα].
Όμως .... ο λόγος που ανοίγω ποστ γι' αυτό το σήριαλ - παρόλο που δεν το θυμάμαι καλά - είναι ο εξής : για να αποτίσω φόρο τιμής σε αυτόν τον πολύ σπουδαίο και αδικοχαμένο Έλληνα ηθοποιό, τον Φάνη Χηνά !!! Όταν ήμουν παιδάκι και τον έβλεπα στην ασπρόμαυρη τηλεόρασή μας σε αυτό το σήριαλ .... ασκούσε μιαν απροσδιόριστη μαγεία πάνω μου !!! Ο ήρεμος τόνος της φωνής του .... αυτή η "γοητευτική εσωστρέφεια" που ανέδιδε .... γενικώς, ήταν ένας πολύ "ροκ ηθοποιός" .... ένας "Τζιμ Μόρρισον" της ελληνικής τηλεόρασης ....
Και δυστυχώς .... έφυγε νωρίς, στις 12 Φλεβάρη 1992, σε ηλικία μόλις 51 ετών .... Όπως διάβασα στο βιογραφικό του, πέθανε στο Βόλο από εγκεφαλικό, ενώ τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε βυθιστεί στην εξάρτησή του από το αλκοόλ

......
Θα είναι χαρά μου να διαβάσω και δικές σας "αναμνήσεις" από αυτό το σήριαλ, αλλά και από τον αξέχαστο πρωταγωνιστή του ....
Πάντως, νομίζω ότι κάποιο θέατρο της Αθήνας λέγεται "Φάνης Χηνάς". Επίσης, θυμάμαι τον "εκτός κυκλώματος" τραγουδοποιό Περικλή Χειλά να δηλώνει σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του πόσο πολύ τον βοήθησε ο Φάνης Χηνάς στο ξεκίνημά του .....