Επιτραπέζια της 10ετίας του '60 και του '70

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Eagle 1
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Eagle 1

RetroMasteR
Αντιδράσεις
4.732
Παραθέτω μερικές φωτογραφίες από επιτραπέζια παιχνίδια της περιόδου 1960-1970

είναι τα:

Βρέστο και πάρτα (μέσα '60) της ΕΡΚΑΠ Ο.Ε.

Μαγική Εγκυκλοπαίδεια (μέσα '60), δεν αναφέρει κατασκευαστή

Τράπουλα ερωταποκρίσεων (αρχές '70, παιχνίδι με κάρτες), έκδοση του καταστήματος ταχυδακτυλουργικών Κούση, στην Ακαδημίας

και,

Μπίνγκο, το παιχνίδι με τα αεροπλάνα (αρχές '70, παιχνίδι με κάρτες), της Ι. Γιανναδάκης

Εάν κάποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες φωτογραφίες, υπάρχουν διαθέσιμες.

Έχω και το ελληνικό επιτραπέζιο Star Treck, αλλά έχουν ήδη γραφτεί αρκετά την ιστοσελίδα για αυτό.

132337.jpg132338.jpg132340.jpg132336.jpg132339.jpg132341.jpg132342.jpg132344.jpg132343.jpg132345.jpg132347.jpg132346.jpg132349.jpg132351.jpg132350.jpg132348.jpg132352.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υπεροχα και πολυ σπανια,δεν τα ειχα ξαναδει!

Πολυ ομορφα!

Ευχαριστουμε!

Μα τους 1.000 καστορες..... :o ....η Μαγικη Εγκυκλοπαιδεια θυμιζει εντονα το Σοφο Ρομποτ!!! :D

Αετε...το ξαναλεω....μας εκπλησεις ευχαριστα με καθε ποσταρισμα!!! :worship:

stayros είπε:
Μα τους 1.000 καστορες..... :o ....η Μαγικη Εγκυκλοπαιδεια θυμιζει εντονα το Σοφο Ρομποτ!!! :D

Αετε...το ξαναλεω....μας εκπλησεις ευχαριστα με καθε ποσταρισμα!!! :worship:
Πράγματι Σταύρο, έχω το αντίστοιχο γερμανικό παιχνίδι "Der magische Roboter" (το μαγικό Ρομπότ) που κυκλοφόρησε στη Γερμανία τη 10ετία του '50.

Επισυνάπτω και μερικές φωτο, χαίρομαι που αρέσουν οι αναρτήσεις μου. Να τονίσω ότι και εγώ έχω μάθει πολλά από το φόρουμ αυτό, τόσο από φίλους που έδωσαν την άποψή τους, όσο και από το γενικό πλαίσιο των θεμάτων. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της καταπληκτικής ιστοσελίδας!

20160124_150211.jpg

20160124_150155.jpg

20160124_152953.jpg

20160124_152629.jpg

Eagle 1 είπε:
Πράγματι Σταύρο, έχω το αντίστοιχο γερμανικό παιχνίδι "Der magische Roboter" (το μαγικό Ρομπότ) που κυκλοφόρησε στη Γερμανία τη 10ετία του '50.
Η αναρτηση σου αυτη,απλα ερχεται και σιγουρευει 100% την απαντηση που ειχα δωσει σε αυτο εδω το θεμα. :)

Σε ΥΠΕΡευχαριστω!!! :thumb:

stayros είπε:
Η αναρτηση σου αυτη,απλα ερχεται και σιγουρευει 100% την απαντηση που ειχα δωσει σε αυτο εδω το θεμα. :)

Σε ΥΠΕΡευχαριστω!!! :thumb:
Πω πω!!!! Δεν γνώριζα ότι υπήρχε τέτοιο υπόβαθρο!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!! Από τις φωτογραφίες του Σοφού Ρομπότ πάντως, κρίνοντας από το κάτω μέρος του Ρομπότ, εκεί που στρίβει ο μαγνήτης, μπορώ να πω ότι είναι ο ίδιος μηχανισμός που έχει η φιγούρα στη Μαγική Εγκυκλοπαίδεια! Να είναι λοιπόν και το δικό μου κάποιο πρώιμο της ΕΡΚΑΠ? Να σημειώσω επίσης ότι χρησιμοποιώ και εγώ πολύ το BoardGameGeek για τη χρονολόγηση των γερμανικών επιτραπέζιων που έχω, τα οποία είναι κυρίως της περιόδου έως 1945. Αν και μη ελληνικά, προτίθεμαι να αναρτήσω μερικά που σχετίζονται με Ελλάδα. ΥΓ. Όσον αφορά στην ανάρτηση των εικόνων, χρησιμοποίησα τη μέθοδο που περιέγραψες, παρουσιάζονται μεν καθαρότερες/φωτεινότερες, ωστόσο το μέγεθος (παρά την επιλογή Large ή φυσικό μέγεθος) δεν μεγαλώνει σημαντικά. Κάθε φωτο στον υπολογιστή μου είναι 2 φορές το μόνιτορ, εδώ μικρή.

Impressive stuff! :thumb:

Τα έχεις από μικρός (θα μιλάμε περί κατορθώματος, αφού μικροί δεν κρατάγαμε τίποτα) ή είναι αγορασμένα μεταγενέστερα; :)

DINO είπε:
Impressive stuff! :thumb:
Τα έχεις από μικρός (θα μιλάμε περί κατορθώματος, αφού μικροί δεν κρατάγαμε τίποτα) ή είναι αγορασμένα μεταγενέστερα; :)
Τα συγκεκριμένα, μαζί με αυτά της χλωρίνης Κλινέξ που ανέβηκαν σε άλλη θεματική ενότητα, τα έχω από μικρός (όπως και τα τσίγκινα που ανέβασα αλλού). Αγαπούσα πολύ τα παιχνίδια και τα πρόσεχα. Τα γερμανικά προπολεμικά κυρίως επιτραπέζια είναι αγορασμένα μεταγενέστερα (άρχισα τη 10ετία του 1980) για ειδική συλλογή.

Τελικά η Μαγική Εγκυκλοπαίδεια είναι της ΕΡ.ΚΑ.Π., το αναφέρει μέσα (έψαχνα στο κουτί). Από τους αριθμούς τηλεφώνου (6ψήφιοι, ενώ στο Σοφό Ρομπότ 7ψήφιοι) φαίνεται προγενέστερο του Σοφού Ρομπότ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι οι Ερωτήσεις - Απαντήσεις είναι δίγλωσσες (Ελληνικά, Αγγλικά)....

20160129_123550.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα