Επώνυμοι γείτονες των παιδικών μας χρόνων

krios

RetroNuts!
Joined
21 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.801
Αντιδράσεις
409
Έμεναν παιδιά στη γειτονιά σας ηθοποιοί ή τραγουδιστές; Εγώ έβλεπα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70 τον κύριο Βασίλη Μητσάκη (http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82_%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82) κάθε μεσημέρι προς απόγευμα να επιστρέφει από τη δουλειά του. Πάντα ήταν πολύ περιποιημένος και με είχε εντυπωσιάσει το κατάλευκο μαλλί του.

Επίσης η κυρία Μαίρη Χαλκιά (http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%9C%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B7_%CE%A7%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CE%AC) γνωστή από τη ''Γειτονιά μας'', συμπαθέστατη και γελαστή.

Τέλος αναφέρω τον μικρό τότε τραγουδιστή Μάνο.
 
Ο Βαγγελας Γιαννοπουλος

Τυπος με μπριο και ζωντανια , ασχημο στομα, πολυ χιουμορ και ειχε βολεψει και τη μιση γειτονια :)

Οι εκπομπες στο Καναλι29 με την Αγαπη, θα μεινουν στο πανθεον της καλτ πολιτικης ιστοριας.
 
Εγώ στο παλιό σπίτι που διέμενα στα Εξάρχεια είχα γειτόνισσα την ηθοποιό Μέμα Σταθοπούλου το 1995 μέχρι που έφυγε από την ζωή το 1999. Όταν είχε καρκίνο η Μέμα για να πάει κάπου φορούσε μαντήλι στο κεφάλι της.
 
μπεττυ βαλαση πολυ καλη κυρια αν και μεγαλη πλεον σε ηλικια ειχα παει και σπιτι της να την βοηθησω με την τηλεοραση της που ειχε προβλημα το σπιτι ειναι γεματο απο αφισες της και του τιτου βανδη http://www.youtube.com/watch?v=FND3KGTEl8Y
 
...Λοιπόν, έχουμε και λέμε!

Χολαργός

Δημοτικό σχολείο (του οποίου ο αριθμός μου διαφεύγει! Εεε, είπαμε... Ου γαρ έρχεται μόνον...), αυτό που είναι στην Περικλέους!

Σχεδόν κολλητά στο πίσω μέρος του σχολείου, δύο διάσημα αδέρφια κάνουν το ολέθριο λάθος να αγοράσουν διαμέρισμα.

Τα αδέρφια Θανάσης και Χρήστος Δημόπουλος, παίκτες του Παναθηναϊκού!

Δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, παρά μόνο όταν ασχολείται ο καλός μου.[Ναι, ντρέπομαι, αλλά πρέπει να ομολογήσω... Είμαι από τις γυναίκες που κάνουν ηλίθιες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα.]

Όμως στο σπίτι αυτό, πρέπει να είχα πάει τρισεκατομμύρια φορές, τσούρμο, καμμιά δεκαριά πιτσιρίκια κάθε φορά... Φανατικοί Παναθηναϊκοί και κοριτσάκια ερωτευμένα με τις μακριές ξανθές μπούκλες των αδελφών...

Και κάπου εδώ, κάνω τον παραλληλισμό τότε και τώρα...

Σιγά να μην ζούσε ποδοσφαιριστής σε διαμερισματάκι στον Χολαργό.

Σιγά να μη ζούσε ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ!

Σιγά να μην άνοιγε καλόκαρδα το σπίτι του ΠΑΝΤΑ, χωρίς να διαολοστέλνει κανένα μας!

Παπάγου

Από αυτή τη γειτονιά θα κρατήσω δύο ονόματα.

Το πρώτο το έχω αναφέρει ξανά, και είναι αυτό της Νόρας Βαλσάμη.

Το δεύτερο (ψιλοπάσχισα να το θυμηθώ...) Ηλίας Λογοθέτης. Οι αναμνήσεις μου από αυτόν συνίστανται στα εξής:

1. Τύπος με παντελόνι φόρμας (την κλασσική Adidas με τις ρίγες στο πλάι), πουλόβερ με V από το οποίο προβάλει μεταξωτό φουλάρι, κάλτσα και τσόκαρο Scholl (αυτά που έχουν γίνει thread) στο περίπτερο του τέρματος των λεωφορείων να αγοράζει τσιγάρα...

Cult μορφή του θανάτου!

2. Λεωφορείο γραμμής Ακαδημίας-Παπάγου 408.

Απόγευμα Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, έχει αρχίσει να κρυώνει ο καιρός αλλά ακόμη "προβλέπεται" να φοριέται η καλοκαιρινή στολή από τους φαντάρους. Είμαστε 4-5 άτομα όλα κι όλα στο λεωφορείο μεταξύ των οποίων ο Λογοθέτης.

Σε κάποια από τις τελευταίες στάσεις ανεβαίνει δύσμοιρος μπλε-μωβ καταπαγωμένος φαντάρος με προορισμό το στρατόπεδο που είναι εκεί κοντά. Έχει καθίσει σε μια γωνία, έχει σχεδόν κουλουριαστεί και προσπαθεί να ανακτήσει χρώμα...

Ο Λογοθέτης τον κοιτάζει, και έχει σηκωθεί αυτόματα, έχει βγάλει το μπουφάν του και του το βάζει στους ώμους...

Μου είχε φανεί απίστευτη κίνηση ανθρωπιάς...

(και επειδή οι "διάσημοι" που γνωρίζω είναι κυριώς από το σχολείο μου, πρέπει να γράψω στο αντίστοιχο thread κάποια στιγμή!!!)
 
@patousaki

Γι' αυτό που λες:

Παπάγου

Από αυτή τη γειτονιά θα κρατήσω δύο ονόματα.

Το πρώτο το έχω αναφέρει ξανά, και είναι αυτό της Νόρας Βαλσάμη.

ένα έχω να πω: Ευτυχώς που δεν υπήρχε τότε το retromaniax γιατί θα το είχε μάθει και θα σε είχε ξεσπιτώσει ο johnalepou...( και όχι μόνο αυτός! ) :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
krios είπε:
ένα έχω να πω: Ευτυχώς που δεν υπήρχε τότε το retromaniax γιατί θα το είχε μάθει και θα σε είχε ξεσπιτώσει ο johnalepou...( και όχι μόνο αυτός! ) :)
:D :D:D:D:D:D:D Λες???
 
patousaki είπε:
...Λοιπόν, έχουμε και λέμε!
Το δεύτερο (ψιλοπάσχισα να το θυμηθώ...) Ηλίας Λογοθέτης. Οι αναμνήσεις μου από αυτόν συνίστανται στα εξής:

1. Τύπος με παντελόνι φόρμας (την κλασσική Adidas με τις ρίγες στο πλάι), πουλόβερ με V από το οποίο προβάλει μεταξωτό φουλάρι, κάλτσα και τσόκαρο Scholl (αυτά που έχουν γίνει thread) στο περίπτερο του τέρματος των λεωφορείων να αγοράζει τσιγάρα...

Cult μορφή του θανάτου!
Σύμπτωση! Η θεία μου που έμενε Παπάγου, μου έλεγε που τον πετύχαινε κάθε πρωί στο περίπτερο, να αγοράζει τσιγάρα και εφημερίδα. Έλεγε οτι ήταν πλακατζής, ευδιάθετος ακόμα και με κόσμο που δεν γνώριζε...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
krios είπε:
@patousaki Γι' αυτό που λες:

Παπάγου

Από αυτή τη γειτονιά θα κρατήσω δύο ονόματα.

Το πρώτο το έχω αναφέρει ξανά, και είναι αυτό της Νόρας Βαλσάμη.

ένα έχω να πω: Ευτυχώς που δεν υπήρχε τότε το retromaniax γιατί θα το είχε μάθει και θα σε είχε ξεσπιτώσει ο johnalepou...( και όχι μόνο αυτός! ) :)

Χαχαχα ειναι και ωραιότατη περιοχή η Παπάγου αλλά έχω την εντύπωση ότι έχει φύγει η Νόρα από εκεί και μένει πλέον μόνο στην Ραφήνα στο εξοχικό!
 
Ξέχασα να αναφέρω τον Έντισον Βήχο με τον οποίο για κάποια χρόνια μέναμε στην ίδια πολυκατοικία και επίσης στην ίδια γειτονιά είχε την επιχείρησή του. Έπαιξε στην ταινία Δάφνης και Χλόη το 1931. {Post νούμερο 5 όπως αναφέρεται στον κατάλογο Ελληνικών ταινιών του φοβερού και ανεπανάληπτου nasos kolias που έχει κάνει απίστευτη δουλειά http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=7552}
 
αρχές 80ς παίζαμε ποδόσφαιρο τα πιτσιρίκια μπροστά από το σπίτι που έμενε η Κα Ιλία Λιβυκού στα πατήσια. τότε φυσικά δεν ήξερα ποια ήταν, μου φαινόταν μία ευγενική ηλικιωμένη αλλά και αποστασιοποιημένη κυρία.

θυμάμαι ότι όποτε έπεφτε η μπάλα μέσα στην αυλή της -και ενίοτε έσπαγε καμιά γλάστρα- εγώ ήμουν εκείνος (είχα αναλάβει και τα p.r της παρέας) που πήγαινα να την ζητήσω πίσω και να δικαιολογηθώ (ντροπαλό ύφος-ευγενικό χαμόγελο) εκ μέρους όλων :)

αυτό βέβαια στην περίπτωση που ήταν εντός της οικίας. γιατί εάν δεν ήταν, απλά σκαρφάλωνα τον τοίχο και πέταγα έξω τη μπάλα.

κάποιες φορές βέβαια... εμείς νομίζαμε ότι έλειπε αλλά η Κα Λιβυκού καθόταν στην αυλή της σχετικά απόμερα έχοντας την μπάλα δίπλα της.

και εγώ βρισκόμουν προ εκπλήξεως να την βλέπω να με κοιτάει καθώς μόλις είχα πηδήξει από τον μαντρότοιχο και έψαχνα μέσα στην αυλή. εκεί να δείτε δικαιολογίες χαμόγελο και ευγένεια...

μου χαμογελούσε και η ίδια και μου έδινε τη μπάλα (και ξανά πάλι σκαρφάλωμα γιατί ντρεπόμουν πολύ να της ζητήσω να περάσω μέσα από το σπίτι)
 
Πολύ περήφανοι νοιώσαμε για την κατάκτηση του EUROBASKET το '87, για την εθνική μας μα και για το γειτονάκι μας... τον Φάνη Χριστοδούλου.... Επίσης έχω ακούσει ,χωρίς όμως να τον έχω συναντήσει ποτέ, ότι ο Αναστόπουλος (παλιός παίκτης του Ολυμπιακού) ξεκίνησε από την περιοχή μας... και ο Σταμάτης Γαρδέλης επίσης
 
Εμένα ακριβώς δίπλα στο εξοχικό μου στα 80ς ερχόταν και παραθέριζε ο σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Τον θυμάμαι που πήγαινε στην παραλία και έκανε wind surf. Επίσης λίγο πιο πέρα έμενε (και μένει) ο Κωστής Στεφανόπουλος, πρώην πρόεδρος της δημοκρατίας.

Πάντως με τον κ. Παπανδρέου μας χώριζε μόνο το συρματόπλεγμα της περίφραξης.
 
Αν και από τη γειτονιά μας θυμάμαι μόνο τον κο Βήχο και το Μάνο που αναφέρει η Κριός, σχετικά πρόσφατα έμαθα πως γείτονάς μας και πελάτης στο μαγαζί της θείας μου ήταν και ο πολυαγαπημένος μας Θανάσης Βέγγος. Επίσης, από το θρυλικό μαγαζί της θείας (παλιά "ΕΒΓΑ" ) περνούσε κατά καιρούς και η πανέμορφη Έλενα Ναθαναήλ ενώ στο διώροφο απ΄όπου με την Κριό έχουμε τις ομορφότερες χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις έμενε για κάποια φεγγάρια ο Πέτρος Γαϊτάνος.

Από πολιτικούς, ο Καλαντζάκος και η κόρη του αλλά και ο Κατσανέβας του οποίου το σκυλάκι (Μαυρούλης με τ' όνομα) έβγαζα συχνά βόλτα μέχρι που βαρέθηκα να ακούω από τη μητέρα του πως πρέπει να μάθω να γράφω επιτέλους με το δεξί...

Όμως εκείνος ο οποίος μέχρι τέλη του '90 έκανε τη γειτονιά μας (εμμμμ... :wait2: καλά... τη διπλανή γειτονιά...) να αισθάνεται περήφανη που περπατάει στα στενά της ήταν ο γλυκύτατος Αντώνης Σαμαράκης. Ένας τόσο απλός και λιτός άνθρωπος που όμως κάθε φορά που μας μιλούσε νομίζαμε πως κατέχει θησαυρούς σοφίας...

Επίσης, ο Φώτης Κόντογλου και ο Δημήτρης Πικιώνης έμεναν λίγο πιό πέρα από το σπίτι μας... Την κα Λιβυκού είχα και εγώ τη χαρά να την συναντώ αρκετά συχνά ως πελάτισσα στην Τράπεζα όπου αρχές του '90 έκανα την πρακτική μου. :cool:
 
Εμείς στην επαρχία πού να έχουμε διασημότητες? Αλλά στη γειτονιά μας στα Κουπόνια (απ' όπου με μετακόμισαν οι γονείς στα 3 μου χρόνια) έμενε η Ρένα Ντάλια και 2-3 τετράγωνα από το σπίτι μας ο Γιώργος Γουναρόπουλος (το σπίτι του είνα τώρα το Μουσείο Γουναρόπουλου). Επειδή τότε τα Άνω Ιλίσια ήταν πρακτικά χωριό, η μητέρα μου που ήταν γεννημένη εκεί, τους έβλεπε συχνά και τους ήξερε. Κι εγώ θα τους είχα ίσως συναντήσει μπέμπης. Στην περιοχή επέστρεψα το 1973, και οι δύο υπήρχαν ακόμη - η Ντάλια πέθανε το 2000 - αλλά δεν νομίζω να τους είδα ποτέ. Άλλωστε δεν ήταν οικείες φυσιογνωμίες, και να είχαν διασταυρωθεί οι δρόμοι μας δεν θα τους γνώριζα.
 
Κι εμείς στη επαρχία πού να έχουμε διασημότητες; αν και στην Κυπαρισσία τα καλοκαίρια πολύ συχνά έβλεπα (κι ακόμη βλέπω) τον Νίκο Καλογερόπουλο (βλ. Λούφα και παραλλαγή και τη σειρά 80s "Στο κάμπινγκ"). Αργότερα στις αρχές του 2000 (αν και είναι εκτός χρονικών ορίων του φόρουμ) συναντήθηκα και με τους γονείς του λόγω της δουλειάς μου.
Αλλά όταν ήρθα για σπουδές στην Αθήνα μέσα στη δεκαετία του 90 πετύχαινα διάφορους επώνυμους στη γειτονιά μου. Τα πρώτα χρόνια που έμενα Γουδή, όταν κάποιες Κυριακές πήγαινα εκκλησία στον Άγιο Θεράποντα πετύχαινα τον Σταμάτη Κόκοτα στο ψαλτήρι. Για άπειρα χρόνια ήταν δημότης Ζωγράφου.
Όταν μετακόμισα παρακάτω στα Ιλίσια, συχνά πυκνά πετύχαινα τον Μιχάλη Γιαννάτο (βλ. Το εξπρές του μεσονυχτίου) σε ένα καφενείο (νομίζω στην Αυξεντίου) που μάλλον ήταν το στέκι του. Από την άλλη η κολλητή μου από τη σχολή που έμενε Άνω Ιλίσια είχε γειτόνισσα στην πολυκατοικία της τη Διδώ Σωτηρίου.
Πάντως από τα μέσα του '00 που μετακόμισα Κυψέλη βλέπω τόσους πολλούς επώνυμους (που ζουν ή/και δουλεύουν εδώ γύρω) όσους δεν έχω δει όλη την προηγούμενη ζωή μου.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εμένα κάποτε στο κάτω διαμέρισμα έμενε κάποιος Κόρφας, μπασκετμπολίστας, ελληνοαμερικάνος. Μισή μερίδα άνθρωπος. Τότε ήταν ντεμί-διασημότητα.
 
Εμένα κάποτε στο κάτω διαμέρισμα έμενε κάποιος Κόρφας, μπασκετμπολίστας, ελληνοαμερικάνος. Μισή μερίδα άνθρωπος. Τότε ήταν ντεμί-διασημότητα.
Για τους φαν του μπάσκετ ντεμί διασημότητα δε θα τον έλεγα. Ήταν πολύ καλός κι ας ήταν μισή μερίδα. Μέχρι κι εγώ που δεν είμαι παοκτζού τον ήξερα και τον συμπαθούσα.
 
Πίσω
Μπλουζα