Κατ'αρχήν...
...το αρχικό "fast forward" στις σκηνές που παρατήρησες είναι απόλυτα φυσιολογικό και είναι το initialization του μηχανήματος, που φυσικά εξομοιώνεται εξίσου. Αν σε ενοχλεί αυτό, μπορείς από το configuration του Daphne, να επιλέξεις Fast Boot: Enabled, ώστε να περιορίσεις κατά πολύ το φαινόμενο αυτό.
Δεύτερον, επανέφερε το αρχικό framefile, γιατί τελικά, ήταν μια χαρά. Ελπίζω να το κράτησες κάπου, έτσι δεν είναι;
Όσο για τον ήχο είναι λίγο περίεργο αυτό που κάνει, γιατί το 99,9% του ήχου προέρχεται από τα video files. Μόνο κάποιοι input sounds προέρχονται από το sound chip. Για έλεγξε μαζί με το lair.m2v και το lair.dat, υπάρχει στο φάκελο lair και το lair.ogg; Αν όχι, τότε να ξέρεις, ότι αυτό περιλαμβάνει το stream ήχου του .m2v αρχείου. Αν είσαι OK στο παραπάνω τότε έλεγξε στο configuration του Daphne αν ο ήχος είναι ενεργοποιημένος.(Sound:Enabled, Prefer Emulated Sounds)
Ελπίζω, επίσης, να χρησιμοποιείς την τελευταία έκδοση του Daphne (daphne-1.0v-win32), αλλιώς οπωσδήποτε κατέβασέ την από το επίσημο site του emulator και θυμήσου στο File: Preferences, να απενεργοποιήσεις κάθε επιλογή του, που αφορά σύνδεση στο Internet.
Να σε πληροφορήσω, επιπλέον, ότι το Dragon's Lair και εγώ το έχω σε ένα αρχείο .m2v παρέα με ένα .dat και ένα .ogg και δουλεύει κανονικά, συνεπώς, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την ποιότητα του αρχείου σου.
Τελευταίο και σημαντικότερο: Το γεγονός ότι μετά από απώλεια ζωής, το πρόγραμμα αλλάζει σκηνή, ψευδοτυχαία, αντί να επαναλαμβάνει την ίδια μέχρι ο παίκτης να καταφέρει να την περάσει, είναι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς έτσι λειτουργεί και το αυθεντικό Arcade!
Πειραματίσου λίγο, αν θέλεις, με τις revisions του μηχανήματος στο Configuration: Game Versions, αν διαθέτεις βέβαια και τα απαραίτητα Rom sets, διότι δεν θυμάμαι αυτή τη λεπτομέρεια, αλλά νομίζω ότι κάποια έκδοση συμπεριφέρεται τελείως διαφορετικά, ήτοι δεν αλλάζει σκηνή όταν χάνεται ζωή. Κάποια επίσης έκδοση, προσφέρει επιπλέον κρυμμένες σκηνές δράσης και για να σε καθησυχάσω, να σε πληροφορήσω ότι όταν αναφέρομαι σε διαφορετικές εκδόσεις, εννοώ σε Rom set, δηλαδή το .zip αρχείο που έχει μέγεθος μερικές δεκάδες Kb, ενώ το .m2v αρχείο παραμένει το ίδιο, σε όλες τις περιπτώσεις, οπότε δεν χρειάζεται να ψάχνεις χώρο στο σκληρό σου.