Ερωτηση για gba games απο ebay

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Ajax87
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Ajax87

Human RetroDatabase
Αντιδράσεις
460
Καλησπερα πηρα ενα Final Fantasy VI advance απο το ebay και μολις το επιασα στα χερια μου καταλαβα απο την αφη οτι κατι δεν παει καλα δεν ηταν ιδιο με τις αλλες κασεττες που εχω. Μετα απο λιγο ψαξιμο καταλαβα οτι ηταν "μα'ι'μου" το ανοιξα και ειδα οτι εχει μπαταρια οπως ειχανε τα παλια παιχνιδια.. ενω απο τι ειδα στο ιντερνετ τα gba games εχουνε κατι σαν τσιπακι για να αποθηκευουν και οχι μπαταρια.. Θα ηθελα να ρωτησω τι πρεπει να προσεχω , για να μην την ξαναπατησω :D .

ευχαριστω εκ τον προτερων.

υγ. το παιχνιδι επαιζε αλλα δεν κρατουσε saves , του αλαξα την μπαταρια κολοντας την με ταινια στις επαφες οπως ειδα στο ιντερνετ , γιατι η "μαπα" μπαταρια ηταν πονταρισμενη πανω στις επαφες.. αν ξερει κανεις καναν αλλον τροπο ας μου πει.

Προσοχή καθώς κυκλοφορούν χιλιάδες fakes για GBA games κυρίως. Θα γράψω ορισμένα πράματα που πρέπει να προσέχει ο υποψήφιος αγοραστής και θα προσθέσω εικόνες.

μετα την "αναβαθμιση"μπαταριας που εκανα τουλαχιστον δειχνει να κραταει τα saves..(εβαλα Maxell japan απο την κινεζικη μπουρδα) θα το αφησω μερικες μερες να ειμαι σιγουρος αλλιως δεν ξεκιναω το παιχνιδι και να χασω το save στις 10 ωρες πχ.

Ευχαριστω πολυ geo που μπαινεις στον κοπο!

δεν ειμαι πολυ εξοικιωμενος με το ebay και την πατησα... :xm: θα ηθελα να παρω το "κανονικο" ομως αλλα τα κουτατα ειναι πολυ ακριβα που υποθετω οτι σιγουρα ειναι κανονικα , απο την αλλη σκετη κασετα φοβαμαι μην την πατησω παλι... θα δω τι θα κανω..

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δε θα αναφέρω συγκεκριμένα πράματα αλλά θα πω μια ιστορία από γνωστό ελληνικό κατάστημα το οποίο έχει ακόμη ορισμένα στοκ GBA games. Μάρτιο του 2009 παρέλαβα ένα παιχνίδι από κατάστημα της Αθήνας για GBA και με το που το έπιασα κατάλαβα ότι ήταν fake. Είναι το Metroid Zero Mission και από αυτά κατάλαβα ότι είναι fake.

Πρώτον, είναι NTSC αντί για PAL δε με ενοχλεί και πολύ αυτό. Δεύτερον, το instruction Booklet δεν περιλαμβάνει τις οδηγίες του παιγνιδιού αλλά είναι ένα 6-σέλιδο διαφημιστικό με πληροφορίες για όλα τα metroid. Τρίτον, πάτησα τον κωδικό της κασέτας στο google και μου έβγαλε το Motorcross του GBA. Τέταρτον, πάτησα τον κωδικό του προιόντος (UPC) και μου έβγαλε το Mario Golf advance tour.Πέμπτον, είδα στο ebay τα υπόλοιπα κασετάκια του ίδιου παιγνιδιού σε NTSC και κανένα δεν είχε το ίδιο αυτοκόλλητο με το δικό μου πάνω στην κασέτα, μα κανένα. Έκτο, είδα και τα instruction booklets και κανένα δε βρήκα ίδιο με το δικό μου. Έβδομο, η πίσω όψη του κουτιού είναι διαφορετική από αυτά που είδα. Όγδοο, στην πίσω όψη αναγράφει 2001 Nintendo ενώ το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2004, LOL!!

Αυθεντική πίσω όψη του NTSC κουτιού:

attachment.php

Πίσω όψη του παιχνιδιού που παρέλαβα:

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Αυθεντικό NTSC manual:

attachment.php

Manual παιχνιδιού που παρέλαβα:

attachment.php

Αυθεντικό αυτοκόλλητο NTSC κασέτας:

attachment.php

Αυτοκόλλητο κασέτας που αγόρασα:

attachment.php

ΥΣ: Και μόνο τους κωδικούς να παρατηρήσετε φαίνεται το fake. Όταν πλέον είδα ότι αναγράφει 2001 τα "πήρα" άγρια! Είχα βγει από τα ρούχα μου..... δεν περίμενα να μου την φέρουν από ελληνικό κατάστημα...
cursing.gif

Προσοχη σε πωλητες απο ασιατικες χωρες, δυστηχως το ebay δεν κανει και πολλα γιαυτο. Αν δεν του αφησες κριτικη μπορεις να του κανεις παντως καταγγελεια. Ειχα αγορασει παλαιοτερα το final fantaser iv οπου ηταν μαιμου, αλλα το ebay μου εδωσε τα χρηματα μου πισω.

Geo, το χειροτερο απο ολα αυτα που αναφερεις ειναι πως η επισημη τοπικη "αντιπροσωπεια", δεν κανει το παραμικρο, αν και ειναι πληρως γνωστες. Αντιπροσωπεια σου λεει μετα. Επι εποχες nes/gameboy classic η Nintendo κυνηγουσε πολυ την πειρατεια, τωρα δεν φαινεται να τους ενοχλει ιδιαιτερα. Δυστηχως επισης, πειρατικες κασετες υπαρχουν και στο ds οπου κυκλοφορουν σε πονηρους ψευταμπορακους και στην Ελλαδα..

Του αφησα positive feedback βιαστικα με το που ειδα οτι δουλευε... τον ειχα ρωτησει κιολας αν ειναι αυθεντικη και μου ειχε πει ναι εγω τα περνω απο την αμερικη και κατι τετοια...φυσικα του εχω στειλει μυνημα και δεν απαντησε ακομα στο μεταξυ ειδα τοσα feedbacks θετικα κανεις δεν ειδε οτι ειναι fake;; τελος παντων, πριν παραγγειλω καποια αλλη θα την ποσταρω εδω να μου πειτε.

Εδω στη Δραμα ενας πωλητης εφερνε τετοιες κασσετες. Μαλιστα τα μαιμου παιχνιδια φαινουντουσαν τοσο κραυγαλεα,που εκτυπωση του ητανε χειροτερη απο αυτη που κανουμε εμεις σε κανα CD.Παραδειγμα ειχε το ΜΚ Deadly Alliance και εικονες πισω απο το κουτι εδειχναν τις εκδοσεις απο PS2,GC,XBOX.Με τις μαιμου κασσετες την πατησανε παρα πολλα ατομα και ακομα πιο πολυ την πατησανε και με τις κασσετες του DS.Το πιο γνωστο φαινομενο ητανε το Mario Kart DS.Εβλεπες στο Ebay το ενα Μαριο να εχει 12 ευρω και το αλλο 35 ευρω.

Παντως οι πειρατες δεν παιζονται...αντι να κανουν ενα photocopy του πρωτοτυπου εκαναν ολοκληρα εξωφυλλα σε photoshop (αλλά βεβαια για να κανεις photocopy πρεπει να εχεις και το πρωτοτυπο).Δημιουργικοτητα παντως 10 με τονο! :D

@geo2004z: Οι πληροφορίες σου είναι απίστευτες! :) Μπαίνω στον πειρασμό να πιστέψω ότι γνωρίζεις καλύτερα και από την ίδια τη Nintendo, τί έχει βγάλει & πώς το έχει κυκλοφορήσει! :thumb:

Μια παράκληση μόνο: Επειδή βλέπω ότι οι φωτός είναι σε internet host τύπου imageshack, που μετά από μερικούς μήνες θα τις ψάχνουμε, μπορείς σε παρακαλώ να κάνεις ένα άλμπουμ και να τις βάλεις εκεί?

Πληροφορίες: Δημιουργία albums κι ανέβασμα photos στον server μας

(κι εννοείται πώς για ό,τι χρειαστείς, είμαι / -στε στη διάθεσή σου! ;) )

Χαχα!! Thanks Daredevil. Η αλήθεια είναι ότι σε μια πρόσφατη συζήτηση που είχα με άτομα που εργάζονται σήμερα στο Νόρτεκ, κατάλαβα ότι δε γνώριζαν πληροφορίες που ήθελα να μάθω. Έπειτα μου είπαν να τους στείλω ένα mail με ότι θα ήθελα να μάθω επί εποχή Snes, gameboy κι εδώ και 6 μήνες περιμένω απάντηση. Αρχίζω να πιστεύω ότι όχι μόνο δεν ήξεραν τις απαντήσεις στα ερωτήματά μου αλλά και πως δεν κατάλαβαν τις ερωτήσεις και ακόμη τις επεξεργάζονται. Τσάμπα το mail......και το έγραφα τόσες ώρες. :P

Όσο για τις φωτό, θα τις διορθώσω όταν καθίσω να ασχοληθώ γιατί πρέπει να αλλάξω μέγεθος και τύπο για να ανέβουν στο retromaniax και ψιλοβαριέμαι.

Πρόκειται για μεγάλη απάτη. Ειδικά, αν δεν έχει το τσιπάκι για τα saves και τα χάσει λογω μπαταρίας, είναι μεγάλο μείον.

Δεν πολυκαταλάβα πάντως, πως μπορεί κάποιος να εντυπώσει αυτές τις μαιμούδες.

@geo2004z Πώς έλεγξες του κωδικούς που λές; Μπορείς να περιγράψεις λίγο την διαδικασία;;

Γενικά, σε πολλούς κλάδους, φτάνουμε σ' ένα σημείο όπου κάποιοι χομπίστες γνωρίζουν περισσότερα και από τις κατασκευάστριες εταιρίες! Αγαπητέ μου Geo, καλά που το κυνήγησες μόνος σου, γιατί από τη Nortek θα περίμενες πολύ ακόμα!...

Κάποια στιγμή, αν βρεις λίγο χρόνο και γράψεις έναν οδηγό, θα κάμεις μεγάλο καλό! Πώς ελέγχουμε, τι κοιτάμε, τι ρωτάμε, πώς διασταυρώνουμε κωδικούς κτλ!...

Αλλιώς, προετοιμάσου ψυχολογικά ότι αν αρχίσω τις αγορές από τον Η-Μπέη, θα σε ταράξω στα pms! :diablotin:

Τις φωτός τις έφτιαξα, μιας και πλέον δεν είχες δικαίωμα edit στο ποστ σου! ;)

divined είπε:
Πρόκειται για μεγάλη απάτη. Ειδικά, αν δεν έχει το τσιπάκι για τα saves και τα χάσει λογω μπαταρίας, είναι μεγάλο μείον.
Δεν πολυκαταλάβα πάντως, πως μπορεί κάποιος να εντυπώσει αυτές τις μαιμούδες.

@geo2004z Πώς έλεγξες του κωδικούς που λές; Μπορείς να περιγράψεις λίγο την διαδικασία;;
Τσιπακι για saves δεν εχουν τα fake το ανοιξα και το ειδα.. ειναι σαν τις παλιες κασετες gameboy με το κλασικο συστημα μπαταριας.. Ετσι το μονο που μου εμεινε να κανω ειναι οπως εγραψα και πριν να αλαξω την μπαταρια με μια καλης μαρκας για να κρατησει περισσοτερο απο την κινεζικη που ειχε πανω..

την πάτησα κάποτε με μια μεταχειρισμένη pokemon emerald από ένα γνωστό κατάστημα που πουλάει κυρίως ρετρό παιχνίδια,το χειρότερο όμως είναι ότι όταν μερικούς μήνες μετά τη πήγα σε εκείνο το κατάστημα πάλι για να τη πουλήσω μαζί με κάποια ακόμη παιχνίδια δεν τη δέχτηκαν γιατί ήταν...πειρατική :angry: !!! να την πουλήσουν όμως αρχικά αυτοί δεν είχαν πρόβλημα :mad:

τελικά πήρα το αίμα μου πίσω λίγο καιρό μετά πασάροντας τους ένα άλλο πειρατικό παιχνίδι για το gameboy advance (για το οποίο φρόντισα να εκτυπώσω σε laser printer την αυθεντική ετικέτα του cartridge) με χαλασμένη μπαταρία και που έπαιζε όποτε του κάπνιζε :diablotin:

divined είπε:
Έχεις δίκαιο divined. Ήμουν λίγο ασαφής καθώς μιλούσα γρήγορα όμως θα προσπαθήσω να εξηγήσω.

Ο πρώτος κωδικός, είναι ο κωδικός προϊόντος που είναι μοναδικός για κάθε προϊόν που εκδίδεται, όχι μόνο στα video games. Εδώ υπάρχουν διάφορα sites έγκυρα που σου δίδουν τον τίτλο και ημερομηνία προϊόντος αν πατήσεις τον UPC. Το αυθεντικό Metroid έχει κωδικό 045496733445 ενώ το fake που παρέλαβα έχει UPC 785138320366 που παραπέμπει στο Mario Golf για GBA. Μία ιστοσελίδα έγκυρη να δοκιμάσεις UPC για video games είναι αυτή. http://www.alibris.com/search/games/upc/045496733445

Ο άλλος κωδικός είναι το Product ID και είναι μοναδικός για κάθε τίτλο της Nintendo. Αυτός αναγράφεται στην πίσω όψη του κουτιού πάνω από το UPC καθώς και πάνω στο κασετάκι. Το αυθεντικό Metroid λοιπόν έχει κωδικό AGB-P-BMXE με USA στο τέλος για NTSC παιγνίδια. Ενώ το fake που έλαβα είχε κωδικό AGB-AMRE-USA που παραπέμπει σε ένα παιγνίδι με τίτλο Motocross Maniacs Advance. Ο πιο έγκυρος ιστότοπος για να βλέπεις κωδικούς του κάθε τίτλου είναι ο http://www.gamefaqs.com/gba/914982-metroid-zero-mission/data

Πάντως δεν έχω παράπονο, οι απατεώνες που έφτιαξαν το fake πέτυχαν και στις δύο περιπτώσεις παιγνίδι του GBA με τους κωδικούς τους. :o

geo2004z είπε:
Έχεις δίκαιο divined. Ήμουν λίγο ασαφής καθώς μιλούσα γρήγορα όμως θα προσπαθήσω να εξηγήσω.
Ο πρώτος κωδικός, είναι ο κωδικός προϊόντος που είναι μοναδικός για κάθε προϊόν που εκδίδεται, όχι μόνο στα video games. Εδώ υπάρχουν διάφορα sites έγκυρα που σου δίδουν τον τίτλο και ημερομηνία προϊόντος αν πατήσεις τον UPC. Το αυθεντικό Metroid έχει κωδικό 045496733445 ενώ το fake που παρέλαβα έχει UPC 785138320366 που παραπέμπει στο Mario Golf για GBA. Μία ιστοσελίδα έγκυρη να δοκιμάσεις UPC για video games είναι αυτή. http://www.alibris.com/search/games/upc/045496733445

Ο άλλος κωδικός είναι το Product ID και είναι μοναδικός για κάθε τίτλο της Nintendo. Αυτός αναγράφεται στην πίσω όψη του κουτιού πάνω από το UPC καθώς και πάνω στο κασετάκι. Το αυθεντικό Metroid λοιπόν έχει κωδικό AGB-P-BMXE με USA στο τέλος για NTSC παιγνίδια. Ενώ το fake που έλαβα είχε κωδικό AGB-AMRE-USA που παραπέμπει σε ένα παιγνίδι με τίτλο Motocross Maniacs Advance. Ο πιο έγκυρος ιστότοπος για να βλέπεις κωδικούς του κάθε τίτλου είναι ο http://www.gamefaqs.com/gba/914982-metroid-zero-mission/data

Πάντως δεν έχω παράπονο, οι απατεώνες που έφτιαξαν το fake πέτυχαν και στις δύο περιπτώσεις παιγνίδι του GBA με τους κωδικούς τους. :o
Ευχαριστώ, για τις διευκρινίσεις. Οπότε τώρα, δεν μένει παρά να ζητάμε στο ebay, προτού προβούμε σε αγορά το product ID. :darkglasses:

Παίζει να την έχουμε πατήσει με παιχνίδια του Game Gear και του Game Boy, από ebay πάντα?

Ajax87 είπε:
Το δεύτερο με άμεση αγορά είναι σίγουρα fake, γυαλίζει πάρα πολύ και το σήμα του είναι στρογγυλό αντί για οβάλ. Το Πρώτο φαίνεται εν τάξει εκ πρώτης όψεως όμως είναι πολύ χάλια η φωτό για να βεβαιωθεί κάποιος.

geo2004z είπε:
Το δεύτερο με άμεση αγορά είναι σίγουρα fake, γυαλίζει πάρα πολύ και το σήμα του είναι στρογγυλό αντί για οβάλ. Το Πρώτο φαίνεται εν τάξει εκ πρώτης όψεως όμως είναι πολύ χάλια η φωτό για να βεβαιωθεί κάποιος.
Μιλησα με τον πωλητη και μου ειπε οτι για αυθεντικο το ειχε αγορασει αλλα λεει δεν βαζει και το χερι του στην φωτια... θα δω ισως του πω να μου στειλει καμια αλλη φωτο.

Πίσω
Μπλουζα