Ερώτηση για το Loom

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.578
Αντιδράσεις
1.703
Χριστουγεννα και παλι, και οπως εχουμε συζητησει στο παρελθον, τετοια εποχη θυμαμαι το Looμ, αφου αποτελουσε χριστουγεννιατικο δωρο ;)

Το ειχα αγορασει πρωτοτυπο και εντυπωση μου ειχε κανει η κασετα. Το αρθρο της Wikipedia λεει το εξης

The original package offered an audio tape with a 30-minute audio drama that explained the nature and history of the world of Loom, and the circumstances of Bobbin's birth. The game is a direct continuation of the story. The drama was enriched by original music composed by Jerry Gerber. It was the first commercial cassette to employ Dolby-S noise reduction. Side A of the tape was encoded for standard Dolby-B playback; side B had the identical program encoded for Dolby-S.
Αυτα για κωδικοποιησεις Dolby δεν ξερω τι ειναι και τα ακουω βερεσε. Αυτο ομως για το οποιο ειμαι σιγουρος ειναι οτι η Β πλευρα δεν εχει το ιδιο περιεχομενο με την Α. Η μεν ειχε το audio drama, η δε δευτερη πλευρα ειχε απλα το soundtrack του παιχνιδιου (δηλ. μουσικη απο τη Λιμνη των Κυκνων) με συνθεσαιζερ.

Δεν εχω την κασετα μπροστα μου αλλα θυμαμαι οτι κατι αναλογο ελεγε και η ετικετα, δηλ. κατι σαν Side A: Audio Drama, Side B: Game music.

Που οφειλεται η ανακριβεια στη Wikipedia? Μηπως καποια διαφοροποιηση μεταξυ Αμερικης και Ευρωπης;
 
Το Dolby S ήταν το καλύτερο υποτίθεται και βγήκε όταν ήδη τα κασετόφωνα φθάνανε στο τέλος της ζωής τους και το είχαν μόνο τα high end κασετόφωνα. Το dolby B ήταν πολύ ποιο κοινό και το είχαν όλα τα κασετόφωνα (της προκοπής). Το δικό μου έχει B και C μόνο και είναι από τα τελευταία που έχουν βγει (ντεκ).
 
Ευχαριστω για τη διευκρινηση, παντως (σε περιπτωση που δεν εγινε κατανοητο το αρχικο μου ποστ) ρωταω για το περιεχομενο της κασετας, και οχι τι αφορουν οι κωδικοποιησεις.
 
Ελα παιδια, δεν υπαρχει κανενας που να ειχε την κασετα απο το πρωτοτυπο παιχνιδι για να επιβεβαιωσει αυτο που λεω; :D
 
Φαινεται οτι ειχαμε ιδιαιτερη εκτιμηση στα original games και σνομπαραμε τις κοπιες απο παλια μουαχαχαχαχα
 
Το mobygames έχει τα cover art από το παιχνίδι και μαζί με αυτά και τις φωτογραφίες από την κασέτα.

Πάνω σ'αυτή αναγράφεται σαφώς πως "Side two contains the same program encoded with Dolby S" ;)

http://www.mobygames.com/game/dos/loom/cover-art
 

Ευχαριστω 1@konc[/USER]. Ειχα ψαξει κι εγω για εικονες με cover art αλλα δε βρηκα καποια ε αυτο το κειμενο, ή δεν το παρατηρησα.Επιβεβαιωνεται λοιπον οτι οπως λεει η Βικιπαιδεια, σε καποιες εκδοσεις η καασετα ειχε το ιδιο περιεχομενο και στις δυο πλευρες.

Μενει τωρα να διαπιστωσω για ποιο λογο στην κοπια μου αυτο δεν ισχυει, και η Β πλευρα ειχε τη game usic. Προκειται δηλ. για διαφοροποιηση των Ευρωπαικων εκδοσεων; Η μου ετυχε μια πολυ σπανια εκδοση;

 
Πίσω
Μπλουζα