Ερώτηση για 3,5 Drive σε CBM64

stigmata38

RetroWannaBe
Joined
4 Σεπ 2007
Μηνύματα
31
Αντιδράσεις
0
Εχω εναν Commodore 64. Γινεται να βαλω το 3.5" drive του PC πάνω σε αυτό;

 


[xerete exo enan commodore64 ginete na valo drive toy pc 3,5" pano se ayto ?]
 
xerete exo enan commodore64 ginete na valo drive toy pc 3,5" pano se ayto ?
 
Φίλε stigmata, κατ'αρχας καλως ήλθες.

Μια παρατήρηση : το post flooding δεν ειναι αποδεκτό σε κανένα φόρουμ , οπότε καλό θα ήταν να μην ποστάρεις παντού την ίδια ερώτηση (ειδικα περισσότερες απο μια φορές και σε άσχετα σημεία) και να περιμένεις εδώ να σου απαντήσει κάποιος. Καλό επίσης θα ήταν πριν ξεκινήσεις να ποστάρεις να ρίξεις μια ματιά στους κανονισμούς.

Ευχαριστώ
 
zito signomi epidis eimai kenoyrgios apla kano aytoi tin erotisi giati eimai....xamenos sto diastima me to commodore64 kai pali sorry
 
Να σαι σιγουρος οτι καποιος θα βρεθει να σε βοηθησει.Welcome
 
Γεια σου φιλε και καλωσηρθες στο χωρο μας. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις αυτό εδώ το θρεντ, με το οποίο πιθανόν να αλλάξεις γνώμη για τη συνδεση του 3.5" φλοπυ. Θέλω όμως να σε ρωτήσω από περιέργεια, θελεις να συνδέσεις ένα κοινό PC φλοπυ 1.44 σε C64; Δεν ξέρω εάν γίνεται, λίγο απίθανο μου φαίνεται. Τα φλοπυ που συνδέονταν σε C64 είχαν και δικό τους BIOS, αλλιώς πώς θα διαχειριζόσουν τη δισκέτα (format, αντιγραφή/δημιουργία αρχείων κλπ), ενώ τα PC floppy δεν το χρειάζονται. Mια λύση σίγουρη και retro είναι ένα Floppy C1581 που είναι ειδικά για τους Commodore, αλλά θα το βρεις μονο στο ΕΒΑΥ και θα είναι αρκετά ακριβό εάν λάβεις υπόψη και τα αρκετά ακριβά μεταφορικά αφου το φλοπυ ζυγίζει κοντά στα 4 κιλά. Η μπορείς να βρεις το C1571 που είναι ελαφρυτερο, κάπως φθηνότερο, αλλά δέχεται δισκέτες 5.25" τις οποίες επίσης βρίσκεις στο ΕΒΑΥ και μάλιστα καινούριες, παρότι έχουμε 2007. Πιστεύω όμως ότι με το θρεντάκι που σου λέω στην αρχή να διαβάσεις, θα βγάλεις άκρη.
 
rygar se eyxaristo gia tin apadisi soy alla gia pes moy ti allo boro na kano ston c64 gia na adigrapso games se allo meso ? ektos tape fisika
 
stigmata38 είπε:
rygar se eyxaristo gia tin apadisi soy alla gia pes moy ti allo boro na kano ston c64 gia na adigrapso games se allo meso ? ektos tape fisika
Για να καταλάβω, έχεις ενα C64, έχεις κασετες πολλές, εχεις κασετόφωνο, κάτι από αυτά δε δουλεύει ή δε θέλεις να δουλεψεις κασετες (κατανοητό), και θες με κάποιο τρόπο να παίξεις παιχνίδια, σωστά; Εάν ναι, τότε διάβασε ΚΑΛΑ το θρεντ που σου γράφω πιο πάνω. Υπάρχει μια καρτούλα που λέγεται MMC64 (μπορείς να την αγοράσεις από εδώ, ψάξε λίγο το site, στο λινκ hardware θα βρεις την κάρτα αυτή) και μπαίνει πίσω από το C64.Αυτή λοιπόν έχει υποδοχή για μνήμες MMC/SD μέχρι 2GB. Βάζεις τη μνήμη στο MMC/SD reader που πιθανόν να έχεις συνδεδεμένο στο πισί σου, τη φορμάρεις ως FAT16, τη γεμίζεις με images t64/D64 ή PRG, τη βάζεις στο MMC και παίζεις. Απλά και ωραία. Και όλα αυτά με περίπου 50€ + το κόστος της SD/MMC. Υπάρχουν 1-2 παιδιά που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στη χρήση αυτής της κάρτας και θα σου απαντήσουν κάποια στιγμή. Επαναλαμβάνω διάβασε το θρεντ που σου γράφω στο προηγούμενο ποστ μου. Εχει πολλές πληροφορίες γι'αυτό. Δε μπορώ να φανταστώ πιο εύκολο τρόπο να παίξεις παιχνίδια, πέρα από αυτή την κάρτα.

Εκτός και αν θες να κάνεις κάτι άλλο, που δε μπορώ να φανταστώ.
 
Ακριβώς φίλε rygar!!ένα MMC64 θα σου λύσει όλα τα προβλήματα και θα μπορείς να παίζει ότι θές...Το MMC64 είναι μονόδρομος ..Καλώς ήρθες stigmata38..

Άλαξα την ονομασία του thread μην μπερδευτείς!
 
eyxaristo

den thelo na sas koyraso allo me ayto to commodore64 mia teleytaia erotis

stin ELLADA iparxoyn disketes 5,25" ayto tipote allo giati drive 1541 exo
 
Δεν μας κουράζεις φίλε για αυτό υπάρχει άλωστε αυτό το φόρουμ!!

Δισκέτες ίσως να βρεις εδώ στην Ελλάδα..Ψάξε στην ELX η ακόμα και στο emarket..αλλιώς ebay..μπορεί βεβαίως να βρεθεί και κανένας από εδώ που να έχει πολλές και να θέλει να πουλήσει μερικές!
 
1) ΑΔΥΝΑΤΟΝ να βάλεις drive PC σε Commodore

Tα drives του Commodore ήταν ξεχωριστοί υπολογιστές από μόνα τους.

2) 5.25 δισκέττες μόνο από Ebay

3) Αγόρασε το MMC64
 
Ακριβώς..ο geoanas μίλησε ουγκ!!!! :D
 
Ουγκ ! Μεγκάλο αρκηγκό !:biglaugh::biglaugh:
 
geoanas είπε:
1) ΑΔΥΝΑΤΟΝ να βάλεις drive PC σε CommodoreTα drives του Commodore ήταν ξεχωριστοί υπολογιστές από μόνα τους.

2) 5.25 δισκέττες μόνο από Ebay

3) Αγόρασε το MMC64
Μμμμ σιγά!

Τα δικα μου ποστς ήταν πιο εμπεριστατωμένα.
 
Απλά βαριέμαι να πληκτρολογώ ! ούγκ !
 
pedia gia nas eyxaristiso exo programma den ksero ean to exete....poy kanei ta arxeia d64 t64 prog se morfi toy commodore64 gia kasseta ...den exete para na moy to zitisete kai to dino gia tin parea edo tsamba.

:) episis exo ena emulaitor gia p.c. toy c64 to exus64 para poly kalos kai pezoyn olla kai ta pada !!!!

oygggggg oxxxxx:)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Stigmata...έχω διάφορα τέτοια προγραμματάκια αλλά δεν ξέρω τι κάνουν...θα το ήθελα το πρόγραμμα αυτό διότι έχω μόνο κασετόφωνο στον CBM και αυτό με ενδιαφέρει!! στείλε μου σο σε PM η πόσταρε το εδώ!!!!
 
Πίσω
Μπλουζα