Ερώτηση για PS1 mode με PS2 με άγνωστο Modchip

Lord Vek

Retro Member
Joined
11 Φεβ 2008
Μηνύματα
499
Αντιδράσεις
520
Άν δεν μπορώ να ανοίγω τέτοια θέματα, ας σβηστεί από τους moderators...

'Εχω ένα τσιπαρισμένο PS2 το οποίο παίζει τα PS2 backups μια χαρά. Το mod φαίνεται να λειτουργεί αυτόματα για τα backup DVDs. Η ερώτησή μου είναι, πώς μπορώ να παίξω backups του PS1; Μην ξέροντας ποιό Modchip έχω δεν μπορώ να το ψάξω κιόλας. Με λίγα λόγια, αν κάποιος γνωρίζει πως μπαίνει σε PS1 mode το modchip. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπορεις να παιξεις παιχνιδια ειτε με γραμμενα δισκακια ειτε απο σκληρο. Για τα γραμμενα δεν χρειαζεται να κανεις κατι διαφορετικο, γραφεις cds και τα παιζεις στο μηχανημα οπως εχουν.

Θυμαμαι πως κατι αρχαια modchips ειχανε διαφορα προβληματα γενικοτερα, εφοσων ομως παιζεις ps2/dvds κανονικα, δεν νομιζω πως θα εχεις προβλημα.

Να εχεις υποψην φυσικα πως κανενα ps2 δεν εχει 100% συμβατοτητα με τα παιχνιδια του ps1, σε αντιθεση με το να τα επαιζες σε ενα κανονικο ps1 συστημα.
 
Getta Robo, ΔΕΝ παίζει γραμμένα CDs του PS1. Τα DVDs του PS2 τα παίζει χωρίς πρόβλημα. Έψαξα λίγο στο google και βρήκα από διάφορες πηγές πως πρέπει να μπείς σε άλλο mode για τα παιχνίδια του PS1. Το θέμα είναι πως δεν ξέρω πώς ενεργοποιείται, διότι δεν ξέρω τι modchip έχω. πχ άλλος γράφει για δυό γρήγορα πατήματα του reset, άλλος έγραφε πως κάτι έκανε με το reset πατημένο και στην συνέχεια του έπαιζε μόνο αντίγραφα του PS1 και όχι του PS2...

Πειραματίστηκα κι εγώ με διάφορους συνδυασμούς αλλά δεν κατάφερα τίποτε.
 
Δεν ξερω αν τα γραφεις με καποιο "διαφορετικο" τροπο, ωστοσο απο αυτα που γραφεις μαλλον εχει προβλημα το dvd του ps2 σου, το εχω ακουσει αρκετες φορες να εχουν δυσλειτουργια στην αναγνωστη των cd. Αν δοκιμασεις τα cd που εγραψες, και παντα ολα πηγαν καλα, σε αλλο ps2 θα δεις οτι λειτουργουν.

Τι μοντελο ps2 εχεις; Μπορεις να βγαλεις φωτογραφια και το τσιπακι του;
 
Μοντέλο δεν ξέρω αλλά είναι Fat και έχει 8 βιδες από κάτω, λέει τίποτε αυτό; Διστάζω να το ανοίξω, φοβάμαι μην κάνω καμμιά ζημιά...

Τα cds από περιοδικά τα παίζει. Τα δε αντίγραφα τα έφτιαξα με το Alcohol 120 που έχει mode ειδικά για cds του playstation.
 
Λογικα εχεις πολυ παλιο μοντελο ps2 με αρχαιο modchip. Θα σου ελεγα να δοκιμαζες ειτε να αλλαζες τσιπακι, ειτε να παιζεις τα παιχνιδια απο σκληρο. Τωρα γιαυτο που ρωτας, δες αυτο εδω τον οδηγο μηπως καταφερεις να βγαλεις ακρη..

http://fileforums.com/showthread.php?t=38232

Χαρα στο κουραγιο σου που παιζεις τα παιχνιδια ετσι παντως, οσους ηξερα με τοσο παλιο modchip, το ξηλωσαν και το πεταξαν!
 
OK θα ρίξω μια ματιά, ευχαριστώ Getta Robo!
 
Πίσω
Μπλουζα