Ευκρίνεια εικόνας

Από αυτό που έγραψες μοιάζει να έχεις ξεχάσει τι εικόνα είχαν οι crt ή πήρες το megadrive πρόσφατα. Ποιό από τα δύο ισχύει;
Ρίξε μια ματιά στο thread που έχει ανοίξει ο milntov και παραθέτει αναλυτικές εικόνες από παιχνίδια σε crt και σε σύγχρονο πάνελ.
Το έχω πάρει πρόσφατα και ήδη παραγγειλα καλώδιο rgb
 
RGB καλώδιο φερνει και το console club που και που
 
Παρήγγειλα από το retrocables.es rgb scart καλώδιο επειδή διαπίστωσα ότι κάτι δεν πάει καλά με το καλώδιο που έχω. Αυτό το λέω επειδή όταν το ανοίγω δεν έχει καθαρή μαύρη εικόνα αλλά μικροσκοπικά χιονάκια. Έπαιξα λίγο με contrast , sharpness Και είδα μια κάπως διαφορά. Που σημαίνει πως εάν δεν καθαρίσει και με το καλώδιο έχει θέμα η κονσόλα.
 
Μάγκες τελικά είχα κακής ποιότητας καλώδιο scart. Το RGB είναι όλα τα λεφτά!
 
Ε ναι το rgb scart βγαζει φοβερη ποιοτητα εικονας στις καλες crt τηλεορασεις.

Αναλογη ποιοτητα υπαρχει με το καλωδιο component αλλα δεν υπαρχουν crt τηλεορασεις στην ελλαδα με αυτη την υποδοχη και οπως εχω γραψει και πολλες φορες τουλαχιστον εγω αν εχω καλυτερη ποιοτητα εικονας παιζω και πιο ευχαριστα τα ρετρο παιχνιδια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αν έχεις και μια 20ρα CRT καλή μάρκα, Sony-Philips-Panasonic-Toshiba κλπ εκεί θα πάθεις ζημιά με το RGB. Θα έχεις Φουλ scanlines, γιατί οι μικρές τηλεοράσεις έχουν μικρό TVL και συνήθως δεν έχουν scanlines η ελάχιστες, ίσα που φαίνονται. Εγώ με 14ρα Sony Trinitron από τις τελευταίες που είχαν βγει πολύ καλής ποιότητας και ίσα που φαίνονται.
 
παίδες καλησπέρα σας!

Σε μερικές πίστες ενώ έχει καθαρή εικόνα κάνει κάτι σαν αδιαφανές γραμμές. Όχι σε όλες τις πίστες.Μονι στην spring yard zone του sonic 1. Η τηλεόραση που έχω είναι μια CRT philips 20 χρόνων ...και σε άλλες πίστες παίζει πολύ καλά.any ideas?
 
Οριζοντιες ή καθετες; Βγαλε καμια φωτογραφια να δουμε.

Οι γραμμες αυτες εχουν το παρατσουκλι "jailbars". Κανε μια αναζητηση για να παρεις μια καλυτερη ιδεα.

Γενικα παντως ειναι μεγαλο θεμα και δεν υπαρχει μια ευκολη λυση.

Σε αυτα τα πραγματα βοηθαει αν δεν ειναι κανεις τελειομανης, γιατι αλλιως πριν το παρεις ειδηση θα εχεις ξοδεψει ενα σωρο λεφτα. :)
 
Καλημέρα!

Οριζόντιες...κάπως ξεκινάνε από το σκόρ και τα γράμματα των λεπτομερειων και σαν έτσι απαλά επεκτίνονται ...δηλαδή μόνο το πάνω μέρος έχει θέμα το κάτω μια χαρα και σε άλλες πίστες τέλεια εικονα
 
Ξεκινα απο τα βασικα.

Δοκιμασε τα δικα σου πραγματα σε αλλη τηλεοραση.

Δοκιμασε αλλο τροφοδοτικο, αλλη κονσολα, αλλο (ακριβο) καλωδιο στην δικη σου τηλεοραση.

Αν με αλλη κονσολα δεν εχεις προβλημα, ισως να θελει αλλαγη πυκνωτων η δικη σου.

Αν τιποτα απο αυτα δεν σου λυσει το θεμα, τοτε αρχιζουν τα γιατροσόφια και οι μαγγανείες.
 
είναι το καλώδιο...αγόρασα 2 ένα 5 ευρώ και ένα από Ισπανία με 20 και αυτό με τα 20 έκανε κόλπα ενώ αυτό των 5 έπαιζε καμπάνα.ηδη παρήγγειλα το ακριβό για να έχω εικόνα για το θέμα
 
Λοιπόν μετά από πολλές δοκιμές κατέληξα ότι παίζει ρόλο και η τηλεόραση...επειδή πράγματα όπως jailbars στην crt τα εμφανίζει ελαφρώς ενώ στην σύγχρονη όχι. πλέον έχω γίνει ειδικός σε αυτό και σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας!
 
Οσον αφορα την ευκρινεια στις crt στις επιπεδες crt τηλεορασεις που εχω αν στις ρυθμισεις βαλω στο 100% την ευκρινεια τα ρετρο παιχνιδια φαινονται υπερβολικα καθαρα....Oποτε εκει βαζω την ευκρινεια κατω απο 70% - 60% Πολλες επιπεδες crt τηλεορασεις που βγηκαν μετα το 2000 ειχαν την διπλασια ευκρινεια απο τις crt που ειχαν βγει την δεκαετια του 90.

Τωρα οι scanlines απ οτι εχω δει ακομα και στις crt τηλεορασεις 29" ιδιας μαρκας sony trinitron φαινονται πιο εντονες στις επιπεδες και λιγοτερο εντονες στις πιο παλιες με καμπυλωτη οθονη...Το ιδιο και σε αλλες μαρκες.

Πχ σε μια παλια sony trinitron 29" τερας με καμπυλωτη οθονη στο snes επρεπε να κοιταξω απο πολυ κοντα για να διακρινω τις scanlines...Εβλεπα παντως καθαρα τα γραφικα.Σε μια αλλη επιπεδη 29" sony trinitron φαινοταν πιο εντονα οι scanlines.
 
Πίσω
Μπλουζα