Εφυγε η Χριστιανα

John22

RetroN00b
Joined
3 Ιουλ 2016
Μηνύματα
221
Αντιδράσεις
179
Δημήτρης Μητροπάνος- Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε (1973)
Στίχοι: Ηλίας Λυμπερόπουλος
Μουσική: Γιώργος Κατσαρός



ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ - Τελειώσαμε λοιπόν
Μουσική : Θ.Πολυκανδριώτης
Στίχοι: Γιάννης Πάριος

Δίσκος Vinyl, 7", 45 RPM, Polydor – 2061 285, 1977

στην άλλη πλευρά το
ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ
Μουσική, στίχοι: Γιάννης Πάριος

 
Τελευταία επεξεργασία:
Ήξερα εδώ κ χρόνια ότι είχε Αλτσχάιμερ, δεν ήξερα ότι υπέφερε και από καρκίνο. Την αποχαιρετώ με αυτό το λατρεμένο μου κομμάτι της (συλλεκτικό και ως βιντεακι)
 
Έχω την ανάμνηση από τα τραγούδια της από το κρατικό ραδιόφωνο, μάλλον το 4ο πρόγραμμα (έτσι είχε μετονομαστεί το ραδιόφωνο της πρώην ΥΕΝΕΔ στις αρχές της δεκαετίας του 80). Εγώ θα αναφέρω τα πιο αγαπημένα μου:
(Έβγα τελάλη μου)
και by far την "Κάρμεν":
 
ΕΛαφρύ το χώμα ο Θεός να την αναπαύσει. Στεναχωριέμαι που "έφυγε" με αυτό τον τρόπο.

 
Τόσο αισθαντική φωνή, τόσο όμορφη παρουσία, τόσα υπέροχα τραγούδια. Ακόμη δεν μπορώ να ξεχάσω το συναίσθημα που με κατέκλυσε όταν πρωτοάκουσα αυτό κι ακόμη συγκινούμαι κάθε φορά που το ακούω. Ο Θεός να την αναπαύσει.

Χριστιάνα - Δάκης - Μίλα μου (1977)

 
Έχω την ανάμνηση από τα τραγούδια της από το κρατικό ραδιόφωνο, μάλλον το 4ο πρόγραμμα (έτσι είχε μετονομαστεί το ραδιόφωνο της πρώην ΥΕΝΕΔ στις αρχές της δεκαετίας του 80).
Η ΕΡΑ Σπορ θεωρητικά είναι διάδοχος σταθμός της ΥΕΝΕΔ, η οποία ιδρύθηκε από την Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού. Το 1982 με την πολιτικοποίησή της μετονομάστηκε σε ΕΡΤ2, ενώ το 1987 με τη συγχώνευση των δύο κρατικών φορέων ραδιοτηλεόρασης μετονομάζεται σε Τέταρτο Πρόγραμμα και λίγο αργότερα σε ΕΡΑ 4 αλλάζοντας ριζικά προφίλ, μεταδίδοντας μουσική και ορισμένες αθλητικές μεταδόσεις.

Την ιδέα του αμιγώς αθλητικού ραδιοφώνου ήρθε μετά από πρόταση του Διευθυντή του αθλητικού προγράμματος Κώστα Μότση και σε συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή Γιώργο Τζαβέλα και τον Ηρακλή Κοτζιά, προχώρησαν στο σχεδιασμό και τη δομή του νέου προγράμματος, που αποτελούσε εγχείρημα-πρόκληση για τα ραδιοφωνικά δεδομένα.

Η ΕΡΑ Σπορ "βγήκε στον αέρα" στις 3 Μαΐου 1993, και σύντομα απέσπασε την αγάπη των ακροατών. Μεταδίδει ζωντανά σχεδόν ολόκληρο το πρόγραμμά της, με το μικρόφωνο στα γήπεδα και στις άλλες αθλητικές διοργανώσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
πηγή
 
Μια υπέροχη γυναίκα με μια δική της ομορφιά και μια πολύ ιδιαίτερη φωνή. Τα νεανικά μας χρόνια ήταν γεμάτα από τα τραγούδια της Χριστιάνας. Ο Θεός να την αναπαύσει. Την αποχαιρετώ με μία διασκευή που την είχε τραγουδήσει εκπληκτικά. Μου άρεσε πάρα πολύ όταν ήμουν μικρή.

 
Μια πολύ ωραία συνέντευξη της Χριστιανας στον Πέτρο Κωλέττη από τις αρχές των 90s στον ΑΝΤ1! Τι κρίμα που η μοίρα το έφερε να φύγουν και οι 2 πρόωρα από καρκίνο
 
Σχετική ανάρτηση για την απώλεια της Χριστιάνας έκανε η Μαντώ στο λογαριασμό της στο facebook
"Aπό τις πρώτες μου συνεργασίες που με στιγμάτισε βαθιά.. Πήρα τόσα πολλά από αυτήν την εξαίρετη καλλιτέχνιδα με την υπέροχη φωνή , την τεράστια προσωπικότητα και επαγγελματισμό που σπάνια έχω συναντήσει..Μια πραγματική Star..
Καλό σου ταξίδι Χριστιανα μου.."

Η Μαντώ αναφέρει ήταν από τις πρώτες συνεργασίες της.
Επειδή πριν γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό έχει κάνει φωνητικά σε αρκετούς δίσκους άλλων καλλιτεχνών σε ψαγμένες συνεργασίες,
υπάρχει η πιθανότητα να έχει συμμετάσχει και σε δίσκο της Χριστιάνας ;;;
Ελπίζω ψάχνοντας να βρω κάτι αν και σε αρκετούς δίσκους δεν αναφέρονται όλοι οι συμμετέχοντες...
 
Τελευταία επεξεργασία:
ΕΣΥ ΠΟΥ Μ' ΑΓΑΠΑΣ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ
Στίχοι: Φίλιππος Γράψας , Μουσική : Κώστας Χαριτοδιπλωμένος
Δίσκος: Η νύχτα το απαιτεί , 1986
Στο δίσκο δεν γίνεται αναφορά σε ποιούς συμμετέχουν στα φωνητικά, ωστόσο ακούγοντας το τραγούδι
υπάρχει έντονα η υποψία συμμετοχής της Μαντώς.

Επίσης, όπως αναφέρεται σε σχόλια στο παραπάνω βίντεο, το τραγούδι σε κάποια σημεία μοιάζει με το
"Song for Denise" των "Piano Fantasia" (1985)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Η αδελφή της εκλιπούσας Βασιλική Λαβίνα - η οποία θεωρείται επίσης σπουδαία λαϊκή ερμηνεύτρια - ήταν ευρέως δημοφιλής από τις συνεργασίες της με τους Γιάννη Μαρκόπουλο και Δήμο Μούτση (ερμήνευσε 4 τραγούδια από τις «Μαρτυρίες» του 1974).




 
Ομοίως και για εμένα. Προχωρημένη ενορχήστρωση ακόμα και για τα αγγλοσαξονικα τότε δεδομένα (κεντησε πραγματικά ο Τουρνάς σε αυτό το κομμάτι), και ταυτόχρονα αισθαντικοτατη ερμηνεία από τη Χριστιανα
 
Πίσω
Μπλουζα