Εφυγε ο παλαιμαχος ηθοποιος Ορφεας Ζαχος

Πάει κι αυτός...σπουδαίος ηθοποιός, σε δεύτερους ρόλους κυρίως...Δεν θα τον ξεχάσω στον ρόλο του Μπιλ στο "ένα γελαστό απόγευμα" και σε άλλα έργα βέβαια. Νομίζω τελευταίο σήριαλ (αν όχι τελευταία εμφάνιση ) ήταν στον "Αστυνόμο Θανάση Παπαθανάση" αρχές δεκαετίας '90
 
Νόμιζα ότι ήταν μεγαλύτερος, τελικά μεγαλόφερνε αφού στο Καλώς ήρθε το δολάριο ήταν 33 ετών. Πάει λοιπόν και ο Κίμωνας, έφυγε. Μπορεί και να είπε ένα " απαίδευτοι" με το μοναδικά απαξιωτικό τρόπο που το έλεγε στην ταινία, πριν φύγει. Ας είναι αναπαυμένος.
 
Καλό ταξίδι και καλή ανάπαυση σε έναν ηθοποιό που μας εντυπώθηκε σε χαρακτηριστικούς δεύτερους ρόλους. Βλέπω ότι ο Κίμωνας ήταν ο πρώτος ρόλος που σκεφτήκατε και δικαίως, αλλά εμένα μου έχει μείνει στο μυαλό σαν "Στέφανος", το νεανικό φλερτ και δίλημμα της Μάρως Κοντού στην ταινία "Της ζήλειας τα καμώματα". Τελικά επιλέγει να παντρευτεί τον Κωνσταντάρα και τον πρήζει μια ζωή, γιατί ο "Στέφανος" ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ! Ο ξεχαρβαλωμένος Στέφανος που παρουσιάζεται μπροστά της μετά από πολλά χρόνια, είναι για τον σύζυγο αυτό που λέει μια φίλη μου όταν παίρνει εκδίκηση για κάτι "έφαγα μέλι σήμερα". Και τώρα που το σκέφτομαι γελάω!
 
Εξαιρετικος ως Κιμων, η μαλλον ως κυριος Νομαρχης, γι' αυτο και ο ρολος του αυτος εμεινε περισσοτερο στην καρδια μας.
Ενας αλλος ρολος του λιγοτερο γνωστος, αλλα ερμηνευμενος θαυμασια, ειναι αυτος του γκεσταπιτη στο Οι Γερμανοι ξαναρχονται, απο το Θεατρο της Δευτερας του 1977.
- "Μηπως οι κυριοι θα μπορουσαν να σηκωσουν τα χερια τους;"
Καλο του ταξιδι.
 
"Το κάθαρμα! Οι τυχάρπαστοι! Οι ανάγωγοι!!"....από το Καλωσήρθε το δολάριο. Για μένα ο ρόλος του στην ταινία αυτή είναι μεσα στους Τοπ5. Ελαφρύ το χώμα. Μου ηταν πολύ συμπαθής.
 
" Εμείς οι διπλωμάτες πάντα λέμε την αλήθεια ! " Πάντα καλός στους ρόλους που έπαιξε.
 
"Πρώην Νομάρχης Αττικοβοιωτιας"
Δυστυχως ολο και λιγοστεύει ο παλιός ελληνικός κινηματογραφος.
Ελαφρύ το χωμα
 
Με ιδιαίτερη λύπη πληροφορήθηκα κι εγω την απώλεια του Ορφέα Ζάχου, σπουδαίος ηθοποιός με χαρακτηριστική και πολυ συμπαθητική φυσιογνωμία που αφησε το δικό του στίγμα στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου!
'Ησυχος και σεμνός ανθρωπος που δυστυχώς αποσύρθηκε πολυ νωρίς απο το προσκήνιο, η τελευταία καλλιτεχνική του εμφάνιση εγινε πρίν απο 31 ολόκληρα χρόνια, το 1990 στη σειρά του ΑΝΤ1 "Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης" στο ρόλο του διοικητή Σόλων Σουλελέ, είναι κρίμα που δεν εδωσε ποτέ καποια τηλεοπτική συνέντευξη αλλα και που δε τον χαρήκαμε περισσότερο σε τηλεοπτικές σειρές!
Κλείνοντας θα ηθελα να πω το ποσο τυχερή ηταν τελικά η γενιά μας που πρόλαβε να ζήσει την ιδια χρονική περίοδο με αυτους τους μεγάλους ηθοποιούς, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο ανθρωπο πρίν φύγει θα ηταν το ελάχιστο να μπορούσαμε να του πούμε ενα ευχαριστώ για τη καλλιτεχνική του προσφορά ως εναν απο τους λίγους εναπομείναντες ηθοποιούς της χρυσής γενιάς!
 
Ο Ορφέας Ζάχος ηταν προ 3 ετίας (αν θυμάμαι καλά) στόχος μου για συνεντευξη στο forum.
Ευγενέστατος και σεμνοτατος μας ευχαριστησε για το ενδιαφερον μας και την αγάπη μας για αυτόν, αλλά δεν ηθελε να θυμηθεί το παρελθόν και την καρριερα που είχε σαν ηθοποιός

Τουλάχιστον προλαβα να μιλησω μαζί του εστω για λιγα λεπτά και να τον γνωρίσω (εστω και μ αυτό τον τρόπο)
 
Πίσω
Μπλουζα