Ε.Π.Τ.Α 05 - Απρίλιος 1987

Διαβάζω: "Η απάντηση της Amstrad στην Atari"!

Με "τρώνε" τα δάχτυλά μου να το ξεφυλλίσω! ;)

(με τον κίνδυνο να γίνω κουραστική, ευχαριστούμε iPotamiane! ;) )
 
Σας έχω πει ότι ξέρω τον εκδότη του εν λόγω περιοδικού; Είναι εργοδότης ενός πολύ καλού φίλου! Ευχαριστώ για το τεύχος!
 
ελαφρά βαρετό τεύχος για τα γούστα μου, άξιο να διασωθεί βεβαίως βεβαίως. Έχει λίγο πιο ακαδημαικό/εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ίσως φταίει και η low budget εκτύπωση! Το οπισθόφυλλο δυστυχώς είναι αλλοιωμένο από δεκαεξαδικές διευθύνσεις (προφανώς κάτι προσπαθούσα να σπάσω και δοκίμαζα διάφορα pokes - μάλλον θα είχα εντοπίσει τις συνήθεις ακολουθίες μείωσης ζωών!)
 
Εύγε Λάμπρο !!

Αλλο ένα τεύχος του "προγόνου" του Sprite, με ενδιαφέρουσα ύλη:

Παρουσίαση ΕLITE (όχι το γνωστό παιχνίδι !!), Grafpad II, καθώς και άρθρα με προγράμματα & ρουτίνες για κίνηση (animation), CP/M, Z80 Assembly, Fortran, Pascal, C, και πολλά ακόμα...

Στα games (αρκετά απο τα οποία είχαν παρουσιαστεί και στο Pixel), έχουμε:

* Ιnto the Eagles Nest - το οποίο έχει και τον τίτλο του Thunder Game του μήνα (οι φίλοι των παιχνιδιών τύπου "Gauntlet" θα το αγαπήσουν).

* Space Harrier (το γνωστό conversion σε CPC. Παρατηρήστε τους αντιπάλους: Υποθέτω έτσι κέρδιζε περισσότερο σε ταχύτητα το παιχνίδι)

* Cop-Out (η definitive έκδοση :D )

* Imposaball (αν θυμάστε, το είχαμε αναφέρει όταν μιλάγαμε για το Cataball/Hoppin' Mad)

* Future Knight (δυστυχώς, ποτέ δεν με εντυπωσίασε...)

* Sigma Seven (ωραία εφφέ & graphics, και διασκεδαστικά υπο-παιχνίδια/"πίστες")

* Virgin Atlantic Challenge (σας περιμένει αρκετό πέρα-δώθε στο πλοίο !!)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλημέρα σας.

Eίναι καλύτερα να δίνετε τον σύνδεσμο με το *.rar .

Για να το κατεβάσω, άνοιξα το source της σελίδας και τον πήρα από εκεί.

Έτσι όπως είναι τώρα (κατάληξη*.jpg) μου κατέβαζε μόνον το εξώφυλλο...

-
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
In Amstrad we trust! Ipotamiane να εισαι καλα φιλε. Το περιοδικο εχει ενα χομπιστικο χαρακτηρα, και ενα πολυ underground feel αλλα αυτο ακριβως το κανει ιδιαιτερο. Ξεφυλιζοντας το σε πηγαινει πολυ πισω και αυτο ειναι το σημαντικο. Οι σειρες εκμαθησης Locomotive Basic, CPM, Z-80 Assembly, Pascal, Fortran, ειναι πραγματα που μου λειπουν πολυ απο εκεινη την εποχη. Πιτσιρικαδες τοτε βγαζαμε τα ματια μας για τετοιες υπερπολυτιμες πληροφοριες και βοηθηματα, οσο και για το να βρουμε ενα επιπλεον παιχνιδι εστω και σε basic, οπως το Lander στο περιοδικο αυτο. Οτιδηποτε για να εμπλουτισουμε γνωσεις και το οπλοστασιο στην κασσετοθηκη μας. Ενας πιτσιρικας του σημερα το μονο που ξερει ειναι απο εξω καθε σελιδα του Playstation magazine και ποιο παιχνιδι εχει βαλει στο ματι για να παρει (χωρις βεβαια να φταινε τα παιδια για αυτο.. αυτο τους πασαρουμε σε αφθονια και αυτο εχουν για να εκτιμησουν). Αλλα μου λειπει πολυ η εποχη που θα βρισκαμε το οτιδηποτε θα μπορουσαμε να χρησιμοποιησουμε στους υπολογιστες που ειχαμε τοτε, ποσο μαλλον τα listing απο περιοδικα οπως αυτο. Αγωνια απο το περιπτερο που θα ξεφυλιζαμε το περιοδικο και θα σταμπαραμε ποιο παιχνιδι θα πληκτρολογουσαμε πρωτο, μεχρι το τελικο run που θα μας καθηλωνε μπροστα στην τηλεοραση μεχρι τελικης πτωσεως και ας ηταν ενα απλοϊκο προγραμμα basic.. damn, ζησαμε μοναδικες στιγμες που μας εκαναν να εκτιμουμε πολλα πραγματα σημερα.

To Ιnto the eagles nest μπορει να ειναι απο τις αγαπημενες μου ταινιες (οπως αν δεν κανω λαθος και του Wally) αλλα το παιχνιδι δεν το εχω παιξει ποτε! Και οχι τιποτα αλλο αλλα το Gauntlet II ειναι απο τα πιο αγαπημενα μου παιχνιδια!

Billy, το μηχανημα μας χρειαζεται οπωσδηποτε ενα remake του Space Harrier.. ειδα το review στο περιοδικο αυτο και τρομαξα! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To into the eagle's nest είναι παιχνιδάρα και το είχα λιώσει σε σπέκτρουμ και αμστραντ...αξίζει ν' ασχοληθείς
 
@Smirnov

Δεξι κλικ και Save Target As

Δεν μπορω παρα να συμφωνησω με τις παντοτε ευστοχες παρατηρησεις-διαπιστωσεις του Φιλιππου!
 
phil_vr είπε:
To Ιnto the eagles nest μπορει να ειναι απο τις αγαπημενες μου ταινιες (οπως αν δεν κανω λαθος και του Wally) αλλα το παιχνιδι δεν το εχω παιξει ποτε! Και οχι τιποτα αλλο αλλα το Gauntlet II ειναι απο τα πιο αγαπημενα μου παιχνιδια!

Billy, το μηχανημα μας χρειαζεται οπωσδηποτε ενα remake του Space Harrier.. ειδα το review στο περιοδικο αυτο και τρομαξα! :)
Παίχ' το Phil !! Είχε παρουσιαστεί και στο Pixel (όπου και είχα πρωτοδιαβάσει γι' αυτό), και όπως ανέφερε και ο Σπύρος, αξίζει !! Η δράση είναι στα σωστά επίπεδα, και γενικά η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι πολύ καλή (βοηθάει και το εισαγωγικό μουσικό θεματάκι απο την γνωστή μας ταινία "Squadron 633" - δηλαδή το ίδιο θέμα που είχαμε ακούσει και στο δημοφιλέστατο shoot 'em up "1942")

Καλή η ιδέα για remake του Space Harrier, Phil. :)

Στα χέρια των "ειδικών", θα μπορούσε να γίνει με sprites όπως την έκδοση του C64 που είχε παρουσιαστεί στο Pixel (αν και στην συγκεκριμένη έκδοση, το "masking" των sprites είναι ολίγον crude !!)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα