ΖΧ 128Κ Toastrack σε 1084s monitor

gbab

RetroN00b
Joined
9 Μάρ 2011
Μηνύματα
11
Αντιδράσεις
0
Γνωρίζετε αν υπαρχει καποιο καλωδιο για να συνδεσω τον 128κ (toastrack) σε 1084sd monitor το οποιο δεν εχει εισοδο scart? Βρηκα στο ebay ανταπτορα για να βγαλω εισοδο scart στο monitor και καλωδιο συνδεσης του 128κ σε scart, αλλα το σκεφτομαι αφενως λογω τιμης (πρεπει να παραγγειλω δυο καλωδια) και αφετερου λογω αμφιβολιας για την ποιοτητα της εικονας. Υπαρχει κατι ετοιμο για απευθειας συνδεση?

και τελος δουλευει το composite mod στον 128κ ή οχι? Παρατηρω στην motherboard του 128k οτι ο tv modulator η συνδεσμολογια του ειναι ίδια με αυτη των κλασσικων 48κ motherboard.

Ευχαριστώ για την βοηθεια σας!
 
Γιωργο το composite λογικα δουλευει. Εξαλλου και να το κανεις δεν χαλας/χανεις τιποτα. ενα καλωδιο κολλας και αλλο ενα ξεκολλας. Μπορεις να το ξαναβαλεις οπως πριν.

ΥΓ: Βλέπω δεν εχασες χρονο με τον 128Κ :)
 
Μετα από αρκετο καιρο πηρα τελικα τα δυο καλωδια που αναφερω στο πρωτο post (ανταπτορα ωστε να εχω scart στο 1084st μονιτορ μου και καλωδιο rgb scart για τον Spectrum 128 toastrack). Η συνδεση δουλεψε και μπορω να πω με πολυ καλο αποτελεσμα (crisp οθονη με καθαροτατα χρωματα,πολυ ανωτερη εικονα του composite mod σε απλό spectrum).Εκεινο που δεν μου αρεσε και δεν ξερω τι ειναι - αν και ανεπαισθητο - ειναι οτι στην αρχικη οθονη με το μενου και το sinclair logo φαινονται στο background ανεπαισθητες μαυρες κατακορυφες μπαρες, σαν σκιες. Στο 48k mode φαινεται ανεπαισθητα σαν μαυρη σκια στα γραμματα. Μιλαω μονο για το background του ασπρου φοντου και μονο σε αυτες τις περιπτωσεις, οχι μεσα σε παιχνιδι. Εχει καμια ιδεα κανεις σας? Δεν αλλαζει ουτε με παιξιμο contrast - brightness, ουτε φαινεται να εχει να κανει με καποια επαφή.

Δεν εχω δοκιμασει τον Spectrum σε απλη τηλεοραση με εισοδο scart (μηπως φταιει το monitor) ουτε αλλη συσκευη με scart output (π.χ. κοσνολα) στο 1084.

Πειτε καμια γνωμη ρε παιδια!
 
Ειναι γενικα παραδεκτο οτι το σημα composite και το RF ειναι "φτωχα" οπου και να χρησιμοποιηθουν.

Οποτε βαλε αυτο, βαλε το γνωστο ULA snow, βαλε τα πυκνωτακια που κλεινουν σε λιγο 30 χρονια ζωης...δεν μπορεις να περιμενεις αψογη εικονα.

Θα δεις καλυτερα αποτελεσματα σε μια CRT TV (ή στο αντιστοιχο 1084 της Philips [CM8833]) σε συνδεση με RGB Scart
 
Πίσω
Μπλουζα