Ζακού ο εκδικητής

Playmolover

RetroMaNiaC
Joined
3 Δεκ 2007
Μηνύματα
569
Αντιδράσεις
162
(Δεν ξέρω αν το έχουμε αναφέρει πουθενά αλλού. Αν ναι, συγγνώμη)

Μουντή ανάμνηση. Δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα παρά μόνο το ότι λυπόμουν το κακόμοιρο το παιδάκι που πέρναγε πάρα πολύ δύσκολες στιγμές.

Έχει κανείς πληροφορίες;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η σειρά βασίζεται στο μυθιστόρημα του Ευγένιου Λε Ρουά.

Γυρίστηκε το 1969, με τον Ντανιέλ λε Ρουά στο ρόλο του Ζακού, την Παλόμα Μάττα στο ρόλο της Λίνα και την Ελιζαμπέτ Βινέρ στο ρόλο της Γκαλιότ.

Η ιστορία τοποθετείται την εποχή της παλινόρθωσης των Βουρβόνων, μετά την ήττα και την εξορία του Ναπολέοντα, όταν οι ευγενείς προσπαθούσαν να επανακτήσουν τα προνόμια που είχαν στερηθεί. Ο Ζακού είναι χωριατόπαιδο. Οι γονείς του είναι κολίγοι του σκληρόκαρδου κόμη ντε Νανσάκ. Ο πατέρας του, δουλεύει στα χωράφια και η μητέρα τους ως πλύστρα του κόμη. Εκεί ο μικρός γνωρίζει την κόρη της οικονόμου του πύργου, Λίνα και την κόρη του κόμη, Γκαλιότ. Ο πατέρα του Ζακού εξαιτίας της καταπίεσης και της δυσβάσταχτης φορολογίας, επαναστατεί εναντίον του κόμη, καταδικάζεται σε καταναγκαστικά έργα και πεθαίνει στη φυλακή. Ο Ζακού, για να εκδικηθεί, προσπαθεί να βλάψει τη Γκαλιότ, θέλοντας να αφήσει να την ποδοπατήσουν γουρούνια, το μετανιώνει όμως και τη σώζει, κερδίζοντας το θαυμασμό της μικρής, αλλά και της Λίνα. Η μητέρα του μικρού απολύεται από τη δουλειά της, και πεθαίνει από την πείνα και την φυματίωση, αφού πρώτα καταριέται τον κόμη. Ο Ζακού τότε, προκειμένου να ζήσει, καταφεύγει στην ζητιανιά, μην αντέχοντας όμως άλλο, μια κρύα νύχτα του χειμώνα, αποφασίζει να πεθάνει από το κρύο μέσα στο νεκροταφείο του χωριού. Εκεί τον ανακαλύπτουν ο ιερέας και ο γιατρός του χωριού, που τον βοηθούν να συνέλθει. Μεγαλώνοντας, ο Ζακού, δείχνει σαφώς την προτίμησή του για τη Λίνα, που ανταποκρίνεται, αγνοεί όμως ότι η κόρη του κόμη είναι επίσης ερωτευμένη μαζί του. Όπως και ο πατέρας του, έρχεται κι αυτός σε ανοιχτή διαμάχη με τον κόμη, και αφού οι μπράβοι του αριστοκράτη τον ξυλοκοπούν και τον φυλακίζουν, ο νεαρός το σκάει και ξεσηκώνει όλο το χωριό, καίγοντας και καταστρέφοντας τον πύργο του κόμη. Όταν ξεσπάει η πυρκαγιά στον πύργο, ο κόμης τον ενημερώνει ότι η Γκαλιότ βρίσκεται ακόμα μέσα. Ο Ζακού τη σώζει από τις φλόγες και με τη βοήθεια του γιατρού κρύβεται για να διαφύγει τη σύλληψη. Όταν όμως η Λίνα αυτοκτονεί εξαιτίας της φήμης που κυκλοφορεί ότι τον σκότωσαν, ο νεαρός παραδίδεται στις αρχές και περνάει από δίκη. Ο κόμης προσπαθεί να πετύχει την καταδίκη του κατηγορώντας τον, εκτός από το βανδαλισμό, ότι βίασε τη Γκαλιότ, η κοπέλα όμως τον διαψεύδει και με την μαρτυρία της ο Ζακού αθωώνεται, ενώ ο κόμης, πλεον κατεστραμμένος, φεύγει από την περιοχή.
 
Παιδια αυτην την ταινια δεν την εχω δει, όμως σας ευχαριστω γιατι εμαθα υστερα απο τοσα χρονια απο που πηρα το ψευδώνυμό μου..!! Ο πατερας μου παντα με έλεγε ΖΑΚΟΥΜ, επειδη λέει όταν ημουν μικρος δεν τον άφηνα να με νικησει όταν παίζαμε..κι αν τυχον συνεβαινε αυτό...τότε έπαιρνα παντα εκδικηση..!!

Προφανως κι ο πατερας μου θα ειχε δει αυτην την ταινια, θα του άρεσε και γι αυτο να με έβγαλε έτσι..!! Βεβαια όπως βλέπω το όνομα είναι ΖΑΚΟΥ κι όχι ZΑΚΟΥΜ όπως με έλεγε..!! χεχεχε

Άραγε υπάρχει αυτη η τανία με Ελληνικους υπότιτλους?? Αγαπητα μέλη που ασχολείστε με τις ταινίες, μπορείτε να μου υποδείξετε κάποια διευθυνση για να δω κι εγω την ταινια που με καθόρισε ως Ζακούμ?? :) :D
 
Πίσω
Μπλουζα