• Αγαπητά μέλη: Για λόγους ασφαλείας, τα παλιά σας user passwords έχουν καταργηθεί. Πατήστε εδώ για password reset ώστε να ορίσετε νέο συνθηματικό. Μη ξεχάσετε να ελέγξετε τον spam folder σας για το email που θα παραλάβετε. Aν πιστεύετε ότι έχετε εγγραφεί με email address που έχει καταργηθεί, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@retromaniax.gr για να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα.

(Ζητώ βοήθεια για) μετατροπή Power Macintosh 5500 σε monitor εξωτερικού υπολογιστή!

Dr. SLUMP

RetroMasteR
Joined
6 Απρ 2007
Μηνύματα
1.281
Αντιδράσεις
85
Πριν κάποιους μήνες απέκτησα τον ημι-συλλεκτικό Power Macintosh 5500 black ο οποίος αποτελούσε παιδικό μου απωθημένο από το Μινιόν. Είμαι ευχαριστημένος από το μηχάνημα ως έχει, αλλά βλέπω ότι είναι υπερβολικά αργό, το CD-ROM φορτώνει με ζόρια και το λειτουργικό του με "δυσαρεστεί".

Σκεφτόμουν λοιπόν, επειδή είμαι λάτρης των CRT οθονών σε χρήση retro gaming, να γίνει ένα mod με αποκλειστική χρήση της οθόνης του και σύνδεση μέσω D-sub σε σύγχρονο υπολογιστή. Η οθόνη του (και όλη η εμφάνιση) είναι σε άριστη κατάσταση και φαντάζει ιδανικό για δεύτερη οθόνη και τρέξιμο παλιών παιχνιδιών μέσω visualization ή emulation.

Έχει λοιπόν κάποιος εδώ τις τεχνικές γνώσεις για ένα τέτοιο επιχείρημα; Θέλω να σημειωθεί πως θα ήθελα με ένα διακόπτη να μπορώ να ενεργοποιήσω τη λειτουργία του ως Mac, δηλαδή δεν θέλω να καταστρέψω τίποτα, μόνο να προσθέσω απομόνωση λειτουργίας ως οθόνη και δημουργία εισόδου D-sub.
 
Μπλουζα