Ζωή Λάσκαρη - Τόλης Βοσκόπουλος ένας ιστορικός έρωτας!

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.375
Αντιδράσεις
49.439
Αποφάσισα να ξεκινήσω το θέμα αυτό γιατί βρήκα πολύ όμορφο φωτογραφικό υλικό , άγνωστο πιστεύω , από το τότε καλλιτεχνικό ζευγάρι Ζωή Λάσκαρη και Τόλης Βοσκόπουλος. Πιστεύω πως αξίζει να το μοιραστώ μαζί σας. Ένας έρωτας που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1970 και τελείωσε το καλοκαίρι του 1973. Μόλις 3 χρόνια κράτησε αλλά επειδή και τα δύο ονόματα ήταν (και είναι) top , απασχόλησε πολύ τον Τύπο της εποχής. Όλα τα δημοσιεύματα που θα ακολουθήσουν είναι από την εφημερίδα της εποχής "Αθηναικές νύχτες" και μάλιστα το πρώτο που βλέπουμε εδώ , είναι και το 1ο φύλλο της συγκεκριμένης εφημερίδας , της 01/04/1971! Να πω τέλος πως το ξέρω πόσο άσχημα είναι τα λογότυπα αλλά και επειδή οι φωτογραφίες είναι "ιδιαίτερες" αλλά κυρίως ο κόπος να σκανάρεις μια εφημερίδα είναι διπλάσιος από ένα περιοδικό ελπίζω να μου τα συγχωρέσετε. Άλλωστε αν μπουν έτσι αύριο μεθαύριο θα τα δούμε ίσως σε διάφορα φόρουμς ή μπλογκς και είναι κρίμα.

 


215.jpg
Προβολή συνημμένου 114449

216.jpg
Προβολή συνημμένου 114450
 
Πραγματι ιστορικος ο ερωτας τους, αν και εγω σοκαριστηκα με τη φαλακρη Μπε - Μπε! :)
 
Μου αρέσει η σαπουνάδα στο σλιπάκι,που τάχα μου λείπει από κάτω...
 
Η σχέση Βοσκόπουλου-Λάσκαρη είχε αφήσει εποχή στα media των αρχών της δεκαετίας του '70. Ήμουν παιδάκι τότε, αλλά θυμάμαι να γίνεται πολύς ντόρος για το συγκεκριμένο θέμα.
 
Η αποκορύφωση ήταν όταν ο Τ.Β. εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Θεσ/νίκης με το τραγούδι "Ξανθή αγαπημένη Παναγιά" που όλοι είχαν αποφανθεί πως αναφερόταν στη Ζ.Λ. - δεν ξέρω αν ο ίδιος το είχε επιβεβαιώσει, αλλά τι έκανε νιάου νιάου στα κεραμίδια? Η κάμερα πάντως του ΕΙΡΤ είχε κατ' εξαίρεση στραφεί στο ακροατήριο και όταν ξελαρυγγιαζόταν ο Τόλης επί σκηνής "Ξανθή αγαπημένη Παναγιάααα" ζουμάρισε στη Λάσκαρη που ήταν φυσικά εκεί.
 
Αυτος που εγραψε τη λεζαντα στην πρωτη φωτογραφια του σχολιου Ν° 8 χρειαζεται μαθηματα ελληνικων. Ακου "αποθανατιζει"!

Δε λεω, ειναι συνηθισμενο λαθος, αλλα αμα εισαι δημοσιογραφος δε δικαιολογεισαι.
 
Θρυλική η σκηνή όπου χορεύουν μαζί στην ταινία Μαριχουάνα Στοπ....
 
Πω πω ανεκδιήγητη εφημερίδα ήταν οι Αθηναϊκές Νύχτες... άπειρες ανορθογραφίες (και μιλάω για την ορθογραφία της εποχής), ασυνταξίες, στίξη αλλού γι'αλλού - εκείνα τα κόμματα τα σκορπίζανε τελείως τυχαία - και μια μιξοβάρβαρη γλώσσ. Όσο για το περιεχόμενο, δεν ήταν και πολύ καλύτερο.

Αλήθεια, στη φωτό με το "γιούνισεξ"ντύσιμο, έχει τρύπα στη σόλα του ο Τόλης ή "Τόλυς"? :eek:
 
Ο Βοσκόπουλος δε μπόρεσε ποτέ να ολοκληρώσει το τραγούδι στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1972. Βγήκε τρεις φορές, αλλά σε καμία δεν κατάφερε να το πει ολόκληρο -προφανώς λόγω τρακ. Το Αλεξάνδρειο είχε σειστεί από τις αποδοκιμασίες, αλλά ο Τόλης δήλωσε μετά ότι αυτό το τραγούδι θα γίνει μεγάλη επιτυχία όταν κυκλοφορήσει σε δίσκο -και δικαιώθηκε. Στα παρασκήνια, η μόνη που πήγε να τον παρηγορήσει ήταν η Μαρινέλλα και όλοι απόρησαν με την παρουσία της (πάντως της είχε γράψει δυο τραγούδια το 1968). Με τη Λάσκαρη τότε είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και πριν τελειώσει το '72 ουσιαστικά είχανε χωρίσει. Άλλωστε, Βοσκόπουλος-Μαρινέλλα παντρεύτηκαν το Νοέμβριο του '73 κι εκείνος αναγνώρισε την Τζωρτίνα, την κόρη που είχε κάνει με τον Σερπιέρη. Αυτά...
 
Πίσω
Μπλουζα