Ημέρες οργής (1991)

mela

RetroWannaBe
Joined
13 Σεπ 2010
Μηνύματα
57
Αντιδράσεις
35
Ημέρες οργής (1991)


Retrodb:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%97%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82_%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AE%CF%82

Μία ακόμη αξιόλογη σειρά της ΕΤ1, η οποία νομίζω ότι δεν έχει προβληθεί σε επανάληψη. Βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πέτρου Χάρη και αναφέρεται στα Δεκεμβριανά (1944). Έπαιζαν ο Λυκούργος Καλλέργης, η Χριστίνα Θεοδωροπούλου, ο Θάνος Καληώρας, ο Σωκράτης Αλαφούζος, η Έφη Ροδίτη κ.α. Αυτό που θυμάμαι έντονα ήταν το τέλος, όπου ο Καλλέργης αναγγέλει στη νύφη του (Θεοδωροπούλου) τον θάνατο του παλιού αγαπημένου της λίγο μετά την αποτυχημένη προσπάθειά της να τον συναντήσει μετά την αποκάλυψη ότι από λάθος είχε θεωρηθεί ότι σκοτώθηκε στο μέτωπο της Αλβανίας. Δυνατές ερμηνείες από όλους τους πρωταγωνιστές, με σημαντικότερη αυτή του Καλλέργη. Δυστυχώς δεν συγκρατώ στη μνήμη μου ούτε το όνομα του σκηνοθέτη ούτε του σεναριογράφου που έκανε την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου. Ας ελπίσουμε ότι το αρχείο της ΕΡΤ θα εμπλουτιστεί και με αυτή τη σειρά μεταξύ άλλων.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες nick. Πραγματικά είναι μία από τις σειρές που θα άξιζε να δούμε και πάλι, είτε σε επανάληψη μια και έχει να προβληθεί πολλά χρόνια, είτε στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ.
 
Σύντομα θα ανέβουν οι τίτλοι και αποσπάσματα απο την αξιόλογη αυτή σειρά, μιας και αυτή, εντοπίστηκε σε "αποθήκες" του εξωτερικού..... Λίγη υπομονή...
 
Το ευχάριστο είναι οτι η σειρά βρέθηκε σε αποθήκες του εξωτερικού.... Οπότε λίγη υπομονή και θα δούμε και πάλι τους τίτλους όσο και αποσπάσματα απο την σειρά...
 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο συγγραφέα Τάκη Χατζηαναγνώστου (που έκανε την ελεύθερη διασκευή της σειράς) για το πολύτιμο υλικό που μου εμπιστεύθηκε.

Ορίστε η προαναγγελία της σειράς από την υπέροχη Κέλλυ Σακάκου και οι τίτλοι αρχής:

[video=youtube;5QDTHr-hucc]

Στην μουσική της σειράς ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής
 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω κατ αρχήν τον κ. Χατζηαναγνώστου, αλλά και εσένα Νίκο για αυτό το μικρό απόσπασμα με την αναγγελία και τους τίτλους της σειράς.

Πρόκειται πράγματι για μια αξιόλογη δουλειά η οποία έχει πολλά χρόνια να προβληθεί σε επανάληψη, και δεν ξέρω με την κατάσταση που επικρατεί τουλάχιστον αυτή την στιγμή τι πιθανότητες υπάρχουν για μια επαναπροβολή της στο απώτερο μέλλον ή αν η σειρά έχει ψηφιοποιηθεί από το αρχείο της πρώην ΕΡΤ.

Όπως και να χει το πράγμα το σημαντικό είναι ότι η σειρά υπάρχει στα χέρια του δημιουργού της, και το ότι σου την εμπιστεύτηκε Νίκο προκειμένου προφανώς να την ψηφιοποιήσεις για λογαριασμό του.
 
Κι εγώ με τη σειρά μου, να απευθύνω τις ευχαριστίες και στους 2!

Είναι μεγάλη μας χαρά που και οι 2 μοιράζεστε αυτό το υλικό μαζί μας. Εύχομαι να βρεθούν και να ψηφιοποιηθούν και με κάποιο μαγικό τρόπο να παραμείνουν ως κληροδότημα στις επόμενες γενιές!
 
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια. Ελπίζω Daredevil και εγώ με την σειρά μου να διασωθούν αυτά τα αριστουργήματα. Εγώ τουλάχιστον όπως πιστεύω και εσείς θα καταβάλουμε από την πλευρά μας κάθε προσπάθεια. Ειδικά ο Άλκης που με ξέρει περισσότερο νομίζω οτι μπορεί να το "πιστοποιήσει":

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω και τους τίλους τέλους της σειράς που συνήθως πάνε πακέτο:

cuKiNYgBzJQ8w
 
Ένα απόσπασμα απο το πρώτο επεισόδιο της σειράς:

cuKiNYgBzJQ8w
 
Την έβλεπα όταν προβαλλόταν, ήταν συμπαθητική θυμάμαι αλλά δεν θυμάμαι πια πολλές λεπτομέρειες
 
Οι τίτλοι αρχής της σειράς όπως άλλαξαν (η μουσική) κάποια στιγμή σε ανύποπτο χρόνο:

cuKiNYgBzJQ8w&index=7
 
Πίσω
Μπλουζα