Ηχεια υπολογιστων/μυθοι και θρυλοι του hi-fi

Chris27

RetroN00b
Joined
25 Φεβ 2014
Μηνύματα
824
Αντιδράσεις
987
Που λες, εκει που περιδιαδιαβαινα τα σοκακια του διαδικτυου, χαζευοντας δεξα-ζερβα, πεφτω πανω σε καυγα βαρβατο. Ενας πενευοτανε για τα 250Ε ηχεια που πηρε για να συνδεσει στην ενσωματομενη καρτα ηχου, ο αλλος του την ειπε, συνεπλακωθηκαν. μπερδευτικαν κι αλλοι στον καβγα. Ενταξει γελασα οσο γελασα, βαρεθηκα και την εκανα. (νταξ εριξα κανα δυο μπιχτες, πριν την κανω) Στοχαζομενος, αμαρτια μου το εξωμολογουμαι, δικαιολογισα την υπαρξη του Καιαδα, στην αρχαια σπαρτη για τα γκαουτσαλα. Ειπα λοιπον να κουβεντιασουμε το θεμα, δω περα μεσα με κανα σοβαρο ανθρωπο, τυχον αντιπαραθεσεις θα τις αντεξω, βρε αδερφε, μεγαλο παιδι ειμαι.
Να ξεκαθαρισουμε οτι για πι σι ηχεια μηλαμε, αφου μαζυ μ' αυτα το ξενυχταμε, στα παιχνιδια.
Ξεχναμε λοιπον την οποια συγκριση, με τα τυχον, πανακριβα, με καμπινες απο ξυλο κερασιας, κωνους γουφερ απο κεβλαρ και θολους τουιτερ απο μεταξι, ηχεια που εχουμε στο σαλονι μας
Θεορω οτι και ο πιο ασχετος, τεχνικα, ακροατης, εχει δικαιομα, σε χαιφαγια, χαιεντια κι αλλα τετοια τινα. Σε οποιον μου πει οτι προσβαση σε τετοιου ειδους καλουδια, μπορω ναχω, μονο αν εχω τελειωσει το πολυτεχνειο της Πατρας, στο τμημα ηλεκτρακουστικης και με καθηγιτη τον Ιωαννη Μουρτζοπουλο, του απαντω ευγενεστατα να παει να πηδιχτει απο το παραθυρο, παρεα με την Ατζελα.
Καρατσεκαρισμενο το γεγονος οτι το ηχειο αν και ειναι η πιο ατελης συσκευη/μηχανη, στην αλυσιδα συσκευων αναπαραγωγης ηχου, κατα ενα μυστηριο λογο, ακουγεται απο καλα εως πολυ πολυ καλα. Εγω το αποδιδω στην cpu που λεγεται ανθρωπινος εγκεφαλος. Διορθωνει την οποια ατελεια, συμληρωνει την οποια παραληψη, σε χρονο ντε τε (πιτς φιτυλι, στα αρχαια ελληνικα)
Ο παπους μου, που μονο High Fidelity, Υψηλης Πιστοτητας, μουσικη ακουγε και τον πιστευω γιατι ακουγε, νταουλια, κλαρινα και βιολια, απευθειας απο ορχιστρες στα πανιγυρια. Τι πιο Hi Fi απο αυτο. Μου εδωκε μια συμβουλη "Γιε μου σαν βγεις στην αγορα προς αναζητιση ηχειων ψαχνε για χαρακτηριστικα"
ΙΣΧΥΣ σε watt. Eγω παλι λεω ξεχαστε τα μην ασχολιστε. Στο χωρο μου, ενα δωματιο 12τ.μ. χρησιμοποιω ηχεια 2x2w και γουφερ 4,5w και γεμιζει ο χωρος απο μουσικη, φωνες, εφφε. Εκτος αυτου τα βατ δεν εχουν και πολυ να κανουν με το ποσο δυνατα ακουγονται (κι οχι παιζουν) τα ηχεια
ΕΥΑΘΙΣΘΗΣΙΑ sensitivity σε db ντασιμπελ., αυτα παιζουν βασικο ρολο στο ποσο δυνατα παιζει ενα ηχειο. π.χ. εχουμε 2 ηχεια των 50w, το ενα 85 db και το αλλο 90 db. Το δευτερο θα ακουγεται πολυ δυνατοτερα απο το πρωτο. Τωρα αν καποιοι απο εμας ειμαστε κολημενοι με τα βατ, τοτε κοιταμε μονο για watt RMS. Αν δουμε power max. watt, pmpo watt και οτι αλλο βατοειδες υπαρχει, μπλανκο με την μια.
ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ frequency response 20Hz-20Khz (20000Hz) ειναι οι συχνοτητες που μπορει να ακουσει το καθαροπλημενο ανθρωπινο αυτι. Ορκο δεν περνω οι ωριλαδες το λενε. Βεβαια καποιοι μυστες της μουσικης ισχυριζονται οτι μπορουν να πιασουν υποηχους κατω των 20Hz και υπερηχους ανω των 20Khz. Mπορει στη Ελλαδα οτι δηλωσεις εισαι. Παντως εγω δεν εχω δει ηχεια υπολογιστη να κατεβαινουν τοσο χαμηλα. Νο προβλεμ, εχουμε το γουφερ. Αρκει αυτο να αρχισει να ανπαραγει συχνοτητες ηχου, απο το σημειο που σταματα την αναπαραγωγη ηχοσυχνοτητων το ηχειο δορυφορος.
THD total harmonic destortion ολικη αρμονικη παραμορφωση, επι τοις % . Αν ενα ηχειο παραμορφωνει το σημα που περνει και το μετατρεπει σε ηχο ενα 10%, στα κοματια να παει, αν η παραμορφωση ειναι 50%, τοτε δεν ειναι ηχειο, ρε παιδια, τετζερης που τον χτυπαν με τρυπιτη κουταλα ειναι
SNR signal to noice ratio, λογος σηματος προς θορυβο. Ατελης συσκευη ειπαμε, μαζυ με το σημα ( φωνη, μουσικη, εφφε ) που τα θελουμε, παραγει και θορυβο ( χρρρρρ, τζζζζζζ) που δεν τα θελουμε. Ευχη ολων μας ειναι να μας δινει πολυ σημα κι ελαχιστο θορυβο.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ σε ΩΜ κι εδω δεν αξιζει να ασχολιθουμε, αφου τα περισσοτερα εχουν ενσωματομενο ενισχυτη και εχουν φροντιση αλλοι για το ταιριασμα τους.

Ειληκρινα τωρα, εχετε δει, εκτος απο ελλαχιστες περιπτωσεις, οι κατασκευαστες ηχειων υπολογιστων να αναφερουν τετοια χαρακτηριστικα? Καποιοι λενε οτι δεν το κανουν για να μην φανει η κακη ποιοτητα των προιοντων τους. Εγω εχω την εντυπωση πως ουτε οι ιδιοι δεν εχουν ασχολιθει να κανουν τετοιες μετρησεις.
Επανερχομαι στο θεμα του καβγα. Οσο μου επιτρεπει η εμπειρια μου, με μια καρτα ηχου ενσωματομενη στην μητρικη, δεν αξιζει να δαπανισεις πανω απο 50Ε για 2 ηχεια, αντε μεχρι 100 για 2.1( με γουφερ ). Μπορει καποιο ηχειο να αξιζει 100-200Ε, αλλα με την ενσωματομενη καρτα ηχου δεν θα αποδωσει τις δυνατοτητες του. Καλες ενσωματομενες καρτες ηχου, ισως εχουν καποιες πανακριβες μητρικες. Στις μητρικες που χρησιμοποιουμε οι απλοι χρηστες (50-150Ε) συνηθως βλεπω αυτα τα Alc τσιπακια σαν Κ.Η.
Αλλο, ο επαγκελματιας, Αυτος γνωριζει τι δουλεια θελει να κανει, τι εργαλεια, εξτρα καρτα ηχου, εξωτερικη, dac, στουντιο ηχειο, ενισχυτικα κτλ κτλ, χρειαζεται, κι αν δεν γνωριζει κατι, ξερει πως θα το μαθει.
Ο ερασυτεχνης λατρης του ηχου, θα συνδεσει τον υπολογιστη του στο ηχοσυστημα του. Αν δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα, καποια στιγμη θα μαθει κι αυτος, βαζοντας βαθεια το χερι στην τσεπη και θα απολαμβανει Hi Fi ηχο ( οσοι παθαμε ποιοτητα το εμπεδωσαμε αυτο) η Θα νομιζει οτι ακουει ποιοτητα.
Σχεδον ολοι λενε οτι ο πιο σωστος τροπος να επιλεξεις το καταληλο, για σενα ηχειο, ειναι να πας να το ακουσεις. Αν το εχει καποιος φιλος ΟΚ ισχυει. Αν οχι sorry but yoy paint it (την εβαψες) Πορκουα? Αντε τωρα εσυ στον Κωτσο, πλαισιο, παμπλικ, ακομα και στον Νακα και πες στον υπαλληλο να σου βαλει να ακουσεις 5-10 ηχεια. Αν εισαι τυχερος και δεν σ' αρχισει στις σφαλιαρες, θα σε κοιταξει λες και ηρθες απ'τον Αρη. Και λεω 'γω τωρα, αντε τον πετυχες στις καλες του, περασε καλα με την κυρα του το προηγουμενο βραδυ, τουχε φτιαξει και παστιτσιο, φεραν τα παιδια καλους βαθμους, πηρε και μια μικροαυξησουλα ( καλα μιλαμε για ΤΟ φαρδος, ουτε στα ονειρα μας ολα αυτα μαζυ) Αντε και σου εβαλε για δοκιμη ενα δυο κοματια που εχει ανοικτα για δειγμα, να ανοιξει κουτα? Ειπαμε μην το παραπαυτοσουμε κι ολας. Αντε τα ακους, εξτασιαζεσαι εσυ, λεσ βρηκα τον ερωτα της ζωης μου, τα περνεις παραμασκαλα, ντουγρου για το σπιτι, τα συνδεεις, καθεσαι και λες. Επιτελους, ρε παιδι μου να ακουσω μια Barbra στο woman in love η ντουετο με Lionel στο the way we were, ετσι οπως το ειχα φανταστει. Ξεκινας και ... σουρχεται ο ουρανος σφοντυλι. Καμια σχεση με οτι ακουσες στο σοπι. Λογικο κανενα ηχειο δεν ακουγεται το ιδιο σε διαφορετικους χωρους.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ να πουμε για την ποιοτητα υλικων κατασκευης?
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ποιοτις
... παρτε ενα κοματι ξυλο κι αρχιστε να το χτυπατε ρυθμικα με ενα κουταλι. Καπου θα πιασετε ενα τσιου τσιου, σε κοντρα πλακε = καρδερινα, σε MDF = καναρινι, σε μασιφ = αηδονι. Καντε το ιδιο και με ενα κοματι πλαστικο, αυτο που θα πιασετε ειναι ενα ξερο κρακρα = κορακι.
Καμια πλαστικη καμπινα ηχειου δεν θα δωσει αυτο που δινει η ξυλινη.
Δεν εχω ανοιξει κανενα ακριβουτσικο ηχειο, γιατι τα περισσοτερα ειναι φιξ κι οχι με βιδες. Σε φτινοτερα που το εχω κανει (απο περιεργεια, δουλεια δεν ειχε ο διαολος) στην προσπαθεια εχουν ψιλοσπασει τα κουτια. Εσωτερικα δεν εχουν επενδυση με ηχοαποροφιτικη βατα, πολλα μεγαφωνακια και τσιπ ενισχυσης ειναι κολημενα στο κουτι με βενζινοκολα, το χαρτι των κωνων το μεγαφωνων ιδιας ποιοτητας, με το χαρτι χαρτοσακουλας του μαναβη, επεξεργασμενο δεν λεω! Ποιοτις? Χαλια μαυρα χαλια! Τα γουφερακια σε 2.1 συστηματα ηχειων εχουν καλυτερη ποιοτητα κατασκευης.
Παρολα αυτα αν τα τοποθετισετε σε μια αποσταση 60-80 εκ μεταξυ τους, αφησετε ενα περιθοριο 10 εκ πλαινου και πισω χωρου και το κουμπι της εντασης μεχρι το 8 αντε 9, στο 10 θα παραμορφωνουν, θα εχετε ομορφουλι στερεοφωνικο ηχο. Το γουφερακι μπορει να μπει σε καποιο ραφι κατω απο το γραφειο, αλλα ραφι απο χοντρο στιβαρο ξυλο η μαρμαρο, καλα βιδομενα, διαφορετικα μαζυ με τις χαμηλες συχνοτητες θα ακουτε και θορυβο. Αν μπορειτε να το βαλετε στο πατωμα, ακομα πιο γεματο μπασο, στην γωνια του δωματιου ακομα πιο γεματο μπασο.
Οσοι που για καποιον λογο επιμενουν να βλεπουν ταινιες στο πι σι αντι στην καναπεδαρα τους, την οθοναρα τους, τις ηχειαρες του, παρεα με Γκρικ σουβλακος, πιτσουλες και μπυρονια και θελει πολυκαναλο ηχο. Και μια καλη οθονη πακετο, η μεθεξις (δεν ειναι δικη μου λεξη, ξεπατικοτουρα απο περιοδικα ηχου, που ταχα ντανες παλαιοτερα) ειναι αλλο πραμα.
Ωραια τα 5.1, 7.1 ηχεια, αλλα προυποθετει οτι θα πρεπει να μπουν στην σωστη θεση δλδ αριστερα δεξια απο την θεση του ακροατη και πισω του, που σημαινει οτι μπορει να ειναι στην μεση του δωματιου πανω σε βασεις. Αλλιως τσαμπα τα λεφτα που θα δωσεις.
Και καλα ο επαγκελματιας και ο μυστης θα βρουν τον τροπο να διαλεξουν τα ηχεια που θελουν. Ο απλος χρηστης που δεν εχει ηχειογνωσεις γενικα και ειναι στην αρχη της σχεσης του με τον πι σι ηχο, πως θα διαλεξει ενα ηχειακι να κανει κι αυτος το χομπυ του?
Στην καλυτερη περιπτωση ειναι ναχει φιλος τα ηχεια που μας ενδιαφερουν και να μας τα δανισει για δοκιμη στον χωρο μας. Χλωμο το βλεπω. Διαφορετικα, επιλεγεις μια γνωστη μαρκα ηχειων, διαβαζεις κριτικες για το μοντελο, αν εχει π.χ. 20 θετικες κριτικες, υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να σου κανουν κι εσενα. Ξεκινας με ενα ζευγαρακι ηχειων 10-15Ε, οκ δεν θαχεις ολες τις συχνοτητες που νομιζεις οτι ακους, ουτε θα γκρεμιζεις τοιχους απο την ενταση. Εναν καθαρο σαφη ηχο σε ομηλιες και μουσικες μπορεις να τον εχεις. Αν θες ταινιουλες/παιχνιδακια πας σε 2.1 ηχεια 30-50Ε. Οσο ασχολεισαι με πι σι ηχο, θα δεις αν σε καλυπτουν η χρειαζεσαι κατι καλυτερο. Ετσι τουλαχιστον δεν θαχεις πεταξει και πολλα χρηματα. Καλο ειναι να αποφυγετε μαρκες που το ονομα τους το ξερει μονο ο ιδιοκτητης τους, ηχεια με παραξενα σχηματα, φωτακια μπιχλιμπιδακια και τα ρεστα.
Η μητρικη μου φοραει Alc 87 κ.η. Η μητρικη κοστιζει 80Ε κι εχει 100 μικροργανισμους πανω της, η κ.η. ποσο να κοστιζει 3-5Ε? Εχω συνδεσει ενα σετακι Edifier M1360 των 35ευρουλακιων και καλυπτομαι μια χαρα, προσ το παρον. Διαφοροι ειδημονες που συζητισα το θεμα μου συνεστισαν οτι το επομενο βημα αναβαθμισης ειναι να παω σε καρτα ηχου 150-200Ε κι αλλα τοσα για ηχεια. Μπορει ναχουν δικαιο. Μπαααα θα προτιμισω τα χρηματα αυτα να πανε σε πιο δυνατο επεξεργαστη η οθονη. Αλλα ειπαμε βιτσια ειναι αυτα και σεβαστα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μιας και το θέμα προσφέρεται για διαφωνίες και ιντερνετικά flames, ας διαφωνήσω :D
Πέρα από την πλάκα επειδή το θέμα είναι πραγματικά ευαίσθητο και όλοι ξέρουν ή "ξέρουν", έχω απλώς μία πρόταση για όσους θέλουν να τη δοκιμάσουν και να επιβεβαιώσουν ή να αναθεωρήσουν όσα πιστεύουν, χωρίς να προσπαθώ να πείσω κανέναν για τίποτα: Τα ηχεία marketed "για υπολογιστή" είναι μανούλα για παιχνίδια-ταινίες-εκρήξεις-youtube, συμφωνούμε, και ικανοποιητικά για τους περισσότερους. Όποιος ενδιαφέρεται για μουσική, ας ακούσει studio monitors των ~250-300 ευρώ (πχ JBL 305P, Eris E5...) στην onboard κάρτα ήχου. Παίρνεις ένα laptop παραμάσχαλα και τα ακούς σε κατάστημα ήχου που τα βρίσκεις διαθέσιμα, όχι οικιακών συσκευών και υπολογιστών. Κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη αρχική κίνηση αναβάθμισης πρωτού φτάσεις σε ακριβές κάρτες ήχου και χρήσιμο για όποιον σκοπεύει να ξοδέψει χρήματα για τον ήχο στον υπολογιστή του να έχει μια ιδέα πως ακούγονται ώστε να επιλέξει τα καταλληλότερα γι' αυτόν.
 
H πλακα γινεται, οχι για να σνομπαρω τα ηχεια καθε αλλο (ταχω ακριβοπληρωσει περισσοτερο κι απ'την γυναικα μου), αλλα επιδει η μιρλα των 2-3 τελευταιων ετων μας εχει ψυχοπλακωσει, ας κανουμε μια ελαφρια κουβεντουλα, να διαφωνισουμε γελωντας και να σκασει και λιγο το χειλακι μας, βρε αδερφε.
Τα ηχεια που λες, δεν τα ξερω. Ξερω ομως την JBL, χρονια στο χωρο,με καλα προιοντα και αξιοπιστη εταιρεια.
Δεν εμπιστευομαι την Realtek ALC 887 codec με 3 τυπικες εισοδοεξοδους που φορα η μητρικη μου. Εχω την εντυπωση οτι θα τα εθαβε, τετοισα ηχεια.
Καλη η σκεψη με τον φορητο, αρκει να εχεις και να βρεις κατ/μα που να σε εξυπηρετισει.
 
Αντε, ρε παιδια, πειτε τι ηχεια εχετε στο πι σι σας, αν σας ικανοποιουν, γιατι τα διαλεξατε, κι μαλλα τετοια να γινει και λιγος τζερτζελες. Να καλαμπουρισουμε, διαφωνοντας και να διαφωνισουμε καλαμουριζοντας
 
Στο γραφείο με το pc, το έχω συνδέσει με ένα ηχοσύστημα Philips (προ 25 ετών και βάλε όχι τίποτα το ιδιαίτερο) και 2 ηχεία LG (τύπου βιβλιοθήκης) που απλά παίζουν χάλια. Με αυτά δεν έχω πρόβλημα.

Στο gaming room που έχω έναν Yamaha ενισχυτή του 1992 και θέλω να αντικαταστήσω τα χάλια ηχεία που έχω (δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους). Εκεί θέλω να έχω καλύτερο ήχο από τα ηχεία μιας και ο ενισχυτής μπορεί. Θα κοιτάξω να αγοράσω μεταχειρισμένα (τύπου βιβλιοθήκης γιατί χώρος για ηχεία δεν υπάρχει ιδιάτερα) κάποια στιγμή.
 
Έχω ένα παλιό αλλά καλό Technics SH EH760 για το pc μόνο, και ένα home theater Samsung HT-X200R. Ωραία παίζουν, δεν έχω παράπονο, ειδικά το Technics έχει βγει πολύ αξιόπιστο.
 
Logitech z5400, πάνω σε Audigy 2 platinum (η καλύτερη κάρτα ήχου που έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα).

Πολύ καλά ηχεία αλλά θέλουν λίγο βοήθεια στα πρίμα, οπότε ανεβάζω λίγο το treble στα general settings (οι πιο καινούριες κάρτες ήχου δεν έχουν καν αυτή την δυνατότητα).

Εχω τεστάρει αρκετά setups σε διάφορους γνωστούς και φίλους. Κάποιοι μάλιστα έχουν ηχεία των 1000 ευρώ και πάνω. Ποτε και πουθενά δεν έχω πετύχει την ίδια ποιότητα που έχω στο δικό μου συνδυασμό + settings. Νομίζω η κάρτα ήχου είναι ακόμα πιο σημαντική από τα ηχεία. Αν είναι καλή και σε αφήνει να κανεις πολλά πράγματα, μπορείς να κάνεις μέτρια ηχεία να ακούγονται αρκετά καλά. Αλλά οτι ηχεία και να έχεις, αν η κάρτα ήχου δεν είναι καλή δεν το πολύ σώζεις.

Θεωρώ ότι τα ηχεία είναι το τελευταίο κομμάτι της αλυσίδας. Πρώτα πάει η πηγή, δηλαδή το αρχείο του ήχου που θες να ακούσεις. Να έχει καλό bitrate, να είναι καλή παραγωγή κλπ. Αφού έχεις αυτό, μετά πάει η κάρτα ήχου με τα "σωστά" για τα αυτιά σου settings. Μόνο αν σιγουρέψω ότι έχουμε αυτά, τότε μπορούμε να μιλήσουμε και για τα ηχεία.

Γι αυτόν τον λόγο ποτέ δεν εντυπωσιάζομαι όταν κάποιος μου δείχνει τα τεράστια και πανάκριβα ηχεία του. Δεν ξέρω που τα έχεις συνδέσει ή τι settings έχεις πειράξει. Είμαι πάρα πολύ ιδιότροπος με τον ήχο, ισως περισσότερο και από την εικόνα.
 
Hθελα κατι καλυτερο στον ηχο για το λαπτοπ μια φορα και ενα καιρο και πηρα τα Creative Inspire T6300 5.1 μαζι με μια εξωτερικη καρτα Sound Blaster Omni Surround 5.1 και το αποτελεσμα ηταν να σιχαθω τα καλωδια αριστερα δεξια μπρος και πισω.
Πηγανε ντουλαπα και απο τοτε εχω μια απλη samsung ηχομπαρα στο γραφειο παρεα με το μπασο της και ειμαι ευτυχισμενος.

 
Ωραια ηχειακια, να τα χαιρεστε, παιδια.
Αφου εχετε συνδεσει καρτα ηχου με εξωτερικο ηχοσυστημα, ναι αξιζει πιο καλα ηχεια.
Ο γερο- Yamaha ok του 92, αλλα καλο πραμα. Αν του εχεις φερθει με αγαπη, κι αλλα 30 χρονια θα βγαλει.
Σε αυτο που λεει ο Imgema, εχει δικαιο νομιζω, δεν λεει να εχεις καρτα ηχου 500Ε και ηχεια των 50. Αυτο ισχυει και για ολα τα ηχοσυστηματα. Η Αγγλικη σχολη υποστηριζει οτι αν εχεις 100 Ε να ξοδεψεις για ηχο, τα 30 πανε για πηγες, τα 30 για ενισχυτικα, τα 30 για ηχεια και τα 10 για καλωδια.
Εκτος απο τα edifier M 1360 στο κυριο PC, εχω σε 2ο παλι 2.1 τα Logiteck S3-30. Εχουν πιο δυνατο, γεματο μπασο, αλλα οι δορυφοροι θολωνουν λιγο, αν παρανεβει η ενταση.
Σε 3ο εχω Logiteck S-100, αυτα αν ανεβει η ενταση πανω απο το 4-5 ακους μονο χρχρχρ και ζζζζζ. Μεχρι το 4 οκ υποφερονται
Στο σαλονι εχω ενα πολυ καλο ηχοσυστημα για μουσικη και ταινιες, αλλα πλεον δεν το πολυχρισημοποιω
 
Για PC 2.1 ιδανικα ειναι και τα Magnepan mini Maggie System με δωρεαν μεταφορικα και 3 ατοκες δοσεις
 
Μουφυγε ο τακος και χρειαστικα 5 βαλεριανες για ναρθω στα ισα μου. Βγαινει τυπος στο Σκρουτζι, εκθειαζει και προτρεπει κι αλλους να αγορασουν τα ηχεια για υπολογιστη που πηρε. Σε καποια στιγμη λεει οτι τα ηχεια του φανηκαν κατευθιντικα και εκρυψε το γουφερ πισω απο την τηλεοραση για να μην χτυπανε οι χαμηλες κατευθιντικες συχνοτητες στα αυτια του, αλλα το αποτελεσμα δεν αλλαξε. Εμενα η δασκαλα μου, μου ειχε πει οτι κατευθιντικες ειναι μονο οι ηψηλες και γι αυτο φροντιζουμε να τοποθετουμε το τουιτερ στο υψος του αυτιου του ακροατη. Ψεματα μου ειπε? Και την ειχα σε εκτιμηση. Οι χαμηλες δε ειναι πανκατευθιντικες και διαχεονται σε ολον τον χωρο, χωρις σαφη κατευθινση. Θα δοκιμασω να κρυψω το Rel Strata II μεσα σε ενα μπαουλο, μηπως και ακουγιεται καλητερα.
Τι να μας πει η φυσικη, οι νομοι δεν μετρανε, σε χαλεπους καιρους οι λαλακιες κυβερνανε.
 
Eγω, θα συνεχισω να ποσταρω, εδω διαφορες λαλακιουλες, πτωτον γιατι σας γουσταρω και μαρεσει να κουτσομολευω μαζυ σας και δευτερον γιατι ο ηχος γενικοτερα ειναι το αρκολυκι μου. Οποιος εχει χρονο για χασιμο, ας πει την γνωμη του.
Κοιτουσα, που λες, αν αξιζει να ξοδεψω κανα παραπανω φραγγο για 2.1 ηχεια απο τα Μ1360 που εχω. Παλι σε 2.1. Βρηκα σετακι μεγκλα, συμπτωση παλι edifier s 360. Εχουν τα specs που νομιζω, οτι ειναι ΟΚ, αλλα κανα 450αρι ευροπουλα. Με τοσα, αλλαζω την επιπλωση στο play room, και μεταφερω τις ηχειαρες και τις ενισχυταρες μου απο το σαλονι ( θα χοροπηδουσε απο την χαρα της η συναιτερα μου) η μεταφερω υπολογιστη στο σαλονι και συνδεω. ( θα με πυροβολουσε η εν λογω κυρια)
Κατι αλλο που ειδα Taga Harmony στα 190. Αυτα κατι λενε, συκωνει ψαξιμο. (δεν θα παρουμε και γουρουνι στο σακι)
Καμποσα αλλα που ειδα 50-120 Ε δεν νομιζω να αξιζει τον κοπο. Ιδιες τιμες για THD, SNR, distortion, περισσοτερα watt και μεγαλυτερο sensitivity input, ισως και ποιοτικοτερα υλικα, δεν με συγκινησαν αρκετα.
 
κατι που μου εκαμνε μεγαλη εντυπωσις. Edifier (που την εχω και σε εκτιμιση) ΧΜ6ΒΤ στα 100Ε
Αυτα λεει αναπαραγουν συχνοτητες, δορυφοροι 210Ηz-20kHz και το γουφερ 20Ηz-120Hz
Aπορια μου, για τις συχνοτητες 120Hz-210Hz ποιος ειναι υπευθυνος για την αναπαραγωγη τους?
Ειδα το βελτιωσαν, αλλαγη χρωματος, λεντακια, καλιμπραρισμα του bass reflex, προσθηκη κονσολιτσας και οι νεκρες συχνοτητες πεσαν απο 90 στις 10.
Και βουαλα νεο μοντελο CX7, στα 230Ε. Νταξ νεο μοντελο ειναι!
 
Γιατι να πας σε ηχεια υπολογιστη? Μπες σε καμια αγγελια, τσιμπα μεταχειρα εναν 90s ενισχυτη και 2 κανονικα ηχεια (MDF) και εισαι μια χαρα.
 
Δεν ειναι καθολου κακη ιδεα, Wally. Oμως εχω ενισχυτικα/ηχεια και καλα πραματα. Ισως το δω στο μελλον αυτο.
Τα Magnat Monitor Supreme 102 δεν το συζητω 10 φορες καλυτερο κι απο το ακριβοτερο ηχειο υπολογιστη.
Ενταξει τωρα, δεν μπορουμε να συγκρινουμε ηχεια/ενισχυτικα υπολογιστων με αυτα των ηχοσυστηματων.
 
https://www.tagaharmony.com/en/products/3651/multimedia-speakers/product/385/intone-2-1-mini
Aν κοιταξετε στο σαιτ την παραγραφο tecknology, θα δειτε σε σχεδιαγραμματα και φωτογραφιες πως ειναι κατασκευασμενα ηχειο/μεγαφωνα και υλικα κατασκευης. Βεβαια υπαρχουν και τα specs. Δεν ξερω πως ακουγονται, αλλα τουλαχιστον εχεις μια ιδεα του τ.ι θα παρεις. Θα ρωτισω στο καταστημα αν μπορω να τα ακουσω κι αν με ικανοποιουν με βλεπω για εκει.
 
Roister iQ. Καμποσα χρονια πριν, τα αγορασε φιλος και με φωναξε να τα ακουσουμε. Πρωτη εντυπωση, μπλε χρωμα καμπινας και μαυρα μεγαφωνα. Λιγο μπουγιο σε μεγεθος, αυτος τα ειχε σε βασεις στον τοιχο, ΑΡ-ΔΕ απο την οθονη. Τα δοκιμασαμε με μουσικη απο ιντερνετ, cd, dvd, παιχνιδια και ολα τα σχετικα. Μουσικες απο Ιαννη (σορυ δεν ξερω αν αυτος ο Γιαννης περνει ενα η δυο ν) Βαγγελη βεβαιως βεβαιως Κλαυντερμαν και Βεβαια Jurassic Park. Aυτος ο υποηχος απο τον μακρυνο βηματισμο του Τ-Ρεξ ειναι σχεδον το απολυτο εργαλειο εκτιμησης μπασου.
Απο ενταση, να σπανε τζαμια, δεν ειχα ξανακουσει ηχεια πισιου να παιζουν τοσο δυνατα. Καθαρος ηχος, σε ολες τις θεσεις του ποτενσιομετρου, γεματο μπασο, ουτε που μου εγινε αντιληπτη η απουσια γουφερ. Αληθεια ειναι οτι τα ηχεια που εφτιανε η Roister τοτενες συνηθως κατεβαιναν πολυ χαμηλα. Το καθαροπλημενο και εκπευμενο αυτι μου, δεν επιασε τιποτα χρρ χρρρρ, ζζζζζζ κι αλλα τετοια ζουζουνια.
Τα ερωτευτικα κι ελεγα να τα χτυπισω, αλλα μου φανηκαν πολλα τα 250 ευρουλακια. Προψες ειδα μια αγγελια, τα πουλαει καποιος μεταχειρισμενα 400Ε. Το ηχειο πρεπει να πηγε καλα παντως, γιατι αργοτερα το εφτιαξαν και με μπλουτουθι. Κριμα μια τετοια Ελληνικη εταιρεια να κλεισει. Αλλα οπως απαξαπαντες γιγνωσκετε, σε αυτο το πατριδα
" οτι αρχιζει ωραιο, τελιωνει με πονο
οι πυκραμενες καρδιες, το ξερουνε μονο!"
Ενα θα υπογραμμισω, πριν 20+ χρονια, αγοραζαμε Roister ηχεια ιδιας ποιοτητας με εισαγομενα διπλασιας τιμης. Α! ρε φουκαρα Ελληνα, "το δακτυλο που σου βαζουνε, μεγαλο κι ενω σου εχει φτασει στο λαιμο, αυτοι το σπρωχνουν κι αλλο". Πουσαι, ρε Γιαννη, με ενα ν, ξαναελα να κανεις σκονη τον Μπουμπουκο.
 
Πίσω
Μπλουζα