Ηχεια υπολογιστων/μυθοι και θρυλοι του hi-fi

Τα tagaharmony,τα καταργισε. Κριμα, θα βγαλει λεει νεο μοντελο απο Σεπτεμριο, ειδομεν.
Συνεχιζω το ψαξιμο, ειδα καποια ποιοτικη διαφορα στα edifier M 601 DB, αλλα εκει παμε στα 270Ε. Σε ολα τα αλλα μεχρι 200Ε, εκτος απο συνδεσιμοτητα, λειτουργιες, περισσοτερα watt, ξυλινες καμπινες δορυφορων, δεν ειδα και καποια στοιχεια που θα με εκαναν να σταξω 150-200 ευροπουλα για δηθεν ποιοτικοτερο ηχο, απο τα Μ 1360. Ολα παιζουν στα ιδια, S/N ratio, μεγαλυτερο η ισο των 85 db, THD, οσα την αναφερουν 10%, Sensitivity input αναφερουν οχι πραγματικη ευαισθησια σε db. Aσε, distirtion, μονο στα φτηνιαρικα, ηχειακια μου, ειδα να αναφερεται. (μικροτερη η ιση του 0,5%). Αυτα που θελω να δω αναφερονται σε ηχεια 500-700Ε. Αλλα αυτο το ποσον σε υπολογιστη που κοστιζει 1000Ε?
 
Kαλυημερα νεοι μου. Εγω, εδω, στο μεροκαματο, λεω διαφορα να περνα η ωρα. Ζεστη, δεν εχω διαθεση να πιασω το βαψιμο στις μινιατουρες του HeroQuest και ετσι γκρινιαζω για ηχεια και ηχους.
Δεν εχω βρει κατι που να κινησει το ενδιαφερον μου, ακομα. 700Ε για ηχεια PC δεν τα δινω. Βαζω αλλα τοσα και περνω εναν ψηφιακο προενισχυτη για το στερεοφωνικο μου. Τες Πα, οψομεθα.
Αυτος ο νεαρος ο Wally, με εχει βαλει σε σκεψεις με την ιδεα του για μεταχειρα ενισχυτη. Αν βρω καποιον που να εχει εξοδο για ενεργο γουφερ, τον χτυπισα. Γουφερ και ηχεια υπαρχουν. Και εξωτερικο dac. Eχω ενα AMC dac 8 το οποιο εχει μια fiber optic και 3 coaxial εισοδους.
Η μητρικη gigabyte B460M DS3H με ενσωματωμενη ηχου, Realtek ALC 887 codec. Διστυχως μονο τις 3 κλασσικες υποδοχες, line in (μπλε), line out (πρασινο) mic in (πινκ). Υπαρχει καποιος τροπος συνδεσης μεταξυ καρτας ηχου και dac? H μηπως να βρω καποια καρτα ηχου με οπτικη εξοδο και ποια κατα την γνωμη σας. Για βοηθατε, εναν νεαρο πουρειντζερ να βγαλει ακρη, ρε παιδια. Σας μερσω.
 
Λοιπον, αγορια και οποια κοριτσια ηχομουσικοακουστριες, εβγαλα ακρη και εκλεισα σαν ηχομουσικοακουστης οσον αφορα τον ηχο στο νεο PC μου. Καποιος φιλος εδω ειχε ριξει ιδεα για μεταχειρα ενισχυτη και ηχεια ραιου. Πηρα εναν Fenton AV550BT, της πλακας ειναι ειναι γιατι οσο κι αν εψαξα δεν βρικα στοιχεια οπως THD, Sn/r, input sensitivity, dumping factor κ. α. τετοια που σου επιτρεπουν να καταλαβεις, οτι ο ενισχυτης ειναι καποιου επιπεδου και πανω. Προφανως ο Fenton εναι του εν λογω επιπεδου και κατω. Μικροτο κακο γιατι στον χωρο των 15 μ2 που μπικε η ενταση σου θαναι, αντε μεχρι 40% οποτε η οποια παραμορφωση δεν θαναι αισθητη.
Εχει καμπσες λειτουργιες, χριαζομαι μονο εξοδο ΑΡ-ΔΕ καναλι και εξοδο σε ενεργο γουφερ.
Πηρα απο το home cinema συστημα μου που δεν πολυχρισημοποιω πλεον, τα περιφεριακα ηχεια Jamo surround 120 διπολα 3 δρομων και το Rel Strata II. Tα συνδεσα στην ενσωματομενη, και ησυχαζα, ουτε edifier, ουτε 2.1 ουτε 3-5-2 (μαθε μπαλιτσα αγορι μου). Απο Βιβαλντι, Ιαννι, Βαγγελη, Κλαυντερμαν,μεχρι Σωτηρια Μπελλου, Χαρα Βερα, Μπουρνελη και Πυραμιδος στο "μπηκαν τα πρατα στο μαντρι", μουσικες, ομηλιες, παιχνιδια, ταινιες και οτι τεστ συχνοτητων βρηκα, ο ηχος πεντακαθαρος γεματος και μουσικοτατος. Απο μπασο? Ετσι και περασω το 2 σπανε τζαμια, πεφτουνε σοβαδες και οι μυνησεις απο τους γειτωνες βροχη. Αφηνω πλεον αυτους που σκοτωνονται στο insomnia, για edifier, creative logitek κτλ να βραζουν στο ζουμι τους. Δεν περιγραφω αλλο. Στις φωτο και τα specs των ηχειων
 

Συνημμένα

  • rsz_14.jpg
    rsz_14.jpg
    495,8 KB · Προβολές: 6
  • rsz_213.jpg
    rsz_213.jpg
    422,2 KB · Προβολές: 7
  • rsz_311.jpg
    rsz_311.jpg
    294,8 KB · Προβολές: 7
  • rsz_42.jpg
    rsz_42.jpg
    300,1 KB · Προβολές: 7
OK, τα ηχεια αυτα ειναι πολυ για υπολογιστη, τα ειχα ομως και τα ετρωγε η σκονη απραγα. Για να ακουω την μουσικη μου σε stereo απο το PC, 2 μεσαιας κατηγοριας ηχεια ραφιου μου ειναι αρκετα (με τον αναλογοι ενισχυτη τους) ΟΚ και λιγο μπαπα μπουπα για τα πα;ιχνιδακια και τις ταινιουλες απο ενα γουφερ, το μπαουλο που εβαλα υπερβολη. Τα ηχεια οπως ειπα τα ειχα. Αυτα που εμειναν στην TV και στερεοφωνικο κατεβαινουν πολυ χαμηλα οποτε η αφαιρεση του σαμπ δεν ειναι ιδιαιτερα αισθητη. Steles 130. To υπολοιπο στερεοφωνικο συστημα δεν μπορει να ερθει στο δωματιο των 15 μ2 που εχω το PC. Προ-τελικος, ηχεια, cd, dvd, tuner κτλ.
Η μητρικη ειναι η gigabyte aorus elite AX Z790 δεν εχω τσεκαρει ποιο τσιπακι ηχου εχει. Μια εξτρα pci η εξωτερικη καρτα ηχου τι περισσοτερο θα προσφερει στις αναγκες μου και με ποιο κοστος?
OK απο οτι ειδα εχει το Realtek ALC897 τσιπ. Οχι και τιποτα σπουδαιο δλδ.
 
Σε κααααααααααποια φαση, θα τσιμπησεις και μια USB καρτα ηχου και θα εισαι ακομα πιο καλα.
Το μεγαλο βημα το εκανες.
 
Nα την βαλω και τωρα, ρε παιδια, ειτε usb ειτε pci, αλλα σε τι θα εξυπηρετισει περισοτερο? 5.1 η 7.1 συστημα δεν με ενδιαφερουν
 
5.1 η 7.1 συστημα δεν με ενδιαφερουν

Μέγα λάθος!! Ειδικά στα παιχνίδια, το 5,1 είναι εξαιρετικό!! Ίσως γιατί τα ηχεία έχουν μικρότερες αποστάσεις στο γραφείο, αντίθετα με το σαλόνι!!

Προτίμησε πάντως USB κάρτα!!
 
To γιατι να προτιμησω την οποια εξτρα καρτα δεν μου λετε.
Στο 5.1 αναλογα τα ηχεια και ο χωρος, Μεγαλα ηχεια (σε ογκο/ενταση) σε μικρο χωρο και το αντιθετο, ειναι λαθος. Το σωστο στησιμο στα 5.1 ηχεια ειναι ΔΕ-ΑΡ τα κυρια με κλιση προς τον ακροατη και αποσταση μεταξυ τους περι τα 3μ. Απο πλαινους και πισω τοιχους περι το 1μ. Το κεντρικο στην μεση. Τα τουιτερ ΑΡ, ΔΕ και Κεντρικου στο υψος του αυτιου του ακροατη. Τα περιφεριακα τοποθετουνται αριστερα-δεξια η πισω απο τον ακροατη και αρκετα ψηλα.
Το γραφειο μου ειναι κολημενο στον τοιχο και ναθελα περιφεριακα, θαπρεπε να βαλω βασεις στη μεση του δωματιου για να ταχω στις σωστες θεσεις, πραγμα αδυνατο.
Το γουφερ που εβαλα, σε κλιμακα εντασης 1-10 το λειτουργω στο 1-2 στο σαλονι το λειτουργουσα στο 8. Δεν κανουν ολα τα ηχεια σε ολους τους χωρους. Οπως ειπα ομως τα ηχεια τα ειχα. Εχουν καλη ποιοτητα κατασκευης και εξαρτηματων, αλμυρουτσικα στην εποχη τους, ειναι 20+ χρονων ηχεια και παιζουν σαν να εβγαλα τωρα απο τις κουτες. Και τεσπα οσο κι αν εψαξα δεν βρικα τετοιας ποιοτητας και αποδωσης πισοηχεια
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εγω βολευτηκα πολυ με τις USB καρτες ηχου.
Τις πας απο μηχανημα σε μηχανημα (και οχι μονο PC - τις προαλες μια φτηνο usb καρτα μου εδωσε λυση στο Raspberry).
Γενικα το θεμα του portability ειναι μεγαλο κεφαλαιο για εμενα. Πολυ συχνα χρησιμοποιω την Komplete Audio 2 μου για να καλιμπραρω τρικεφαλα κασσετοφωνα που θελουν τη καρτα κοντα στα deck, ικανη να εχει ταυτοχρονο και εγγυημενο input/output και εξωτερικα controls για τις αναγκαιες ρυθμισεις.
Ηχογραφεις ευκολοτερα μιας και τις πας ανετα διπλα στο ηχοσυστημα σου.
Ειναι μακρια απο το πολυβουο κουτι και τα τροφοδοτικα.
Ειναι για μουσικους οποτε ειναι πιο προσεγμενες τεχνικα και πιο γερες κατασκευαστικα.
Τις εχεις και ως DAC αλλα και ως headphone amp (δεν τα υποκαθιστουν τις dedicated λυσεις αλλα λειτουργουν αξιοπρεπεστατα και ως τετοια)
Ακουω παντα στερεο (στα τσακιρ κεφια χωνω και το subwoofer) απο .flac στο NAS μου ή Tidal.
 
Πολυ χρισημες, οντως. Εγω ομως δεν κανω καποια απο αυτες τις δουλιες, Στο τπαρχον συστημα μου, ενσωματομενη, καλωδιο jack σε 2 rca, ενισχυτης, 3 ηχεια, μια usb η pci καρτα ηχου θα δωσει καλυτερη ποιοτητα ηχου?
 
Μην το ψάχνεις τα ίδια πράγματα είναι για απλη χρηση. Εκτός και αν είσαι παραγωγός μουσικής ή γράφεις μουσική και έχεις εμπειρία που καταλαβαίνεις τις μουσικές συχνότητες.
 
To γιατι να προτιμησω την οποια εξτρα καρτα δεν μου λετε.
Καλητερη ποιότητα. Πιο καθαρος, πιο βαθυς και πιο κρυσταλλινος ηχος. Μεγαλυτερο ευρος χωρις παραμορφωσεις. Περισσότερες επιλογές για να φέρεις τον ηχο ακριβώς όπως τον θες.

Η διαφορα που εχω με την audigy 2 (οχι την lite) σε σχεση με τη motherboard ειναι μερα νυχτα. Δεν μιλαω για μικροδιαφορες του τυπου πρεπει να εισαι audiophil. Δεν μπορω να ακούσω καν μουσική με την on board.

Συν το οτι η συγκεκριμενη καρτα ειναι καλυτερη και απο πιο καινούριες για μενα. Εβαλα μια πιο καινουρια και με τα ιδια settings ειχα παραμόρφωση, δεν τραβαγε ο ηχος.
 
Ειναι και αναλογα τα γουστα σου και το setup σου.
Στο δικο μου desktop PC, η onboard μου εβγαζε ενα humm - ισως κακες γειωσεις στο κουτι? οχι καλα shielded τροφοδοτικο? - γουατεβα.
Του εβαλα μια USB Soundblaster 5.1 x-Fi η οποια δεν μου πολυαρεσε για μουσικη αλλα για μπαμ μπουμ ειναι εξαιρετικη
Στο ηχοσυστημα εχω εναν φορητο με την Komplete Audio 2 που για μουσικη ταιριαζει στα αυτια μου μια χαρα και μου επιτρεπει να κανω και ολες τις χαζαμαρες με καλιμπραρισματα και ιστοριες.
Εχω και μια φθηνη UCA222 που την εχω τσοντα για να τη βολταρω σε λιγοτερο απαιτητικες περιπτωσεις.
Παντως σε φορητο η USB ειναι μονοδρομος.
 
Oχι δεν ειμαι κατι απο αυτα. Απο καλο ηχο (μουσικη) ξερω. τον εχω ακριβοπληρωσει και τον απολαμβανω. Οταν ακουμε μουσικη με φιλους, μαλλον για γλεντι θαναι, οινοποσια και ντιρινταχτα, οποτε και μια μικρη ηχοπαρατυπια περνα στο ντουκου, εδω κουμανταρει το τσακιρ κεφι. Οταν ακουω μουσικη μονος, ειμαι λιγο δισκοιλιος πελατης. Θελω οχι να φτανει απλα η μουσικη στα αυτια μου, αλλα να μπαινει στον εγκεφαλο και να με ταξειδευει. Το δε μπασο δεν θελω να το ακουω, αλλα να το αισθανομαι.
Μπορω να βαλω μια pci, εχω καινεςν θυρες, αλλα ναναι συμβατη με την μητρικη και windows 11
 
Λοιπον να ευχαριστησω τον φιλο Μαριο (telonio) για την καρτουλα που μου χαρισε. Αψογη η καρτουλα! Αλλα αν δεν σε θελει, ρε γμτ, οσο και να σφιγκεσαι, οσο και να βοηθαν οι φιλοι, απλα δεν σε θελει.
Οπως βλεπετε στις fotos η μητρικη εχει 2 pci slot ελευθερα κατω απο την gpu. Στην τελευταια δεν χωρα να μπει η καρτα, την εμποδιζει η φισα ρευματος. Καλα ρε, αυτος ο τσιφ ιντζινιερος που σχεδιασε την μητρικη δεν ειδε οτι αχριστευει μια pci εκει που την εβαλε? Χαθηκε να βαλει την φυσα στο πλαι των ram? Στην θυρα κατω απο την gpu, χωρα να μπει, αλλα ακουμπαει στην gpu. Φοβαμαι να την βαλω, μηπως εχουμε αυξηση θερμοκρασιων επικυνδινη και για τις 2 καρτες. Η 128 χωραει αλλα ειναι ασυμβατη με win7. Μαμω την ατυχια μου!
 

Συνημμένα

  • PC.jpg
    PC.jpg
    1,1 MB · Προβολές: 6
  • Audigy2 ΖΣ.jpg
    Audigy2 ΖΣ.jpg
    1,2 MB · Προβολές: 6
  • pci 128.jpg
    pci 128.jpg
    1 MB · Προβολές: 6
Eιχατε δεν ειχατε με βαλατε στην πριζα. Οχι οτι δεν τα θελει κι ο απαυτος μου, αλλα λεμε τωρα. Απο καρτες ηχου δεν γνωριζω, εχω να βαλω σε PC απο εποχης ISA. Kαταλαβαινω οτι οι εξωτερικες ειναι πιο λειτουργικες και χρισημες, ισως και ποιοτικοτερες. Θελω ομως να αποφυγω, τα πολλα κουτακια καλωδια βυσματα, ετσι κοιταξα για καμια εσωτερικη pci-e. Θα μου πεις βασει λογικης και νομου εξισορροπησης συμφωνα με τα ηχεια μου επρεπε να βαλω κανα ενισχυτη του χιλιαρικου και καμια Yamaha NUAGE Dante (εχω παθει ποιοτητα, παλαια ιστορια) αλλα λεω να μην ξαναρρωστησω. Εχω μια ψιλοσυμπαθεια στην Creative, Πολλα χρονια στον χωρο του ηχου, και εδα καποιες καρτουλες της.
Sounblaster Audigy Rx 24 bit 192kHz στα 60E
Soundblaster Z SE 24 bit 192kHz στα 90Ε Αφου εχουμε ιδια bit και kHz γιατι διαφορα 30Ε?
Τελος Soundblaster X AE-S Plus 32bit 384kHz στα 130Ε απο bit και kHz να φανε κι οι κοτες
Και οι τρεις παρεχουν πολλες λειτουργιες που δεν με ενδιαφερουν τον ενισχυτη θα κουμπωσω πανω της. Με ενιαφερει να παρω ποιοτικοτερο ηχο απο οτι εχω.
Για την πρωτη διαβασα και σχολια που δεν μου αρεσαν οπως προβληματα με τα 10αρια, το software της ειναι ελλιπες, κακη εντυπωση μου εκανε και το "worse soumd output than many motherboards onboard audio" απο Lifewire και την Emily Ramirez. Kαποια σπουδαια ηχοληπτρια πρεπει ναναι αυτη, ποιος ξερει.
Για την δευτερη, μαρεσει το κοκκινακι χρωμα της. Τα τα treble λενε ειναι excellent, τα lows reasonable. Kαλουτσικη σε παιχνιδια, καλο software, πολυ καλη με ακριβα ακουστικα, μετρια σε μουσικη, γενικοτερα καλυτερη απο τις περισσοτερς onboard. Θα μπορουσε ναναι καλυτερη λεει η Εμιλυ. Οι δικοι μας στο Skroutz, 2/4 λενε τα καλυτερα, οι αλλοι 2 την θαβουν.
Για την τελευταια πολλα καλα λογια απο τους δικους μας, ενας μαληστα με συγκοινησε
"Ευχαριστώ τον τύπο που έγραψε ότι λυπάται όσο κόσμο παίρνει ήχο από την μητρική.
Έβαλα τον άρχοντα των δαχτυλιδιών και βούρκωσα από την ποιότητα του ήχου.
Ήταν λες και την έβλεπα για πρώτη φορά. Δεν μπορώ να το εξηγήσω με λόγια.
Τώρα έχω βάλει Frank Sinatra και κάνει tingle όλο μου το σώμα από το eargasm.
Πριν είχα βάλει eminem και ο ήχος ήταν τόσο ωραίος που ξαναέγινα 15 χρονών".
Καποια παραπονα για το software υπαρχουν απο καναδυο (μαλλον δεν θα τα περνουν απο την creative αυτοι)
Πολυ γουσταρω εδω το "with ultra-low distortion and jitter" μου θυμιζει το Ρωξανη πικαπακι μου. Γενικα πολυ καλα σχολια, εχει και λεντακια αν θαλουμε να κανουμε το PC μας λουνα παρκ.
Λοιπον τι λετε? Αντε σηκωθειτε απο ντιβανια, καναπεδες, πολυθρονες και κεραμιδοκανελοκοραλλοκόκκινα χαλια σας και πειτε γνωμες, γιατι πρεπει ναχω και καποιον να λεω οτι με πηρε στο λαιμο του, αν κατι δεν μου αρεσει. Αναψτε το φυτιλι να τελειωνουμε.
Ευχαριστω που με ανεχεστε, ρε παιδια. Εγω παντως καλα περναω μαζυ σας
 
Λοιπον να ευχαριστησω τον φιλο Μαριο (telonio) για την καρτουλα που μου χαρισε. Αψογη η καρτουλα! Αλλα αν δεν σε θελει, ρε γμτ, οσο και να σφιγκεσαι, οσο και να βοηθαν οι φιλοι, απλα δεν σε θελει.
Οπως βλεπετε στις fotos η μητρικη εχει 2 pci slot ελευθερα κατω απο την gpu. Στην τελευταια δεν χωρα να μπει η καρτα, την εμποδιζει η φισα ρευματος. Καλα ρε, αυτος ο τσιφ ιντζινιερος που σχεδιασε την μητρικη δεν ειδε οτι αχριστευει μια pci εκει που την εβαλε? Χαθηκε να βαλει την φυσα στο πλαι των ram? Στην θυρα κατω απο την gpu, χωρα να μπει, αλλα ακουμπαει στην gpu. Φοβαμαι να την βαλω, μηπως εχουμε αυξηση θερμοκρασιων επικυνδινη και για τις 2 καρτες. Η 128 χωραει αλλα ειναι ασυμβατη με win7. Μαμω την ατυχια μου!
Τελικα βρικα λυση με μια usb των 12Ε. Εχει καλυτερο ηχο απο την ενσωματομενη. Μαλλον εχετε δικαιο, οσοι επιμενετε, αλλα εχω βαλει και πανακριβα ηχεια. Logitek S3-30
 
Πίσω
Μπλουζα