Ηχητικά ελεγχόμενη Πασχαλίτσα

Dimitris Rendoumis

RetroN00b
Joined
12 Ιαν 2017
Μηνύματα
38
Αντιδράσεις
52
Χρόνια πολλα και καλη χρονιά θέλω να σας δείξω τι ξεθαφτικ από το πατάρι να μας πει αν ειχε κάποιος κάτι ανάλογο.

Πρόκειται για μια τηλεκατευθυνόμενη πασχαλίτσα ή σε καθαρή μετάφραση σκαθαρι. Το ωραίο είναι ότι ελεγχόταν με ήχο δλδ περιλαμβανει μπαταρίες αλλά κάθε φορά που σφυρίζεις με μια φούσκα αλλάζει εντολή. Έχει 6 εντολές που επίσης άλλαζαν αν έπεφτε σε εμπόδιο . Δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι και σε πολύ καλή κατάσταση και μαλλ΄ν δεν λειτουργεί πλέον αλλίως θα την χάριζα στην κόρη μου.

147370.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Fixed! :thumbup:

Γραφει πουθενα στο κουτι χρονολογια και εταιρεια παραγωγης; :what:

Απλα, ρωταω για να ενημερωσω το αρχικο post. ;)

Ωραιο ευρημα παντως! :thumbup:
 
Νομίζω πως όχι. Θα το κοιτάξω και θα επανέλθω με νεότερα . Σίγουρα δεκαετίας 80 πάντως
 
Καλως ηρθες στην παρεα!

Υπηρχαν μοντελα και με αλλα ζουζουνια;
 
pasxalitsa 1.jpg

pasxalitsa 2.jpg

pasxalitsa 3.jpg

Δεν ξέρω αν υπήρχαν με άλλα έντομα . Πάντως ως μικρούλης μου φαινόταν συνάμμα τρομακτικό και απίθανο και πιο απίθανο που με την σφυρίχτρα το έλεγχες . Όπως φαίνεται και από τις φωτό έχει κανιβαλιστεί ίσως από τα αδέρφια μου θα επιχειρήσω να το ανοίξω να δω τι γίνεται μέσα πάντως δεν λειτουργεί

υγ: μπαταρίες UM-3 που γράφει δεν είναι οι ΑΑΑ?

Γράφει μόνο : Model No.AL-901 U.K Design No. 989211 MADE IN HONG KONG

Eτος δεν γράφει
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είχα δει κάποτε σε συλλέκτη τσίγκινο λεωφορείο που λειτουργούσε με μπαταρίες και κατευθυνόταν με ήχο. Ήταν κατασκευασμένο στην Ιαπωνία. Έντομο δεν έχω δει.
 
Καλησπερα επανερχομαι στο θεμα μιας που καταφερα να ζωντανεψω το συγκεκριμενο παιχνιδι. Παραλληλα χωρις να θελω να γινω κουραστικος μπορω αν θελετε να σας διηγηθω κ την ιστορια εθυμοτυπικη που το περιβαλλει αν υπαρχει ενδιαφερον .
Για το ξαναζωντανεμα να πω οτι με πατεντα παρεκαμψα τον διακοπτη ανοιγματος κλεισιματος και ενωσα τα κομμενα καλωδια αλλα παροτι ειχε ρευμα το μοτερ δεν δουλευε. Εκει ως δια μαγειας χειροκινητα του εδωσα.μιση στροφη και δουλεψε ρολοι οπως δουλευε καποτε. Λειπουν δυστυχως το καπακι των μπαταριων τα πλαστικα κοκκινα γυαλακια ως ματια και το ενα λεντακι που αναβοσβηνει για ματια. Κατα τα αλλα δουλεψε μια χαρα. Ετσι ανοιγοκλεινει φτερα αποφευγει τα εμποδια οπως οι ρομποτικες σκουπες ενω με ενα σφυριγμα αλλαζει κατευθυνση η σταματα. Τα ματια της ανβοσβηνουν και κανει χαρακτηριστικο μουσικο βομβο που τραβαει το ενδιαφερον. Παραθετω βιντεο που τραβηξα βαζοντας τις πιτσιρικες μου να το κοιτουν αποσβολομενες αρχικα αν και μετα δεν τρελαθηκαν κ ιδιαιτερα μπορω να πω. Ακολουθει βιντεο αν μπορω να το ανεβασω

 
Οχι μονο υπαρχει ενδιαφερον για τις αναμνησεις σου (το μισο forum ειναι αναμνησεις), αλλα αν θες μπορεις να κανεις και οδηγους επισκευης με φωτογραφιες απο τα διαφορα πραγματα που διορθωνεις.
 
  • Like
Reactions: RIO
Χαχα ας οψεται η καραντινα. Μεσω youtube εμαθα κολλημα ξεκολλημα με κολλητηρι. Προμηθευτικα μεχρι κ πολυμετρο!
Φωτογραφιες δεν σκεφτηκα να κρατησω η αληθεια ειναι.
Οσον αφορα τηνιστορια του συγκεκριμενου συνοψιζεται στα εξης: ο πατερας μου στις εποχες του 78-82 βρεθηκε κατα διαστηματα στην τζεντα της σαουδικης αραβιας λογω δουλειας(μηχανικος τοτε). Σε καποιο ταξιδι του εφερε το συγκεκριμενο ενα τρενο λιμα θυμα πεταγματις της μανας και μια πιστα ηλεκτροκινητα αυτοκινητακια.
Τοση αξια συναισθηματικη και οικονομικη που τα ειχαμε φυλαγμενα στο παταρι και καθε περιοδο χριστουγεννων τα κατεβαζαμε με τα χριστουγεννιατικα και μας επιτρεποταν να τα παιξουμε.
Χαρα εμεις εγω κ αλλα δυο αδερφια μικροτερα. Παραταυτα με τον καιρο αποκτησαμε προσβαση και παραβηκαμε τον κανονα. Καποια στιγμη καποιο απο τα αδερφακια μετετρεψε σε ζομπι το συγκεκριμενο του εβγαλε τα ματια κτλπ. Τοτε βεβαια δεν εδωσα σημασια. Χρονια αργοτερα οταν ταξαναεψαξα βρηκα αυτο και τα αλλα δυο ενθυμια η μανα τα πεταξε αυτο της ξεφυγε.προφανως ειχαν ψιλοκαταστραφει και τα αλλα.
Τελικα η χαρα μου να το ξαναζωντανεψω και να το δωσω στις μικρες μου δεν περιγραφεται ρε παιδια! Βεβαια με φυλαγμα γιατιθελω να επιβιωσουν και αλλο. Να ειστε ολοι καλα καινα ζωντανευετε τιςαναμνησεις σας . Ειναι απιστευτη η ικανοποιηση
 
Πίσω
Μπλουζα