Η Έξοδος Του Μεσολογγίου (1966)

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.470
Αντιδράσεις
49.804
Η Έξοδος Του Μεσολογγίου (1966)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/Η_έξοδος_του_Μεσολογγίου

 


Ιστορική περιπέτεια του 1965 παραγωγής Ζευς Φιλμ , σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δούκα , σενάριο Γιάννη Καψάλη και μουσική Δημήτρη Καλκάνη. Πρωταγωνιστούν ο Μάνος Κατράκης , ο Τζαβαλάς Καρούσος , η Ίλυα Λιβικού , η Δάφνη Σκούρα , η Μαλαίνα Ανουσάκη , η Άννα Ιασωνίδου , ο Λάζος Τερζάς κ.α. Η ταινία έκοψε 16.207 εισιτήρια και ήρθε 99η στις 101 ταινίες της χρονιάς.



Υπόθεση : Οι τελευταίες ώρες των μαχητών του Μεσολογγίου , λίγο πριν την ηρωική έξοδο...

 


[deadpic]

[yt deadlink]




Οι τίτλοι της ταινίας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Διαφημιστικό της ταινίας

 

 


101.jpg
101.jpg
 
Όχι πως είναι κακή ταινία, αλλά για τέτοιο θέμα θα έπρεπε να έχει γίνει μια πιο ακριβή παραγωγή. Αλλά αφού δεν έγινε στις καλές εποχές του ελληνικού κινηματογράφου, τώρα μοιάζει κάτι παραπάνω από απίθανο...
 
99η ανάμεσα σε 101! Και μόνο όλοι οι Μεσολογγίτες / Μεσολογγίτικης καταγωγής να την είχαν δει θα είχε κόψει πάνω από 16k. Κρίμα τους καλούς ηθοποιούς δηλαδή.
 
tonytony είπε:
Η ταινία έκοψε 16.207 εισιτήρια και ήρθε 99η στις 101 ταινίες της χρονιάς.
Χωρίς να είμαι μέσα στο πνεύμα της εποχής, όμως νομίζω ότι μία τέτοια ταινία θα πήγαιναν πολλοί να την δουν, και πιστεύω ότι πραγματικά θα πρέπει να κουράστηκαν πολύ για να το πετύχουν! :Ρ

Πέρα από την πλάκα... Είδα λίγες σκηνές, και αν και σίγουρα δεν την λες και καλή, πιστεύω ότι κυρίως λόγο θέματος θα έπρεπε να είχε πάει πολύ καλύτερα! Και δεν μπορώ να καταλάβω πως και γιατί κατάφεραν να πάει τόσο άσχημα.
 
Πίσω
Μπλουζα