Η ΑλφαΒήτα του ελληνικού κινηματογράφου

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tonytony
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Επίσης στο "Ένα αστείο κορίτσι" στην αρχή γίνεται η παράσταση των συντελεστών του τσίρκου , σκηνή η οποία βέβαια είναι κουτσουρεμένη...εκεί η Αλίκη έλεγε και ένα τραγούδι , "Το τσίρκο"... :(

Η σημερινή μας λέξη είναι

Παρθενώνας

Σε ποιές ταινίες βλέπουμε πλάνα τον Παρθενώνα; Είτε μακρινά είτε κοντινά.

Νύχτα γάμου

H δε γυνή να φοβείται τον άνδρα

Ένα ασύλληπτο κορόιδο

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι θαλασσιές οι χάντρες

O Miμίκος και η Μαίρη

Ο ανακατωσούρας

Οι θαλασσιές οι χάντρες

Είναι και μια ταινία που ο Βέγγος κάνει τον ξεναγό και λέει "απο δω η Ακρόπολις". Πετάγεται μια γαλλίδα και του λέει συνέχεια "Ακγοπολίς", αλλάζοντάς του τον τόνο και τσαντίζεται !

Και στο Μια Ιταλίδα στην κυψέλη ( χορευτικό στο τέλος)...

Η σημερινή μας λέξη είναι

Πατέρας

Σε πάρα πολλές ταινίες βλέπουμε τον ρόλο του πατέρα. Ας θυμηθούμε κάποιες από αυτές και ας το κάνουμε λίγο πιο συγκεκριμένο γιατί πολλοί ηθοποιοί είχαν τυποποιηθεί στο ρόλο αυτό.

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος :

Λαυρέντης Διανέλλος :

Ορέστης Μακρής :

Παντελής Ζερβός :

Λάμπρος Κωνσταντάρας :

Ά
λλοι :

Άλλοι : Αλέκος Αλεξανδράκης στην οικογένεια Χωραφά. Ποτέ δεν κατάλαβα το νόημα της ταινίας και τη χημεία με τη Μάρω Κοντού !

Παντελής Ζερβός στον Ατσίδα : μοναδικές ατάκες με τον Ηλιόπουλο "Το παιδί που πρόκειται να γεννηθεί...πτυσσόμενος είμαι...κλπ."

Λαυρέντης Διανέλλος στο "Πιο λαμπρό αστέρι" : η μόνη τραγουδιστική του ερμινεία αλλά πολύ χαρακτηριστική "Ψάρια πουλάμε και δε μας νοιάζει", και κάνει και δεύτερη φωνή στην "Κατερίνα".

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος : καταπληκτικός πατέρας με μεταπτώσεις στη "Τζένη Τζένη".

Ορέστης Μακρής : Ε, κλασσικά, "Θεία από το Σικάγο". Μόνο ο μπερντές που τραβάει στην παραλία στις κόρες του και η ατάκα "Ψιτ κύριος, δεν πας πιο κει; Κινηματογράφο βλέπεις;" αλλά και αυτή που λέει "Εγώ φταίω που μιλάω με τον πι... μου", αρκούν !

Βασίλης Διαμαντόπουλος στο Νόμος 4000. Σκληρός και παλαιών αρχών, αναγκάζεται από τις καταστάσεις να βάλει νερό στο κρασί του...

Λαυρεντης Διανελλος στον Κατηφορο.

Σπαει στο ξυλο την κορη του, Νιτσα Μαρουδα, επειδη καταλαβαινει πως εκεινη εχει εραστη. Κοντρα ρολος για το Διανελλο που παντα υποδυοταν τον ησυχο και πραο χαρακτηρα.

ο Διαμαντόπουλος στο Μάθε παιδί μου γράμματα

ο Βέγγος στο Τρελός και πάσης Ελλάδος

Να θυμηθώ και γω κάποιους.

Απολαυστικός μπαμπάς της Αλίκης ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στην "Αλίκη στο ναυτικό" αλλά και στο "Χτυποκάρδια στο θρανίο".

Ακόμα πιο απολαυστικός μπαμπάς ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος στο "Δεσποινίς διευθυντής" με κόρη την Τζένη Καρέζη και στη "Ψεύτρα" με κόρη την Αλίκη.

Συγκινητικός μπαμπάς ο Παντελής Ζερβός στη "Μαρία της σιωπής"...

Ο Ορέστης Μακρής, και πάλι, στις ταινίες ''Ο μεθύστακας'', ''Το φιντανάκι'', ''Το αμαξάκι'' και ''Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του''.

Λάμπρος Κωνσταντάρας, πατέρας της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία ''Η κόρη μου η σοσιαλίστρια''

Λαυρέντης Διανέλλος, πατέρας της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία ''Η Αλίκη δικτάτωρ''

Mίμης Φωτόπουλος, στις ταινίες ''Ο Θόδωρος και το δίκανο'', και ''Κάλλιο πέντε και στο χέρι''

Σωτήρης Μουστάκας στις ταινίες ''Το παίζω και πολύ άντρας'' και ''Ο τζογαδόρος''

Κώστας Τσάκωνας, στις ταινίες ''Επάγγελμα γυναίκα-Μια ζωή πατίνι'', ''Ο φαλακρός στόχος'', ''Ο άνθρωπος από το Τσέρνομπιλ''

Ο Νίκος Σταυρίδης στο "Ο γαμπρός μου ο δικηγόρος". Αγχωμένος πατέρας, που θέλει να παντρέψει την οπωσδήποτε κόρη του, με κάποιον της καλής κοινωνίας...

Ο Μάνος Κατράκης, ''κακός'' πατέρας του Γιάννη Φέρτη στο ''Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο'' και του Κώστα Πρέκα στο ''Η ζούγκλα των πόλεων''.

Παντελής Ζερβός: ο πατέρας που θυσιάζεται στη "Λόλα" για την ευτυχία της κόρης του.

Χρήστος Τσαγανέας στο "Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο".

Ορέστης Μακρής στην "Κυρά μας η μαμή"

Γιάννης Μιχαλόπουλος στη "Θεία μου η χίπισσα"

Γιάννης Αργύρης: στο "Αγάπη και αίμα", στον "Αστραπόγιαννο" και στη "Νεράιδα και το παλικάρι"

Σπύρος Καλογήρου: στο "Αγάπη και αίμα"

Πίσω
Μπλουζα