Η Βαλίτσα Του Παπά - 1978

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.453
Αντιδράσεις
49.742
Η βαλίτσα του παπά (1978)


Retrodb:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Η_βαλίτσα_του_παπά

 


Κωμωδία παραγωγής Γκρέκα Φιλμς - Μιχάλης Λεφάκης 1978 , σε σκηνοθεσία Ντίμη Δαδήρα , σενάριο Γιώργου Μυλωνά και μουσική Κώστα Καπνίση. Πρωταγωνιστούν ο Ανδρέας Μπάρκουλης , η Μαίρη Βιδάλη , η Μαίρη Κυβέλου , ο Νίκος Γαλανός , η Λίλυ Παπαγιάννη , ο Νίκος Τσούκας , η Ελένη Φιλίνη κ.α. Η ταινία έκοψε 68.870 εισιτήρια και ήρθε 6η στις 15 ταινίες της χρονιάς.



Υπόθεση : Δύο Ιταλίδες, η Μαριάντζελα και η Μόνικα, εξαδέλφες ως προς τη συγγένεια, έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές και στο αεροπλάνο –από Ρώμη προς Αθήνα– συνταξιδεύουν μΑ έναν τύπο, τον Άλκη, που παριστάνει τον καθολικό ιερέα, αλλά που στην πραγματικότητα μεταφέρει μία βαλίτσα μΑ έναν σταυρό πολύ μεγάλης αξίας, για λογαριασμό μιας σπείρας λαθρεμπόρων. Όμως στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, οι αποσκευές τους μπερδεύονται κι ο Άλκης ψάχνει πυρετωδώς τη βαλίτσα του γιατί απΑ αυτήν εξαρτάται ακόμα και η ζωή του, καθώς ο λαθρέμπορος Αντόνιο, που την περιμένει, απειλεί ότι θα τον καθαρίσει. Έτσι φτάνει ως στις Σπέτσες, όπου έχουν καταλύσει οι κοπέλες οι οποίες απΑ την πλευρά τους προσπαθούν κι αυτές να λύσουν το μυστήριο της βαλίτσας.




Κατά τη γνώμη μου πάντα , η Γκρέκα Φιλμς ήταν μια "όαση" μετά τον θάνατο του Φίνου και την πτώση του ελληνικού κινηματογράφου και οι ταινίες της ήταν αρκετά προσεγμένες και με σενάρια για το ευρύ κοινό...

 


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εγω το εχω για μεγαλο εργο,και ισως γι αυτο να με ειχε επιρρεασει και η διαφημιση τοτε στην τηλεοραση.[79]
 
Τη θυμάμαι τη διαφήμιση : "Τι περιέχει η βαλίτσα; Δολλάρια; Ή το συνδυασμό της βόμβας νετρονίου;"

Εκείνη την εποχή ο Μπάρκουλης είχε αρχίσει τα περουκίνια...
 
Ο φίλος Αντώνης, όπως πάντα, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην παρουσίαση της ταινίας.

Θα ήθελα, ωστόσο, να εκφράσω τις επιφυλάξεις μου, τόσο για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης ταινίας όσο και πολλών άλλων από τις δουλειές της Γκρέκα Φιλμς, ειδικά σε σχέση με την πρόσφατη τότε παρακαταθήκη του Φίνου.

Υπάρχουν στιγμές που η ταινία το παρακάνει με τον τρόπο που «προβάλλει» την ομορφιά των πρωταγωνιστριών, ειδικά στη σκηνή όπου Φιλίνη και Λυγίζος συνομιλούν στη ρεσεψιόν.

Οι σκηνές με τους νιόπαντρους Τσακίρη και Τσούκα ελέγχονται για το γούστο τους, όπως άλλωστε και οποιοδήποτε καλλιτεχνικό προϊόν φέρει την υπογραφή του Γιώργου Μυλωνά.

Απαράδεκτοι, για τα μηνύματα που περνάνε, κάποιοι από τους στίχους των τραγουδιών, του τύπου «αν θες να ζεις την τρέλα της ζωής, σταμάτα πια να ʽσαι νομοταγής».
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
θα συμφωνησω με τον αισυμνητη ως αναφορα τον γιωργο μυλωνα,πιστευω οτι ηταν ενας σεναριογραφος κατω του μετριου και δεν θα μπορουσε ταινια με δικο του σεναριο να απογειωθει,στα αλλα συμφωνω με τον θεματρογραφο ως αναφορα τις παραγωγες του μιχαλη λεφακη της γκρεκα φιλμ
 
Ο Γιώργος Μυλωνάς είναι ένας πολύ ταλαντούχος και καλός σεναριογράφος, κατά τη δική μου γνώμη, που έγραψε πρωτοποριακά σενάρια για την εποχή τους. Μην ξεχνάτε επίσης ότι το 80 % των σεναρίων της Γκρέκα Φιλμς είναι δικά του. Η ταινία "Φυλακές Ανηλίκων" έχει γράψει ιστορία, όπως και ο "Τζακ ο Καβαλάρης" που την εποχή εκείνη ξανάνοιξε την κινηματογραφική αγορά που είχε κυριολεκτικά διαλυθεί. Η συγκεκριμένη ταινία "βαλίτσα του παπά" μου αρέσει αρκετά. Θα ήθελα ειλικρινά να ξαναέβλεπα ένα σενάριο του Μυλωνά, κωμωδία σήμερα.
 
Πίσω
Μπλουζα