Η Γειτονιά Μας (1972 ΥΕΝΕΔ)

583.jpg
 
Όλα αυτά τα χρόνια που γνωρίζω ότι από τα 550 (!!) επεισόδια της αγαπημένης μας "Γειτονιάς" δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα λεπτά προβολής, αναθεματίζω τους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ που έσβησαν τις ταινίες και μαζί με αυτές και τις πιο γλυκές μας αναμνήσεις! Κάθε φορά που ακούω αυτό το σήμα, την υπέροχη σύνθεση του Άγγελου Σέμπου, δεν μπορώ να κρατηθώ να μην δακρύσω. Και αυτές οι φωτογραφίες είναι ό,τι απέμεινε από την εποχή εκείνη, την εποχή των "άγουρών" μας χρόνων (για να θυμηθώ και το νοσταλγικό άσμα του Βασίλη Λέκκα), για να μας φέρνει στο νου όλους αυτούς τους ωραίους ανθρώπους που γέμιζαν τις μέρες μας μέσα από την ασπρόμαυρη μικρή μας οθόνη και που πλέον ελάχιστοι απομένουν στη ζωή... Αδέλφια, στις πρώτες σελίδες των posts, υπάρχουν λεζάντες χωρίς φωτος. Σβήστηκαν κι αυτές; Αν μπορούν οι κάτοχοι, ας τις ξαναπροσθέσουν. Είναι κρίμα γι' αυτό το υπέροχο αφιέρωμα...
 
Αλλά οι οξείες και οι βαρείες, άψογες
 
Στη Σάσα ταίριαζαν καλύτερα τα καστανά μαλλιά και φυσικά διαφορετικό χτένισμα.
 
Από το περιοδικό "Ταχυδρόμος" της 1ης Ιουλίου 1976
Εικονίζονται ο Γιάννης Βογιατζής και η Μαίρη Μεταξά.
Ταχυδρόμος 1 Ιουλίου 1976_page-0001.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Χριστούγεννα τον Ιούλιο?
 
Δε βγαινει αυτο το πουκαμισο απο το κορμι του Απεργη. Τελος.
Σαν την παντοφλα του Θανου ενα πραγμα.
 
Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ άλλη σειρά που οι ήρωες της να έχουν ταυτιστεί τόσο απόλυτα με τον τηλεθεατή. Πιστεύω την πένα με την οποία γράφτηκε αυτό το υπέροχο σήριαλ δεν την κρατούσε ο Πρετεντέρης αλλά ένας ολόκληρος λαός. Εμείς οι τηλεθεατές παίζαμε σε αυτό το σήριαλ, εμείς το γράψαμε και εμείς το σκηνοθετήσαμε. Όλοι μα όλοι μας έχουμε ζήσει σε παρόμοια γειτονιά και έχουμε μοιραστεί προβλήματα, χαρές, πίκρες, αγωνίες και συναισθήματα όπως οι ήρωες της σειράς. Ναι τα '70 ήταν τα καλύτερα χρόνια ης Ελλάδας. Φτωχικά μεν αλλά ανθρώπινα. Δεν είχαμε τίποτα αλλά είχαμε τα πάντα. Και τώρα που έχουμε τα πάντα από υλικής πλευράς δεν έχουμε το κυριότερο. Ανθρωπιά.
Θέλουμε τις παλιές μας γειτονιές πίσω, να μεγαλώσουν τα παιδιά μας όπως ευλογημένα μεγαλώσαμε εμείς με αξίες και αρχές να γίνουν άνθρωποι με το α κεφαλαίο, με συναισθήματα, με καλλιέργεια, με αγωγή.
Να είναι αναπαυμένες οι ψυχούλες όλων των πρωταγωνιστών του σήριαλ που έχουν αποβιώσει όπως και του σκηνοθέτη της σειράς του μέγιστου Πρετεντέρη. Τους ευχαριστούμε που απεικόνισαν τόσο παραστατικά τα ανθρώπινα συναισθήματα μιας άλλης Ελλάδας που αποτελεί δυστυχώς μια όμορφη ανάμνηση.
 
Πίσω
Μπλουζα