Η ΕΑ απενεργοποιεί τις επιλογές multiplayer στα μεταχειρισμένα παιχνίδια

Haros

RetroMaNiaC
Joined
10 Mαϊ 2009
Μηνύματα
813
Αντιδράσεις
13
Προχωρώντας σε μια κίνηση που ήδη προκαλεί ποικίλα σχόλια, η Electronic Arts αποφάσισε να κλειδώσει τις multiplayer επιλογές στα αθλητικά της παιχνίδια που πωλούνται μεταχειρισμένα. Αρχής γενομένης με την κυκλοφορία του Tiger Woods PGA Tour 11 για το Xbox 360 και το PlayStation 3, η εταιρία θα εισάγει ένα νέο Online Pass, δηλαδή έναν κωδικό εγγραφής που θα συνοδεύει κάθε νέο αντίτυπο του παιχνιδιού και θα ισχύει για μία μόνο εισαγωγή. Ο κωδικός επιτρέπει στους παίκτες την πρόσβαση σε «online υπηρεσίες, δυνατότητες και πρόσθετο περιεχόμενο».
Οι χρήστες που αγοράζουν το παιχνίδι μεταχειρισμένο μπορούν να αποκτήσουν ένα Online Pass για $10 ή να εγγραφούν για μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 7 ημερών. Το σύστημα θα εφαρμοστεί στα NCAA Football 11, NHL 11, Madden NFL 11, NBA 11, FIFA 11, και EA Sports MMA. Το πάσο προσφέρει διαφορετικές δυνατότητες σε κάθε τίτλο, όμως οι χρήστες δε θα έχουν πρόσβαση σε βασικές multiplayer δυνατότητες, εφόσον αποκτήσουν τον τίτλο χρησιμοποιημένο.

«Δε θα μπορείτε να παίξετε σε multiplayer ή να χρησιμοποιείτε το περιεχόμενο που κατεβάζετε μέσω διαδικτύου σε online παιχνίδια», αναφέρει η ΕΑ. Τα online πρωταθλήματα, καθώς και οι λειτουργίες dynasty και franchise θα είναι επίσης διαθέσιμα μόνο μέσω του Online Pass. Λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε τίτλο υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΑ.

Η GameStop, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες πώλησης μεταχειρισμένων παιχνιδιών, δήλωσε ότι η απόφαση της ΕΑ κινείται στη σωστή κατεύθυνση.
Αυτά τα ολίγα διάβασα σήμερα στο άρθρο που είχαν αναρτήσει στο Insomnia.

Δυστυχώς φοβάμαι ότι στο μέλλον όλες οι εταιρίες θα ξεκινήσουν να το κάνουν. Ένα δικαίωμα των gamers από την απαρχή των ηλεκτρονικών παιχνιδιών πάει να χαθεί...
 
Eτσι γινονται οι μεγαλες εταιριες ακόμα μεγαλύτερες. Ειναι πολύ κερδοφόρα αυτή η δουλεια με το ξύγκι, να θυμηθω τωρα το καλοκαιρι να μην σκοτώνω μύγες.
 
Τώρα μου μίλησες για κατηγορία παιχνιδιών που με ενδιαφέρει άμεσα. Αθλητικά. Ναι. ΟΚ.

Απαράδεκτο σαν κίνηση και σαν τακτική.

Βέβαια δεν με ενδιαφέρει καθόλου το on-line. Οπότε και να επεκταθεί, δεν θα με επηρεάσει.

Σαν γνήσιος τσιγκούνης (θεωρώ το να μην πληρώνω στάση ζωής, δεν είναι ανάγκη) είμαι φανατικός των μτχ παιχνιδιών στο 360. Στο pc δεν με απασχολεί το άθλημα. DRM και λοιπά να τα βάλουν οι ιθύνοντες στα δικά τους μηχανήματα.
 
θα πέσουν τίποτα μυνήσεις και θα σχολάσει εκεί....
 
EA ή αλλιώς "Έλα Αύριο"....αυτήν την εταιρεία την συμπάθησα μόνο στις εξής 2 σειρές παιχνιδιών.... "Desert Strike" και η συνέχειες αυτού.. και στα Fight Night για το Χ360. Κατά τα άλλα είναι μια εταιρεία που την αντιπαθώ σε σημείο να την μισώ και να θέλω να κλείσει ΜΠΑΣ και κάποια άλλη εταρεία μπορεί να κάνει κάτι χωρίς να πει η ΕΑ "αα σε αγοράζω για να σε κλεισω (τακτική nvidia) γιατί υπάρχει περίπτωση να μου κλέψεις το 0,0000001% του τζίρου μου !"....όλο βλακείες κάνει....προσπαθεί να χαλιναγωγήσει-ελέγξει τους gamers και είναι, για μένα τουλάχιστον, απαράδεκτο !
 
Απαράδεκτη κίνηση αν και πιστεύω κι εγώ οτι θα πέσουν μηνύσεις.
 
Για αλλη μια φορα η EA αποδεικνυεται "μποζο".

Στεναχωριεμαι μονο για το γεγονος οτι προεδρος της EA Sports ειναι ο πολυ αγαπητος Peter Moore
 
προσπαθουν απεγνωσμενα ειτε με online αγορες downloadable games ειτε με κατι κινησεις στυλ psp go να κοψουν χασουρα απο τα μεταχειρισμενα που ολο και πιο πολλοι πουλανε και ξαναπουλανε. Αμα κανει 70 euro ενα game και μετα το πουλας για 40 υστερα απο 3-4 μηνες ολοι θα το αγορασουν απο σενα μεταχειρισμενο αντι για καινουργιο οποτε κατι πρεπει να κανουν για να κοψουν αυτη τη διαρροη. Τετοιες κινησεις ομως ετσι ξαφνικα μονο εναντιον τους θα ερθουν
 
Πάντως, ίσως να είναι αυτό το μέλλον των online παιχνιδιών. Να αγοράζεις το παιχνίδι και άμα θέλεις να παίξεις online να πληρώνεις για αυτό (δεν φτάνει που πληρώνουμε το xbl, θα έχουμε και αυτό...)

Εύχομαι όμως να τα φάει τα μούτρα της η EA αν και δεν βλέπω να έχει να χάσει κάτι, το πολύ πολύ να μείνει στις ίδιες πωλήσεις με πριν...
 
Δυστυχώς τα MMORG έχουν περάσει σαν "φυσιολογικό" το να πληρώνει κανείς για να παίξει on-line.............
 
Στα mmorpg εως ένα σημείο (γιατί μερικές φορές παίζει εκμετάλλευση μεγάλη) θα το θεωρήσω λογικό να πληρώνεις συνδρομή μιας και σου παρέχουν support και πολύ συχνά updates που προσθέτουν νέο content (δεν μιλάω για bug fixes που είναι υποχρέωση της εταιρίας να το κάνει).

Το πιο λογικό και στα mmo θα ήταν δελεαστικές τιμές (συμβολικές τιμές) στα πακέτα με τα dvd εγκατάστασης (και όχι 30ευρα +) και από εκεί και πέρα η συνδρομή. Αλλά εν προκειμένω η blizzard έχει το μαχαίρι έχει και το καρπούζι...
 
Στα τσακίδια να πάτε!

Μποϊκοτάζ τώρα σε τέτοιες κινήσεις!
 
Πάντως από μένα τουλάχιστον δεν πρόκειται να δουν cent. Είναι στάση ζωής. Και το ότι η τσιγκουνιά εκτός από μαγκιά, αποβαίνει σωτήρια στις εποχές που ζούμε.
 
Συγγνωμη αλλα η συνδρομη ισχυει μονο για δικο της σερβερ ή και για οποιαδηποτε αλλη αποπειρα να παιξεις διαδυκτιακα, αν πχ καποιος εχει βρει αλλο σερβερ που να σου επιτρεπει να συνδεθεις ειναι παρανομο ή τελος παντων τι ισχυει?
 
f2bnp είπε:
Στα τσακίδια να πάτε!Μποϊκοτάζ τώρα σε τέτοιες κινήσεις!
Θα αντέξουν οι Αμερικάνοι να μην πάρουν NFL; :p

iakovos είπε:
Συγγνωμη αλλα η συνδρομη ισχυει μονο για δικο της σερβερ ή και για οποιαδηποτε αλλη αποπειρα να παιξεις διαδυκτιακα, αν πχ καποιος εχει βρει αλλο σερβερ που να σου επιτρεπει να συνδεθεις ειναι παρανομο ή τελος παντων τι ισχυει?
Στο xbox live και στο playstation network ουσιαστικά είναι "ένας" server. Δεν έχεις πολλές επιλογές εκεί...
 
Αναμενόμενο ότι θα συνέβαινε κι αυτό κάποτε.

Η ΕΑ,ακολουθώντας τις πρόσφατες κινήσεις της Ubisoft με το Assassin's Creed 2 και της Crytek που θέλει να πουλάει ( !!! ) τα demos των παιχνιδιών της,δείχνει το δρόμο της κατρακύλας σε κάθε άλλη εταιρεία.

Απορίας άξιο βέβαια είναι το πώς σε εταιρείες-κολοσσούς σαν αυτές,δεν υπάρχει ένας,ξαναλέω,ένας,άνθρωπος που να μπορεί να πιάσει τον παλμό της αγοράς και να οδηγήσει την εταιρεία σε σοβαρές αποφάσεις και κινήσεις,και όχι κάτι τέτοια παλαβά,που απλά απωθούν τον χρήστη από το να δώσει τα χρήματά του για να αγοράσει οποιοδήποτε προϊόν τους.

Πραγματικά κρίμα.....
 
Ετσι πρεπει!

Οσο πιο πολυ συνηθιζετε να δενεστε στο "πελατειακο" αρμα τοσο πιο λογικο θα σας ειναι να πληρωνετε για αυτου του τυπου τις προσφερομενες υπηρεσιες και τοσο πιο συχνα θα πηγαινετε στο γκισε (τωρα με το paypal δε χρειαζεται καν να κουραστειτε, ενα click away εισαστε)

Μεγαλες συνδρομες, δυνατα licenses fees, συμβολαια, επαχθεις και καταχρηστικοι οροι, DMCAs, διακρισεις μεταξυ παλιου και νεου ιδιοκτητη, περιορισμοι, εμποδια, διωξεις... Δυστυχως αυτη η κατασταση ειναι και ο μονος τροπος να ενισχυθει το ανοικτο, δωρεαν προσφερομενο, GPL/LPGL/Artistic/Creative Commons κλπ μοντελο παραγωγης/διαθεσης και να στραφουν και μερικοι εστω λιγοι αργα-αργα και προς τα εκει.

Μαλιστα, θεωρω οτι ο καθενας απο εσας που αναφερε το ονομα της εν λογω εταιριας και του παραγομενου και copyrighted λογισμικου απο αυτην, χωρις την γραπτη της συγκαταθεση θα επρεπε να διωχθει και να πληρωσει και καποιο προστιμο, ισα για να μη χαλαρωνουμε!

(ελπιζω να καταλαβαινετε το point που προσπαθω να περασω, εστω και μεσω υπερβολων)
 
Πίσω
Μπλουζα