Η Εκδρομή - 1966

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.363
Αντιδράσεις
49.421
Αισθηματικό δράμα του 1966 παραγωγής Κ. Κανελλόπουλου , σε σενάριο Γιώργου Κιτσόπουλου , σκηνοθεσία Τάκη Κανελλόπουλου και μουσική Νίκου Μαμαγκάκη. Πρωταγωνιστούν η Λίλη Παπαγιάννη , ο Άγγελος Αντωνόπουλος , ο Κώστας Καραγιώργης κ.α. Η ταινία έκοψε 9.227 εισιτήρια και ήρθε 114η ανάμεσα στις 117 ταινίες της χρονιάς.


Υπόθεση :

Η Ειρήνη ειναι η σύζυγος του υπολοχαγού Κώστα ο οποίος βρίσκεται στη γραμμή του μετώπου. Η Ειρήνη επέλεξε να βρίσκεται δίπλα στον άντρα της, ενώ παράλληλα έχει σχέσεις με έναν από τους άντρες του Κώστα, τον λοχία Στράτο. όταν μια μέρα ο Κώστας τραυματιστεί βαριά, ο Στράτος θα πει ψέματα στην Ειρήνη ότι ο σύζυγός της σκοτώθηκε για να την πάρει και να φύγουν μακριά.




Η ταινία κέρδισε Βραβείο φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και τιμητική διάκριση στον Τάκη Κανελλόπουλο για τη συμβολή του στην ανύψωση του ποιοτικού επιπέδου του Φεστιβάλ

[video=youtube_share;CsJzwEhBJoM]http://youtu.be/CsJzwEhBJoM

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
Ενα λυρικο δραμα δοσμενο με πολλη μαεστρια απο τον Τακη Κανελλοπουλο. Μια τραγικη ιστορια ενος μεγαλου ερωτα που, με συνεχομενα φλας - μπακ, τον ζουμε κι εμεις οι θεατες απο την ωρα που αρχιζει. Ο τιτλος, ειρωνικος στην ουσια, αναφερεται στην εκδρομη - φυγη που κανουν οι δυο εραστες, χωρις ομως καμια χαρα και καμια ελπιδα. Ξερουν απο την αρχη κι οι δυο πως θα καταληξει η εκδρομη τους, αλλα δε γινεται και να μην την πραγματοποιησουν.

Η Λιλη Παπαγιαννη ειναι υπεροχη σε ενα ρολο τοσο μα τοσο διαφορετικο απο αυτους στους οποιους την ειχαμε συνηθισει.
 
Υπεροχη ταινια οντως με φοβερη αισθητικη και μια πανεμορφη Λιλη Παπαγιαννη οντως. Παρα τους αργους ρυθμους παρακολουθηται ανετα. Αναρωτιεμαι αν ειχε εμπορικη επιτυχια διοτι μοιαζει πολυ ᾽᾽φεστιβαλικη᾽᾽.
 
Domenica είπε:
Υπεροχη ταινια οντως με φοβερη αισθητικη και μια πανεμορφη Λιλη Παπαγιαννη οντως. Παρα τους αργους ρυθμους παρακολουθηται ανετα. Αναρωτιεμαι αν ειχε εμπορικη επιτυχια διοτι μοιαζει πολυ ᾽᾽φεστιβαλικη᾽᾽.
Εμπορική επιτυχία καμία φίλε μου. Όπως θα δεις , ήρθε 114η στις 117 ταινίες με μόνο 9.227 εισιτήρια...
 
Ευχαριστω για την πληροφορια αλλα τι κριμα! Και ειναι τοσο ομορφη και ανθρωπινη ταινια και αν καπως αφελης εμενα με αγγιζουν τα μυνηματα της. Και απο τις λιγες ταινιες που μοιαζουν με εικαστικο προτζεκτ.
 
Ο Κανελλόπουλος έκανε μερικές από τις πιο ποιητικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Η εμπορική τους αποτυχία ήταν μάλλον αναμενόμενη, αν σκεφτεί κανείς ποιες ταινίες έκοβαν εισιτήρια εκείνο τον καιρό.
 
Το αριστούργημα του Κανελλόπουλου, με φανερές επιρροές από τη γαλλική νουβέλ βάγκ, και ιδιαίτερα τη θρυλική ταινία του Φρανσουά Τριφό "Ζιλ και Τζιμ" (1962), με τη Ζαν Μορό. Υπέροχη φωτογραφία, εκπληκτική μουσική του Νίκου Μαμαγκάκη και ωραίες, λιτές ερμηνείες από τη Λίλη Παπαγιάννη, τον Άγγελο Αντωνόπουλο και τον Κώστα Καραγιώργη.
 
Φωτογραφία από την επίσημη προβολή στο Φεστιβάλ Κινηματογραφου Θεσσαλονίκης του 1966 με τον Άγγελο Αντωνόπουλο, τη Λίλυ Παπαγιάννη, τον Κώστα Λαχά και τον Τάκη Κανελλόπουλο. Πηγή.

κανελλοπουλος-φεστιβαλ.png
 
Πίσω
Μπλουζα