Η Επιστροφή Της Μήδειας - 1968

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.280
Αντιδράσεις
49.009
Αισθηματική δραματική περιπέτεια παραγωγής Crown Film 1968 , σε σκηνοθεσία Γιάννη Χριστοδούλου (Τζαν Κρίστιαν) , σενάριο Αλέξη Πάρνη και μουσική Χρήστου Λεοντή. Πρωταγωνιστούν η Μαριάννα Κουράκου , η Αλέκα Κατσέλη , η Άννα Φόνσου , ο Τάκης Μηλιάδης , ο Γιώργος Μούτσιος , η Τασσώ Καββαδία κ.α. Η ταινία έκοψε 56.040 εισιτήρια και ήρθε 76η στις 108 ταινίες της χρονιάς.


Υπόθεση : Η ταινία είναι μια παραλλαγή της "Μήδειας" του Ευριπίδη.

 


Ειδική μνεία β` γυναικείου ρόλου στη Μαριάννα Κουράκου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.


Συμμετείχε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1968.



74656_1704052608603_1456643246_1758906_6510264_n.jpg


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Με την ιδιαίτερα σκληρή, τελευταία σκηνή ( έστω και αν δεν δείχνει, αλλά υπονοεί)...
 
Και 2 ακόμη αφίσες...

 


163827_1704052928611_1456643246_1758909_7317261_n.jpg


156365_1704053008613_1456643246_1758910_8229587_n.jpg
 
-βεβαια εκει που τον ευνουχιζει.ο ηθοποιος βασιλης λαμπρινος ειχε κανει καριερα στην αμερικη.δεν νομιζω να ειχε παιξει σε αλλη ελληνικη ταινια.
 
Βασικά την έχω δει παιδί στην ΕΡΤ-2 πριν καμιά 25αριά χρόνια και στο τέλος είχα πάθει σοκ. Και η μουσική ήταν περιέργη. Θα παρακαλούσα αν ειναι κάπου uploaded να σταλέι το Link με ένα pm διακριτικά.
 
αναζήτηση ελληνικής ταινίας

Καλησπέρα σας, πρώτο μου μήνυμα εδώ :cool:

Ψάχνω μια παλιά ελληνική ταινία, ίσως κάποιος να την ξέρει. Δυστυχώς δεν θυμάμαι τίτλο ή πρωταγωνιστές, μόνο κάποια στοιχεία της πλοκής.

Διαδραματίζεται σε ένα αγροτικό χωριό, όπου ο πρωταγωνιστής ασχολείται ο ίδιος ή ως υπάλληλος με εκτροφή ζώων, όπου ανάμεσα στα άλλα ειδικεύεται στον ευνουχισμό των ζώων, με ένα ειδικό εργαλείο. Στην πλοκή υπάρχουν και δυο γυναίκες, με την μια πρόκειται να παντρευτεί λόγω χρημάτων προίκας κτλ κι η άλλη είναι ο πραγματικός του πόθος, αλλά τελικά πάει με την πρώτη. Η δεύτερη για να τον εκδικηθεί τον αλυσοδένει ενώ κοιμόταν και τον ευνουχίζει με το ίδιο ακριβώς εργαλείο. Λίγο τραγικό το σενάριο, δυστυχώς δεν θυμάμαι άλλες λεπτομέρειες.

ευχαριστώ για κάθε βοήθεια
 
καλως ηρθες,η ταινια που ψαχνεις λεγεται "Επιστροφη της Μηδειας" υπαρχει θεμα εδω
 
Την ειδα εχθες στην ΕΡΤ. Ti παραξενη ταινια.

Οι πρωταγωνιστες εξαφανιστηκαν? Η εντυπωσιακη Κουρακου σαν να την καταπιε η Γη και ο Βασιλης Λαμπρινος (που δεν το ειχα ξαναδει και ηταν περιεργο που τον ειδα πρωτ.αγωνιστη σε ταινια με γνωστα ονοματα) δεν πρεπει να εκανε τιποτα καλλιτεχνικο μετα στην Ελλαδα (βλεπω οτι το 71 εκανε κατι στην Αμερικη).

Ο σκηνοθετης της ταινιας ξεκινησε να σκηνοθετει το 1929 και οι ταινιες του απεχουν χρονολγικα και σεναριακα.

Παραξενη και η μουσικη.

Σορρυ αλλα το τελος το ευχαριστηθηκα...του χρειαζοταν με αυτα που εκανε στα αμοιρα τα ζωακια.
 
Wally είπε:
Ti παραξενη ταινια.
Οι πρωταγωνιστες εξαφανιστηκαν? Η εντυπωσιακη Κουρακου σαν να την καταπιε η Γη και ο Βασιλης Λαμπρινος (που δεν το ειχα ξαναδει και ηταν περιεργο που τον ειδα πρωτ.αγωνιστη σε ταινια με γνωστα ονοματα) δεν πρεπει να εκανε τιποτα καλλιτεχνικο μετα στην Ελλαδα (βλεπω οτι το 71 εκανε κατι στην Αμερικη).
Δεν θυμίζει λίγο -κατ αναλογία- το "Στη θύελλα του πάθους " ,έγχρωμη ταινία!!! το 1964 , με άγνωστο πρωταγωνιστή που κατόπιν μάλλον χάνεται καλιτεχνικά ?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και όμως , το 1980 το ίδιο σενάριο, αλλά σε πολύ soft διασκευή και χωρίς το άγριο φινάλε έγινε το περιβόητο «Φως του αυγερινού»
 
Η Μήδεια του τίτλου που κολλούσε?

Πρώτον, αν κρίνω από την περίληψη του φίλου gademosaurus, ήταν απλώς δυο αντίζηλες κι ο κύριος, τραγουδώντας "Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω, απ' την Κική κι απ' την Κοκώ ποια να διαλέξω, την Κική την αγαπώ μα μ' αρέσει κι η Κοκώ" προτίμησε τελικά την πλούσια διότι πολύ λογικά σκέφτηκε ότι η ομορφιά περνάει, ο έρωτας ξεθυμαίνει, αλλά η προίκα διαρκεί αν είναι ικανού μεγέθους. Sorry, κυρία Κουράκου μου, αλλά δικαίωμά του. Η original Μήδεια όμως είχε κάθε λόγο να είναι μπαρούτι με τον Ιάσονα, διότι ήταν ήδη παντρεμένοι, χώρια πόσες εξυπηρετήσεις του είχε κάνει - όπως του θύμισε και η ίδια με τον στίχο-υποδειγμα παρήχησης "έσωσά σ', ώς ίσασιν Ελλήνων όσοι...", - και του είχε αραδιάσει και δυο κουτσούβελα. Όπως και να το κάνεις έχεις και κάποιες υποχρεώσεις κύριε Τζέισον

Και δεύτερον, μπορεί η αρχαία να έσπειρε θανατικό στους γύρω του (ακόμη και στην παλιότερη εκδοχή του μύθου που την ήθελε να ξεπαστρεύει μόνο την αντίζηλο και τον υποψήφιο πεθερό και τους Κορίνθιους να σκοτώνουν τα Μηδειάκια), αλλά τον ίδιο τον Ιάσονα δεν τον πείραξε. Ενώ εδώ βλέπω ότι η Κουράκου "απέκοψεν αυτώ πάσαν πατρότητος ελπίδα", για να χρησιμοποιήσω την κομψή διατύπωση του Ροΐδη :)

Μάλλον "Η επιστροφή της Γκόλφως" θα έπρεπε να λέγεται η ταινία, με ολίγον από Lorena Bobbitt (γεγονός του 1993, άρα εντός των ρετροορίων).

Μου κάνει εντύπωση που η μουσική χαρακτηρίζεται "παράξενη" και "περίεργη". Θα ψάξω να την ακούσω. Ο Λεοντής είναι από τους συνθέτες που μου αρέσουν πολύ αν και η κινηματογραφική του δουλειά δεν υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική.

Πάντως δεν απορώ που η ταινία πάτωσε εμπορικά, με τέτοιο τέλος που είχε. Το αρσενικό ακροατήριο θα ανατρίχιαζε από συμπαράσταση (έχετε δει την παλιά ταινία "La dernière femme" του Marco Ferreri με τους Gerard Depardieu και Ornella Muti? Με είχε κάνει να μη θέλω να αγοράσω ποτέ ηλεκτρικό μαχαίρι)
 
θα συμφωνήσω με τα παιδιά πιο πάνω..πολύ παράξενη ταινία για την εποχή της
 
Εν τω μεταξυ, ο πρωταγωνιστης της ταινιας Βασιλης Λαμπρινος ειναι φτυστος ο Ιταλος ηθοποιος Raf Vallone.
 
Σήμερα ανακάλυψα πως είχε κυκλοφορήσει και σε βιντεοκασέτα, με τίτλο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ.
 

Συνημμένα

  • 01.png
    01.png
    1,1 MB · Προβολές: 3
Πίσω
Μπλουζα