Η Θεατρίνα (1977 ΕΡΤ)

johnalepou

Human RetroDatabase
Joined
28 Αύγ 2006
Μηνύματα
3.362
Αντιδράσεις
529
Η Θεατρίνα (1977)


Retrodb:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Η_θεατρίνα_(1977)

Η Θεατρίνα

Κοινωνικό σήριαλ (33 επεισόδια Χ 45΄)

Πρεμιέρα: ΕΡΤ, 27 Φεβρουαρίου 1977

%CE%B8%CE%B5%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B1.jpg


Παραγωγή Τάκης Βουγιουκλάκης

Σενάριο Γιώργος Ρούσσος(27), Σωτήρης Πατατζής(6)

Σκηνοθεσία Τάκης Βουγιουκλάκης

Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Γιάννης Φέρτης, Στέφανος Ληναίος, Κώστας Καρράς, Δημήτρης Μυράτ, Δέσποινα Νικαλαίδου, Μπάμπης Κατσούλης, Σπύρος Καλογήρου, Μάκης Ρευματάς, Θόδωρος Κατσαδράμης, Τζόλυ Γαρμπή.

Η πλούσια επαγγελματική και συναισθηματική ζωή μιας μεγάλης θεατρίνας που αγαπά με πάθος τη ζωή και τη δουλειά της και διχάζεται συναισθηματικά, ανάμεσα σ΄ ένα σύζυγο κι έναν εραστή…

Προβολή συνημμένου 88809
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Διασκευη του ομωνυμου θεατρικου εργου του Somerset Maugham.

Η ταινια "Πονηρο θηλυκο, κατεργαρα γυναικα" που γυρισε η Αλικη το 1980, και ηταν η προτελευταια της ζωης της, βασιστηκε σεναριακα στο σηριαλ.
%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CF%86%CE%B8%CE%B5%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B1.jpg
%u0025CE%u0025BC%u0025CE%u0025BC%u0025CE%u0025BC%u0025CE%u0025BC%u0025CE%u0025BC%u0025CE%u0025BC.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
32.jpg


28.jpg


27.jpg


20.jpg


17.jpg


5.jpg


5.jpg

3.jpg


2.jpg


2.jpg

32.jpg

28.jpg

27.jpg

20.jpg

17.jpg

3.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα επεισόδια αυτής της σειράς σώζονται όλα απ ότι ξέρω...αλλά ηχητικα μόνο!
 
Σοβαρά??? Να το πάθω το εγκεφαλικό τώρα ή μετά??? Είσαι βέβαιος για αυτό???
 
Χεχε μην το πάθεις! Αλλά είναι αλήθεια...
 
Στην ομαδική φωτογραφία με όλο το καστ στην άκρη δεξιά (post 3) εικονίζεται και η θαυμάσια ηθοποιός Αθηνά Μιχαηλίδου, που ἐπαιζε τη μητέρα της Αλίκης στη "Θεατρίνα" και έχει δώσει μια από τις καλύτερες ερμηνείες στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου στο "Τελευταίο΄ψέμα" (1958) του Κακογιάννη, στο ρόλο της ξεπεσμένης αριστοκράτισσας που προσπαθεί να σώσει την οικογένειά της από την οικονομική καταστροφή, ωθώντας την κόρη της (Έλλη Λαμπέτη) σε έναν πλούσιο γάμο.

Και μια απορία σχετικά με το καστ της "Θεατρίνας": πώς συνέβαινε να παίζει και ο Δημήτρης Μυράτ, με τον οποίο η Αλίκη δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις λόγω της κακής συνεργασίας τους τη χειμερινή περίοδο 1965-1957 στο "Ρεξ" στα έργα "Σιμούν" και "Ντούο Σεμπαστιάνι";
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χεχε καλυτερα δεν ρωτας πως και στο ΚΑΜΠΑΡΕ δεχτηκε να παιξει η Δέσπω Διαμαντίδου που το 1964 ειχε δεσμο με τον Παπαμιχαηλ και εμαθε απο τις εφημεριδες οτι ειχε σχεση και με την Αλίκη? Ένας καλός ρόλος ή μια καλή αμοιβή είναι και καλά "σφουγγάρια" μνήμης!
 
(Θα επιχειρήσω να παρουσιάσω όσο πιο αναλυτικά μπορώ τα επεισόδια της Θεατρίνας. Θα προσπαθήσω να προσθέτω ένα επεισόδιο κάθε εβδομάδα)

 

 





"Η Θεατρίνα" ΕΡΤ


 


Πρεμιέρα: Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 1977



Τελευταίο επεισόδιο: Κυριακή 9 Οκτωβρίου 1977


 


Τζούλια: Αλίκη Βουγιουκλάκη



Κώστας: Γιάννης Φέρτης



Ντόλυ: Δέσποινα Νικολαϊδου



Παύλος: Κώστας Καρράς



Αντώνης: Στέφανος Ληναίος



Έυα: Τζόλυ Γαρμπή



Δημήτρης Μυράτ



Σπύρος Καλογήρου



Θόδωρος Κατσαδράμης



Μπάμπης Κατσούλης



Μάκης Ρευματάς


 

 


Επεισόδιο 1ο (Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 1977) Ώρα προβολής 20.00



Ανατολικό αεροδόμιο. Η Τζούλια φτάνει στην Αθήνα. Στην έξοδο την υποδέχονται τα φλας των δημοσιογράφων. Στο σπίτι ο Κώστας τηλεφωνεί στην Ντόλυ για να της αναγγείλει ότι η Τζούλια επέστρεψε στην Αθήνα μία μέρα νωρίτερα από το καθορισμένο. Της λέει μάλιστα ότι θα πρέπει να ματαιώσουν την έξοδο τους διότι το ίδιο βράδυ η Τζούλια θα παραθέσει δεξίωση με αφορμή την βράβευση της σε ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ του εξωτερικού. Η Ντόλυ εκνευρίζεται και του κλείνει το τηλέφωνο. Την βραδιά της δεξίωσης η Τζούλια κάνει ότι μπορεί για να δείξει ότι είναι ευτυχισμένη όμως μέσα της νιώθει διαφορετικά. Την προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα χρόνια φεύγουν μαζί με τα νιάτα της. Σκέφτεται την Μέριλιν Μονρόε και το άδοξο τέλος της. Οι δημοσιογράφοι εκνευρίζουν την Τζούλια με αδιάκριτες ερωτήσεις σχετικά με την προσωπική της ζωή. Η Τζούλια φροντίζει να διαψεύσει τις κακιές γλώσσες που λένε ότι χωρίζει με τον άντρα της. Παρόλα αυτά την επόμενη μέρα οι εφημερίδες γράφουν ότι η Τζούλια, η μεγάλη θεατρίνα, χωρίζει. Η Ντόλυ σπεύδει να επιβεβαιώσει τους τίτλους των εφημερίδων ανακοινώνοντας στην Τζούλια ότι διατηρεί δεσμό με τον άντρα της. Η Τζούλια καταρρέει. Αναζητά τον γιό της. Η Έυα της θυμίζει ότι ότι το παιδί είναι στους Δελφούς με τους προσκόπους. Η Τζούλια δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γιός της είναι πια 14 χρονών και αρχίζει να είναι ανεξάρτητος. Κουρασμένη ανεβαίνει στο δωμάτιό της για να ξαπλώσει. Νοσταλγεί τις παλιές εποχές, πριν γίνει διάσημη, όταν ήταν νέα και γεμάτη όνειρα. Νιώθει να πνίγεται. Φεύγει από το σπίτι. Πηγαίνει να συναντήσει έναν παλιό της έρωτα. Αυτός της λέει πως τώρα που είναι παντρεμένος δεν πρέπει να ξανασυναντηθούν. Η Τζούλια φεύγει συντετριμμένη. Το ίδιο βράδυ φτάνει στις εφημερίδες μία τραγική είδηση. Η Τζούλια αυτοκτόνησε!

(trivia: Το μουσικό θέμα των τίτλων αρχής είναι από το πασίγνωστο μιούζικαλ "Ωραία μου κυρία". Το ίδιο μουσικό θέμα χρησιμοποιήθηκε 20 χρόνια αργότερα και στην σειρά "Δύο Ξένοι").

 

 


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...


 

 

 


 
Τι ωραίο "project" είναι αυτό που ανέλαβες και συνάμα τι ωραίο "δώρο" για εμάς!

Σε ευχαριστούμε πολύ!! :)

Διαβάζοντας την περίληψη του πρώτου επεισοδίου, προσπαθώ με το μυαλό μου, από φωτογραφίες της σειράς που έχω δει, να φανταστώ τις σκηνές, τους διαλόγους, την διαδοχή των σκηνών... Πόσα γεγονότα συνέβησαν στο πρώτο επεισόδιο!! Πολύ γρήγορα εξελισσόταν η υπόθεση - εκτός και αν μετά οι ρυθμοί "χαλάρωσαν". Θα το μαθουμε αυτό, από τις επόμενες περιλήψεις των επεισοδίων που θα ετοιμάσεις εν καιρώ! :) Σε ευχαριστούμε πολύ και πάλι!

Αχ βρε ΕΡΤ, γιατί....?? :(
 
Προσκυνώ ChristosM ...τι άλλο να πω???
 
Σε ευχαριστούμε πολύ Χρήστο για την προσπάθεια σου αυτή να μας παρουσιάσεις τα επεισόδια μέσα από τις περιλήψεις τους και τα λοιπά σχόλια.

Είναι ίσως ο μόνος τρόπος να πάρουμε όλοι μας μια μικρή γεύση από την σειρά που δυστυχώς είχε την τύχη των περισσότερων σειρών στην δεκαετία του 70.
 
Επεισόδιο 2ο (Κυριακή 6 Μαρτίου 1977)


Η Τζούλια βρίσκεται ετοιμοθάνατη στο νοσοκομείο. Δίπλα της βρίσκεται ο σύζυγός της Κώστας. Οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να μάθουν τα αίτια της απόπειρας. Κανένας δεν μπορεί να δώσει μια εξήγηση, ούτε καν ο σύζηγός της. Οι γιατροί ενημερώνουν τον Κώστα πως η Τζούλια βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Τον ρωτούν αν η σύζυγός του έπαιρνε βαρβιτουρικά. Ο Κώστας προσπαθεί να την δικαιολογήσει. Εκείνη την στιγμή η Τζούλια σβήνει. Τώρα πια μόνο ο Θεός μπορεί να την σώσει. Οι εφημερίδες αρχίζουν τα αφιερώματα για την ζωη και την καριέρα της. Ο Κώστας συναντιέται με μία δημοσιογράφο που θέλει να γράψει για την μεγάλη θεατρίνα και αρχίζει να θυμάται τα νεανικά χρόνια της Τζούλιας με την οικογένειά της καθώς και την γνωριμία τους. Βλέπουμε σε φλασμπακ την μαθήτρια Τζούλια στο γυμνάσιο να προσπαθεί να διαβάσει τα μαθήματά της. Όμως το μυαλό της αντί να είναι στην γεωμετρία ταξιδεύει σε διάφορους ρόλους στο θέατρο. Από μικρή ονειρευόταν να γίνει θεατρίνα. Ο πατέρας της σε έξαλλη κατάσταση κατηγορεί τη κόρη του ότι αν ακολουθήσει το θέατρο θα καταντήσει μία πόρνη. Γι' αυτό και σχεδιάζει να την παντρέψει με έναν φαρμακοποιό που, όπως πιστεύει, είναι μία εξασφάλιση για την κόρη του. Ο Κώστας μετά θυμάται την πρώτη φορά που μίλησε με την Τζούλια. Αυτός φτασμένος ηθοποιός, αυτή ένα φιλόδοξο κορίτσι που θέλει πάσει θυσία να γίνει θεατρίνα. Η Τζούλια ετοιμάζεται να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις για την δραματική σχολή. Όμως από το πολύ της τρακ τα κάνει μούσκεμα. Οι καθηγητές της σχολής της κάνουν καζούρα. Ένα τηλεφώνημα από το νοσοκομείο διακόπτει την διήγηση του Κώστα. Έντρομος σηκώνει το ακουστικό...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από τις περιγραφές του Χρήστου φαίνεται να ήταν ιδιαίτερα ακριβή-για τα τηλεοπτικά δεδομένα της εποχής- σειρά και με αρκετά εξωτερικά γυρίσματα (σκηνές αεροδρόμιο, νοσοκομεία κλπ)-μια μικρή ίσως υπερπαραγωγή, βέβαια περιμένω με αγωνία τη συνέχεια για να κρίνω καλύτερα!

Και μια ακόμα επισήμανση: για μία ακόμα φορά η Βουγιουκλάκη και η Νικολαιδου αντίζηλες, όπως ήταν και στην ταινία Μοντέρνα Σταχτοπούτα :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ChristosM πολυ ωραια η παρουσιαση σου!!η περιληψη του 2ου επεισοδιου σταματησε πανω στο καλυτερο,η αγωνια κορυφωνεται:υπομονη μεχρι την επομενη εβδομαδα

:thanx2: :thanx2: :thanx2:
 
Τι σκέφτηκα τώρα: Εάν σώζονται ηχητικά όλα τα επεισόδια-όπως είχε αναφέρει ο φίλος johnalepopu- θα μπορούσε η σειρά να μεταδωθεί ραδιοφωνικά έστω από κάποιο από τα προγράμματα της ΕΡΑ.
 
Πράγματι, στην κορύφωση ολοκληρώνεται το επεισόδιο!

Σε ευχαριστούμε πολύ ChristosM και περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το επόμενο! :thanx2:

Συμφωνώ επίσης με τον φίλο thanos75 - φαίνεται να ήταν ακριβή παραγωγή... Μόνο αυτό θα πω: τι κρίμα... :(
 
Απόκομμα για τη σειρά από το περιοδικό "Κατερίνα"

 


4.jpg


4.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ελπιζω να καταφερω να επανελθω συντομα με την συνεχεια των περιληψεων της σειρας. Ευχαριστω για την υπομονη σας. Χρηστος.
 
Επεισόδιο 3ο (Κυριακή 13 Μαρτίου 1977)


Το τρίτο επεισόδιο ξεκινά στα γραφεία της εφημερίδας, όπου δημοσιογράφοι συζητούν για το αφιέρωμα που ετοιμάζουν για την διάσημη Τζούλια. Οι έρευνες που κάνουν αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς καθώς ανακαλύπτουν τον Σούρα, έναν παλιό συνάδελφο της Τζούλιας με τον οποίο συναντήθηκε λίγο πριν την απόπειρα αυτοκτονίας. Τον ρωτούν για το παρελθόν της Τζούλιας και του ζητούν να θυμηθεί λεπτομέριες από τα νεανικά της χρόνια. Μεταφερόμαστε πολλά χρόνια πριν και βλέπουμε την Τζούλια και τον Σούρα να συζητούν για το θέατρο. Την ίδια στιγμή στο σπίτι της Τζούλιας ο πατέρας της έξαλλος με την κόρη του που για ακόμα μία φορά καθυστερεί να γυρίσει, απειλεί ότι θα την δείρει όταν επιστρέψει στο σπίτι... Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται λίγα χρόνια αργότερα όπου η Τζούλια αντιμετωπίζει την ζήλια του Κώστα κάτι που της δείχνει ότι είναι σίγουρα ερωτευμένος μαζί της. Πισω στο νοσοκομείο, η Τζούλια συνέρχεται. Οι γιατροί τής λένε πως έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την επαναφέρουν, όμως η Τζούλια αντί να χαρεί βάζει τα κλάματα και αρχίζει να φωνάζει να την αφήσουν να πεθάνει.
 
Πίσω
Μπλουζα