Κάπου, περί το 2019, σε αυτό το θέμα είχα γράψει ότι την τελευταία φορά που αγόρασα το εν λόγω περιοδικό ήταν την περίοδο 2007-8 που έδινε σε dvd τις ταινίες της φίνος φίλμ. Εκ τότε, όπως είχα γράψει σε άλλο θέμα που ο Τονυ παρουσιάζει τα κουτσομπολίστικα περιοδικά, το είχα ξαναγοράσει τέλη Νοέμβρη 2022 όπου με ξένισε η οβιδιακή αλλαγή ύλης σε σχέση με εκείνη των μέσων της δεκαετίας του 90 και σήμερα μπήκα στον πειρασμό να το ξαναπάρω έχοντας μια καλή δικαιλογία...αναμονή σε επαγγελματικό ραντεβού.
Παρότι τη δεκαετία του 90 η τιμή ανέβαινε με ανσανσερ και από 60 δρχ έφτασε τις 400 σε διάστημα 10 ετών, η τιμή το 2025 είναι στο 1.5 ευρώ, όσο και το 22. Παρ όλα αυτά, το περιοδικό επιβεβαιώνει ότι η τηλεόραση σα μέσο είναι σε φάση που ξεπερνιέται κι αυτή από το διαδίκτυο, το κοινό του περιοδικού είναι μεγάλοι άνθρωποι (>65) και προφανώς αιθέριες υπάρξεις και θέματα περί σεξουαλικής ζωής δεν υφίστανται...αντ αυτού υπάρχουν 3-4 σελίδες με απολυτίκια για τη λειτουργία της Κυριακής και λοιπών εορτών απ αύριο ως και την επόμενη Παρασκευή. Δε λείπει το αναλυτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα των ελεύθερων καναλιών το οποίο καταλαμβάνει το μισό περιοδικό σε σελίδες, ενώ η παρουσίαση των σήριαλ και μικροκουτσομοπολια το 1/3. Το 1/6 που απομένει αναλώνεται σε γενική συμβουλές υγείας για τη γ ηλικία ένα μικρό αφιέρωμα σε παλιούς έλληνες ηθοποιούς και φυσικά τα απολυτίκια...Μου άρεσε που υπάρχει ένα μεγάλο σταυρόλεξο και 3-4 σελίδες με suduku. Μου έλειψε η συνέντευξη ενός σταρ που συνήθως υπήρχε σε αυτά τα περιοδικά τη δεκαετία του 90...(δε θυμάμαι αν υπήρχε το 22). Βέβαια θα μου πει κάποιος ποιός ο σταρ και τη σοφίες να πει...άλλο θέμα αυτό...
Να σημειώσω πώς στο περίπτερο, υπήρχαν 7-8 περιοδικά περί τις 11:00 που το αγόρασα, δείγμα πώς πρέπει να αγοράζονται 5-6 κάθε βδομάδα. Βέβαια το περίπτερο είναι το μοναδικό σημείο πώλησης έντυπων σε μεγάλη ακτίνα, ίσως και χιλιόμετρο και σε νευραλγικό σημείο, πέρασμα.
Η γνώμη μου είναι πως καθώς περνούν τα χρόνια, οι παλαιότεροι χαιρετούν και οι νεότεροι δεν ασχολούνται με το μέσο, είναι καθαρά θέμα χρόνου και το κλείσιμο όλων των σχετικών εντύπων.
@tonytony @AEON προτείνω αν Τόνι μπορεί και οι διαχειριστές του φόρουμ το επιτρέπουν να σηκωθούν και μεταγενέστερα εξώφυλλα του 2000, ίσως ένα για κάθε χρόνο, ως ένα αρχειακό υλικό. Είναι απλά μια πρόταση, ξέρω ότι σκοντάφτει απλά νομίζω αξίζει να της δώσουμε λίγο χρόνο για σκέψη...