(2) όντως για μένα το προπατορικό αμάρτημα ήταν σεξ, που συμβολίζεται από το μήλο
(3) και το φίδι είναι το αντρικό μόριο
(4) για να τα γράψει αυτά κυριολεκτικά ο συγγραφέας της παλαιάς διαθήκης θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει λέξεις που δεν γράφονται.
(1) επίσης ότι ο Θεός έπλασε από ένα πλευρό του άντρα την γυναίκα-α άντρας και η γυναίκα έχουν τον ίδιο αριθμό πλευρών
(5) Επίσης όταν ο Θεός έκλεισε την πληγή, δημιουργήθηκε η ραφή, σαν μια ουλή
(1) Ε, καλά, κοτζάμ Θεός δεν μπορεί να μην ήξερε στοιχειώδη αφαίρεση. Έτσι θα σκέφτηκε " Ο Αδάμ είχε Χ παΐδάκια, του πήρα το ένα, τώρα έχει Χ-1. Οπότε πρέπει να φτιάξω την Εύα με Χ-1 πλευρά να ταιριάζουν." Δεν είναι ότι είχα αγοράσει από το ΙΚΕΑ το έτοιμο κουτί "DIY - Woman" κι έπρεπε ντε και καλά να φτιάξει την Εύα με ορισμένο αριθμό πλευρών, όσα ήθελε της έβαζε.
(2) Για όλο τον κόσμο είναι το σεξ, ας τα λέει τελείως διαφορετικα η Παλιά Διαθήκη. Κάνει την ιστορία πιο πικάντικη, και δεν είναι η μόνη περίπτωση που άλλα λέει το κείμενο κι άλλα η φαντασία αυτών που το διαβάζουν
(3) Δηλαδή αλλού ήταν ο Αδάμ αλλού το φίδι του? Δεν τα είχε κολλήσει καλά ο Πανάγαθος όταν έκανε μαθήματα πηλοπλαστικής άνευ διδασκάλου? (Ως φεμινιστής πιστεύω ότι ο Αδάμ ήταν η πρώτη προσπάθεια, beta version, και η Εύα ήταν το βελτιωμένο μοντέλο) Δυσκολεύομαι λίγο να πιστέψω αυτή την εκδοχή.
(4) Εδώ άλλα κι άλλα σεξικά γράφουνε οι συγγραφείς της Π.Δ., εκεί θα κολλούσαν?
(5) Αυτό μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον Αδάμ σε στρατόπεδο γυμνιστών (τον γνώρισαν γιατί δεν είχε αφαλό). Πράγματι θα ήταν σοβαρό θεολογικό ζήτημα για τους σχολαστικούς του Μεσαίωνα, ισάξιο με το πόσοι άγγελοι χωράγανε στη μύτη μιας καρφίτσας: Είχαν οι προπροπρο....προγονοί μας αφαλούς ή όχι? Δεν ξέρω αν το είχαν συζητήσει και πόσοι ίσως καήκανε στην πυρά γιατί υποστήριζαν τη μειοψηφήσασα γνώμη.
Τέρμα τα πρωτοπλαστικά, ας πάω στο σχολιασμό των καινούργιων εξωφύλλων και των κοσμοϊστορικών δηλώσεων των εικονιζομένων..
Τατιάνα Στεφανίδου: Ατού μου η ομορφιά. Και η μετριοφροσύνη, θα πρόσθετα. Για εξυπνάδα ας μη γίνεται λόγος, άχρηστη είναι έτσι κι αλλιώς αν όχι εμπόδιο.
Εσκιμώοι είναι το ζευγάρι του εξωφύλλου και τρίβουν τις μύτες τους αντί να φιλιούνται?
Απόστολος Γκλέτσος: Κανείς δεν μπορεί να με αγγίξει. Αμ δε που δεν μπορούσε. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος (και μπράβο του) με τις κουβέντες περί αμφιψηνόμενου ψαριού, και τον άγγιξαν κάποιοι και τους άγγιξε, και (υποθέτω) περισσότερο από απλό άγγιγμα.
Αλίκη: Θέλω να γίνω πρέσβειρα. Παρντόν? Εννοούσε καλής θέλησης ή από αυτούς που πάνε και δίνουν διαπιστευτήρια σε προέδρους? Σιγά μην την στέλναμε στον Κλίντον τον σαβουρο(θου κύριε). Ξεπεσμός θα ήταν.