Η Ιστορια της Δευτερης Γενιας...

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.792
Αντιδράσεις
4.276
σε γελοια συντομη εκδοση... ;D

Θα προσπαθησω μαλιστα να την ολοκληρωσω σε 10 προτασεις

Τον Οκτωβρη του 1977 γεννηθηκε η μακροβιοτερη κονσολα ολων των εποχων.To Atari 2600 (ή VCS) που για να "συνταξιοδοτηθει" περασαν 15 χρονια (Γεναρης 1992!!!).Πουλησε 30 εκατομυρια κομματια και γαλουχησε γενιες gamers.

Eδωσε παιχνιδια που ουτε ειχαν περασει απο το μυαλο τοτε (ποια να πρωτο θυμηθουμε? Adventure?Pitfall?Space Shuttle?).Δεν θα σταθω σε παιχνιδια,ιντριγκες και διακρισεις.Ειπαμε ειναι ενα συντομο flash back...

To 1979 η Mattel κυκλοφορει το Intellivision και γενιεται ο Πρωτος Console War ;) . Πολυ πιο μπροστα τεχνολογικα,ειχε μεγαλη επιτυχια κυριως λογω αθλητικων τιτλων.Στη χωρα μα ς παντως δεν "περπατησε"

To 1982 εχουμε τα πρωτα "nextgen" μασινια.Colecovision και Atari 5200.To πρωτο πραγματικα προσφερε arcade-at-home experience.Το 5200 ειχε αρκετα καλα παιχνιδια αλλα η μη-συμβατοτητα με το 2600 και το ΑΘΛΙΟ χειρηστηριο ειχαν ως αποτελεσμα να μην εχει την απηχηση που περιμενε η Atari.Παντως και τα 2 συστηματα επεσαν θυματα του Crash της video games βιομηχανιας του 1984.

Εκτος απο τους παραπανω "πρωταγωνιστες" ειχαμε και αλλες αξιολογες κονσολες.

Το APF MP1000, το Arcadia 2001, το Astrocade, το Odyssey2 (που ειχε δικο του keyboard), το Vectrex (με built-in monitor) και το Microvision (το πρωτο "προγραμματιζομενο" handheld)

Μου πηρε τελικα λιγο παραπανω απο 10 προτασεις...
 
H μακροβιότερη κονσόλα όλων των εποχών είναι το nes

Μην αγνοείται τους φτωχούς που παίζουν ακόμα και βγάζουν κανονικά παιχνίδια στη Κίνα
 
Νομίζω ότι η δεύτερη γενιά ξεκινά το '76 με το Fairchild Channel F (όνομα και αυτό :) ) αφού ήταν η πρώτη προγραμματιζόμενη κονσόλα που έπαιρνε cartridges.

Επίσης, αν και η Wikipedia βάζει όλες της κονσόλες σε ένα τσουβάλι (ως δεύτερη γενιά) μπορούμε να προσθέσουμε μια γενιά (ας την πούμε γενιά crash) με κονσόλες όπως το Atari 5200, το Colecovision και το Vectrex.

Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για την 5η γενιά (του Playstation) όπου μπορεί πάλι να χωριστεί στη "χαμένη γενιά" (3DO, Jaguar, Amiga CD32, PC-FX, FM-Towns Marty κλπ) η οποία βασίστηκε πιο πολύ στο CD-ROM, το FMV, και στο κάπως καλύτερο hardware από την προηγούμενη γενιά (κονσόλες που όλες πάτωσαν) και στην καθαρά 3D γενιά με τα Playsation, Saturn και Nintendo 64.


 
Πίσω
Μπλουζα