Η Καλύτερη Λύση για Amiga PC;

Leon

RetroNuts!
Joined
27 Σεπ 2008
Μηνύματα
2.119
Αντιδράσεις
1.037
Ποια είναι η καλύτερη λύση για να φτιάξεις μια "Amiga in a PC box"? Βασικά θέλω ένα Partition του Δίσκου να τρέχει Amiga OS και να μπορώ να κάνω dual boot (Windows και Amiga). Από ότι έψαξα γίνεται με Amiga Forever, Amiga Sys 4, X-Amiga και από ότι κατάλαβα μπορείς να βάλλεις και από πάνω Amikit στο Amiga Forever και στην Χ-Amiga.

Επειδή έχω δοκιμάσει το Amikit σε Windows, μάλλον προτιμώ μια λύση που να το εμπεριέχει (αφού είναι πολύ εντυπωσιακό).

Επίσης, εφόσον αυτές οι λύσεις γίνονται με linux, πώς είναι ο EUAE σε σχέση με τον WinUAE;

Άραγε καμιά λύση με Windows XP Embedded υπάρχει;
 
Εγκατεστησα το Αμικιτ και επελεξα εγκατασταση του συστηματος απο το CD toy Amiga Forever

Οταν παταω εντερ να αρχισει η εγκατασταση, μου βγαζει ενα μηνυμα

Installing components, PLEASE WAIT

1> _

και μενει ετσι για ωρα

Μου κανει εντυπωση που δεν υπαρχει καποιο progress bar η κατι τετοιο και φαινεται σαν να εχει μπλοκαρει.

Στο status bar ομως, στο κατω μερος του παραθυρου, το ταγκ "CD" αναβοσβηνει, που σημαινει οτι διαβαζει απο εκει κατι. Τωρα το τι διαβαζει δεν ξερω

Υπαρχει καποιος που να το εχει εγκαταστησει με το σιντι του Amiga Forever και να μου πει αν τα πραγματα ειναι οπως πρεπει να ειναι;
 
Δεν συνεχιζει;;; Δεν γραφει διαδοχικα >>>>> σα να γεμιζει μια μπαρα;;
 
Πολυ ενδιαφερον αυτο!!! Αν το εχει δοκιμασει καποιος ας μας δωσει καμια πληροφορια πιστευω οτι θα ενδιαφερει και αλλους αυτο.
 
Δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει αυτό που θα πω, πάντως σχετικά με την αρχική ερώτηση ("Η Καλύτερη Λύση για Amiga PC;") εγώ αυτό που έχω κάνει είναι να πάρω ακριβές αντίγραφο του σκληρού της κανονικής μου Amiga (σε pen drive μέσω των USB θυρών που έχω) και να το εγκαταστήσω ως bootable hard drive file στο WinUAE. Έτσι έχω ένα πλήρες backup σε περίπτωση που συμβεί κάτι, ενώ μπορώ και να δοκιμάζω άφοβα οποιοδήποτε πρόγραμμα στο WinUAE πριν του κάνω την τιμή να το βάλω στην Amiga μου.

Επειδή το παραπάνω με καλύπτει απόλυτα, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάποιο έτοιμο πακέτο στυλ Amiga Forever. Βέβαια το τρέχω μέσω Windows, δεν βρίσκω τον λόγο να κάνω dual boot όπως είπε ο Leon (εκτός βέβαια από το "μουράτο" factor, το οποίο σαφώς και σέβομαι :) ).
 
Χωρίς να το έχω δοκιμάσει, (έχει μείνει...στην ιδέα) υπάρχει ένα πρόγραμμα που λέγεται instant sheller. Αυτό το χρησιμοποιεί το Gameex που είναι frontend για MAME και διάφορους emulators. Με λίγο πείραγμα ίσως το βάλεις να τρέχει ένα config του Winuae κρύβωντας τα πάντα και να σε πετάει κατευθείαν στο Workbench. Κρύβει windows boot screen, και logon επίσης. (Και μπορείς να βάλεις στην θέση του και ένα boing ball που λέει ο λόγος !!!)

http://www.gameex.net/Community/InstantShellerandshellingguide.aspx
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν κάποιος έχει όρεξη, μπορεί να το πάει και ένα (η 2-3-4) βήματα παραπέρα! Μπορείς πχ να βρείς ενα κουτί από big-box Amiga (A2,3,4000) και να χώσεις εκεί ενα (ή και 2,3) μηχανήματα για ποιό ρετρο αίσθηση...

Ενδεικτικά πάρτε έναν μεζέ από την δικιά μου μόντα (Χ86+PPC)

http://www.amigahellas.gr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=2720&forum=9&post_id=36630#forumpost36630

Χρόνο να έχεις, και όρεξη.
 
Πίσω
Μπλουζα