Η Κόρη του Μιστράλ (Mistral's daughter)

saboter

RetroActive
Joined
11 Αύγ 2009
Μηνύματα
325
Αντιδράσεις
102
Η κόρη του Μιστράλ (Mistral's daughter, 1984), ΕΤ2


Πρεμιέρα: Τετάρτη 30/12/1987


Η κόρη του Μιστράλ (Mistral's daughter), ήταν μια μίνι τηλεοπτική σειρά, παραγωγής 1984 του BBC, που μετέφερε στη μικρή οθόνη τη νουβέλα της επιτυχημένης συγγραφέως Judith Krantz.

Υπήρξε μια πολύ καλογυρισμένη σειρά, ατμοσφαιρική, με καλό καστ -Stacy Keach, Stefanie Powers, Lee Remick, Robert Urich, Timothy Dalton-και συναρπαστική αισθηματική πλοκή.

amourenheritage.jpg
1250808263_1.jpg


Υπέροχo το soundtrack της σειράς, με το Only love από τη Νάνα Μούσχουρη. [ame=[URL="http://www.youtube.com/watch?v=AfUwoLVuA9k"]http://www.youtube.com/watch?v=AfUwoLVuA9k[/URL]] http://www.youtube.com/watch?v=AfUwoLVuA9k

Από το οπισθόφυλλο του best-seller:

Tρεις πολύ ξεχωριστές γυναίκες κι ένας ιδιοφυής άντρας που σημάδεψε τη ζωή τους...

Τρεις συγκλονιστικές ηρωίδες με κοινή κληρονομιά -και κοινό πεπρωμένο- την αγάπη τους για έναν δεσποτικό θυελλώδη άντρα: τον ζωγράφο Ζυλιέν Μιστράλ, που όπως ο άγριος άνεμος της Προβηγκίας που έχει το όνομά του δεν αφήνει στο πέρασμά του κανέναν ανέγγιχτο.

Η Μάγκι Λουνέλ, μια εκρηκτική κοκκινομάλλα, είναι μοντέλο καλλιτεχνών, το πιο όμορφο λουλούδι του Μονπαρνάς, στο Παρίσι του 1920. Η παράφορη σχέση της με τον Μιστράλ θα της στερήσει την αθωότητα της, μα θα δώσει σ' εκείνον τους πρώτους μεγάλους πίνακές του. Χρόνια αργότερα, θα μπει στη ζωή του η Τέντι Λουνέλ, κόρη της Μάγκι, και διάσημο φωτομοντέλο. Μαζί της θα γνωρίσει την αληθινή, την πιο μεγάλη αγάπη. Κι ύστερα θα έρθει η Φωβ, η κόρη του, ένα υπέροχο πλάσμα, γεμάτο ζωντάνια και δύναμη σαν κι εκείνον. Δυναμική ηγερία του κόσμου της μόδας, είναι η μόνη που τολμά να τον προκαλέσει ανοιχτά. Και χάρη στην αφοσίωσή του σ' αυτήν, το ταλέντο του Μιστράλ θα φτάσει στο απόγειο της έκφρασής του.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αξιόλογη mini σειρά!Μου είχε κάνει εντύπωση ως πιτσιρίκι τότε,που ο Keach (ως ο καλλιτέχνης της σειράς) είχε εμπνευστεί την τεχνοτροπία του collage από της φθαρμένες-σκίσμενες αφίσες που παρατήρησε σε ένα τοίχο καθώς περπατούσε.
 
Ξεθαβω αυτο το thread γιατι θυμηθηκα την σειρα απο την διαφημιση του περιοδικου που δινει το DVD..Τωρα λοιπον ανακαλυψα οτι το υπεροχο τραγουδι των τιτλων τραγουδουσε η Νανα Μουσχουρη ενω στο cast συμμετειχε και η Anne Lonnberg (απο τα "Κοριτσια στον Ηλιο") .Την σειρα την ειχα δει στα 90s οταν ημουν φοιτητης στο εξωτερικο και οχι στην αρχικη της προβολη στα 80s..
 
Τη θυμάμαι αυτήν τη σειρά. Την είχε προβάλει αρκετές φορές το καλοκαίρι ο Αντέννα.
 
Την παίζει το κανάλι action 24 για όποιον ενδιαφέρεται.
 
Πίσω
Μπλουζα