Η Μαρινέλλα του σήμερα - 1978

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας ARETARA
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

ARETARA

RetroNuts!
Αντιδράσεις
2.544
Η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά της Μαρινέλλας με τον Γιώργο Χατζηνάσιο κι εκείνη που είχε τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική κι εμπορική επιτυχία. Κυκλοφόρησε στις 5 Απριλίου 1978 και σημείωσε μεγάλες πωλήσεις, αφού ξεπέρασε κατά πολύ τις 100.000 αντίτυπα κι έβγαλε πολλά και διαχρονικά τραγούδια, τα οποία ακούγονται μέχρι τις μέρες μας.

Συνθέτης και τραγουδίστρια είχαν συνεργαστεί στις αρχές της δεκαετίας του '70 σε δίσκους 45 στροφών με εξίσου σημαντικές επιτυχίες όπως τα "Κρίμα το μπόι σου", "Συμβιβαζόμαστε", "Λέσα γιαλέσσα" κ.α. Στο "Σήμερα" (το οποίο προϋπήρχε ως μελωδία στο soundtrack της ταινίας "Ομφαλός της γης" του 1974) ο συνθέτης προσαρμόζει τις μελωδίες του στο στυλ που εκείνη την εποχή είχε υιοθετήσει η Μαρινέλλα: Έντεχνο λαϊκό, αλλά και "ελαφρό".

Στιχουργικά, το κύριο "βάρος" σηκώνουν οι Μιχάλης Μπουρμπούλης και Μάνος Ελευθερίου κι ακολουθούν οι Μάνος Κουφιανάκης, Νίκος Βρεττός, Σοφία Παπαδοπούλου και Μίμης Θειόπουλος. Πηγή.

Τα τραγούδια του δίσκου: Βλ. συνημμένο αρχείο songs.jpg

Και μερικά από τα τραγούδια του δίσκου.

Τακ, τικ τακ

[edit]This video contains content from UMG. It is not available in your country.

Sorry about that.[/edit]

Οι τρελοί

[edit]This video has been removed by the user.

Sorry about that.[/edit]

Παιδί απ' την Ανάβυσσο

http://www.youtube.com/watch?v=PXRNUrn02CU

Δε φταίμε εμείς

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To συγκεκριμενο βιντεοκλιπ προβληθηκε στην ΥΕΝΕΔ τα Χριστουγεννα του 1979, στα πλαισια ενος εορταστικου προγραμματος.

[edit]This video is private.

Sorry about that.[/edit]

Ακολουθει το πιο αγαπημενο μου τραγουδι απο ολον το δισκο.

Φοβερή τραγουδίστρια!

Η φωνή της σε κάνει να ανατριχιάζεις ακόμα και τώρα!

Ένα ακόμα τραγούδι από τον ίδιο δίσκο: Έγιν' ο κόσμος καφενές. Τους στίχους έγραψε ο Μάνος Ελευθερίου.

[edit]This video has been removed by the user.

Sorry about that.[/edit]

Στιχος με ιδιαιτερο νοημα, που μονο οσοι εχουν δοκιμασει την ατελειωτη σιωπη του χωρισμου μπορουν να τον καταλαβουν.

Στιχουργος αυτου του υπεροχου τραγουδιου ο Μανος Κουφιανακης.

bambinella 100 είπε:
To συγκεκριμενο βιντεοκλιπ προβληθηκε στην ΥΕΝΕΔ τα Χριστουγεννα του 1979, στα πλαισια ενος εορταστικου προγραμματος.
Απόσπασμα της εκπομπής που αναφέρεται η Bambinella καθώς και οι τίτλοι της εκπομπής...

http://www.youtube.com/watch?v=V2_XmegQB9A

Επιτρέψτε μου ένα μικρό "παράπτωμα", μιας και βλέπω ότι δεν υπάρχει θρεντ για τη Μαρινέλλα και την ολοκληρωμένη δισκογραφία της....

Θέλω να μοιραστώ αυτό το εκπληκτικό τραγούδι μαζί σας, μολονότι το έχω συνδέσει με μια μεγάλη απώλεια...

Μαρινέλλα & Κώστας Χατζής: Είσαι παντού και πουθενά

Είναι στον εκπληκτικό δίσκο "Η αγάπη μας", που νομίζω ότι δεν υπάρχει τραγούδι του που να μη μ' έχει αγγίξει....

Ένα μικρό και περιεκτικό αφιέρωμα στον κορυφαίο αυτό δίσκο, από τον Τάσο: http://vinylmaniac.madblog.gr/note/8305/%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%9D%CE%95%CE%9B%CE%9B%C E%91-

Α, μια και το έφερε η κουβέντα ... στο πρόσφατο Αθηνόραμα [της τρέχουσας εβδομάδος] έπεσα στο διαφημιστικό του Θεάτρου Παλλάς [σελ. 12] !!! Και ... τι διαβάζω : "Ρεσιτάλ, Μαρινέλλα - Κώστας Χατζής, σκηνοθεσία : Σταμάτης Φασουλής, από 25 Ιανουαρίου για περιορισμένες παραστάσεις" !!! Ποια η πρώτη σκέψη μου ??? Μα φυσικά ... "έεεφυγες για εισιτήριο" !!! Βλέπετε, όταν είχε βγει το "Ρεσιτάλ", στα μισά των 70ς, ήμουνα πολύυυ μικρός για να πάω στην μπουάτ "Σκορπιός" για να δω την παράσταση [η οποία είχε προκαλέσει.... χαμό !!!] !!! Η παράσταση αυτή ηχογραφήθηκε σε "διπλό δίσκο", ο οποίος ... σάρωσε τις πωλήσεις !!! Θυμάμαι είχαν κάνει δώρο στους γονείς μου τη "διπλή κασέτα" με το "Ρεσιτάλ" κι εγώ, ως 6-7χρονο παιδάκι, την άκουγα ... μαγεμένος [κι ας μην καταλάβαινα τους στίχους] !!!

Και ... ο,τιδήποτε δεν προλαβαίνεις "στην ώρα του" [λόγω της μικρής ηλικίας] ... το προλαβαίνεις στο "reunion" του ... Κι ας έχουν αλλάξει από τόοοτε ένα σωρό πράγματα [και ... όχι μόνο η ηλικία των καλλιτεχνών] .... Όμως ... ακόμη θυμάμαι, ως παιδάκι, το "μύθο" που ακολουθούσε για πολύ καιρό εκείνη τη συνεργασία !!! Κι απ' αυτόν τον μύθο ... όλο και κάτι θα έχει μείνει !!! Γι' αυτό ... θα πάω σε κάποια παράσταση του "Παλλάς" χωρίς δεύτερη σκέψη ....

Ένα πολύ σπάνιο video της Μαρινέλλας όπου ερμηνεύει το "Τακ, τικ τακ" σε στίχους Σοφίας Παπαδοπούλου και μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου και εμφανίζεται με την κόρη της Τζωρτζίνα. Το video προβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 1980 στην ΥΕΝΕΔ. Πηγή.

Υ.Γ. Δυστυχώς είναι διαθέσιμο μόνο για όσους έχουν λογαριασμό στο fb. :(

edit: Διαθέσιμο για όλους!!!

Α, πολύ ωραία!!!! Ακόμη καλύτερα!!!

Πίσω
Μπλουζα