Η Ντρούνα (Paolo El. Serpieri)

Domenica

Banned
Joined
9 Νοέ 2009
Μηνύματα
1.208
Αντιδράσεις
136
Η Ντρουνα ειναι μια οκτατομη σειρα κομικς ερωτικης επιστημονικης φαντασιας που ξεκινησε το 1986 και ολοκληρωθηκε (?) το 2003 απο τον Ιταλο σχεδιαστη Παολο Ελεουτορε Σερπιερι με ηρωιδα την χαρισματικη, μελαχροινη θεα Ντρουνα (εμπνευσμενη απο την Βαλερι Καπρισκι στην ᾽Δημοσια Γυναικα᾽ του Ζουλαβσκι) η οποια ομως περνα τα πανδεινα στην πολυπαθη και ατυχη ζωη της. Ο Σερπιερι εμφανιζεται και ιδιος στο ρολο του Ντοκ.

1. Η υποθεση (παρακαλω δεν θελω σχολια του τυπου-Μα ποιος νοιαζεται για την υποθεση?)

α. Morbus Gravis (οι δυο πρωτοι -και καλυτεροι-τομοι)

Σε μια μεταπυρηνικη,στρατοκρατουμενη και θεοκρατικη κοινωνια η Ντρουνα μια κοπελια με εμφανιση που θα εκανε πολλες ανορεξικες μοντελες να σκασουνε απο το κακο τους προσπαθει να επιβιωσει με καθε τροπο, αλλα κυριως εκμεταλευομενη το πληθωρικο κορμι της. Στον φρικαλεο κοσμο οπου ζει οι ανθρωποι χωριζονται σε υγιεις και αρρωστους και οι αρρωστοι μετατρεπονται σε τερατα με κανιβαλικες και φιληδονες ορεξεις. Ο συντροφος της Ντρουνα, Σασταρ εχει μολυνθει και εκεινη κανει τα παντα (και οταν λεμε τα παντα εννοουμε τα παντα!) για να του βρει το φαρμακο που εμποδιζει την πληρη μετατροπη του σε τερας. Κατοπιν η ηρωιδα μας αποφασιζει να βρει την λυση του μυστηριου που βασανιζει τους συμπολιτες της και μετα απο απειρες περιπετειες και ερωτικες περιπτυξεις κανει μια οδυνηρη ανακαλυψη που μοιαζει με το τελος του 'Πλανητη των πιθηκων᾽ οπου και εδω θα μπορουσε να τελειωνει το εργο και να ηταν περιπου αριστουργημα (λεμε τωρα) αλλα σιγα μην ο δημιουργος της αφηνε ησυχη την ηρωιδα του μετα απο τετοιο σουξε.

β. Creatura, Carnivora, Mandragora κτλ.

Η Ντρουνα αποφασιζει με γεναιοτητα να σωσει τον κοσμο της και συνεχιζει να μπλεκει σε ερωτικα οργια, να βιαζεται απο ανθρωπους, τερατα, μηχανες, μεταλλαγμενους και δεν συμαζευεται, η υποθεση γινεται πιο χαοτικη αλλα οχι λιγοτερο ενδιαφερουσα και το ερωτικο στοιχειο πιο χαρντκορ. Το φιναλε ειναι καπως ασαφες και οχι ακριβως χαπυ αν και σχετικως ελπιδοφορο (και αφηνει και περιθωρια για μερικες χρυσοπληρωμενες συνέχειες). Απο την αλλη τι περιμενατε μετα απο ολα αυτα? Την Ντρουνα σε ρολο νοικοκυρας και δυο τρια παιδακια?

2. Η ηρωιδα

Αυτο που εμενα με ειχε συγκλονισει στην Ντρουνα την οποια πρωτοσυναντησα στις σελιδες του ᾽Παρα Πεντε᾽ ηταν η ικανοτητα που ειχε στο να επιβιωνει και η πρωτοποριακη της αποψη για το σεξ. Σπανιως μια εφηβη στα 80ς και 90ς ειχε εναλλακτικα προτυπα διαχειρησης του γυναικειου σωματος και η σειρα σου μαθαινε κατι που δεν στο μαθαιναν τα ευηποληπτα αναγνωσματα. Διοτι η Ντρουνα ναι μεν μπορει να βιαζεται, να βασανιζεται και να περναει ενα Γολγοθα σε καθε καρε αλλα σε καμμια περιπτωση δεν δεχεται τον ρολο του αβουλου θυματος. Μαλιστα σε ολη την σειρα συνανταμε διαφορες καημενουλες που κλαινε την μαυρη τους μοιρα και φυσικα καταληγουν με φρικτο τελος. Οχι κυριες και κυριοι η Ντρουνα οχι μονο ειναι αποφασισμενη να επιζησει αλλα να το διασκεδασει κιολας και ετσι κατορθωνει να εμπνευσει σεβασμο ακομα και σε διαφορα σαδιστικα καθαρματα. Επισης δεν χανει ποτε τον αυτοσεβασμο της, χρησιμο μαθημα για καθε κοριτσακι. Ο Σερπιερι λεει πως ηθελε να αμφισβητησει την χριστιανικη ηθικη πραγμα που μαλλον το καταφερνει.

3. Εγω και η Ντρουνα

Ειχα μαγευτει και την κουβαλουσα ακομα και στο σχολειο χωρις να σκεπτομαι την πιθανη αποβολη! Ασε το κλαμα που εριχνα καθε φορα που η καημενη η Ντρουνα επεστρεφε στο παραπηγμα με λιγο φαρμακο για τον Σασταρ (που το βρηκε μετα απο χιλιους κινδυνους και σεξουαλικους εξευτελισμους) ο οποιος εν τω μεταξυ τυλιγε τα πλοκαμια του στους σωληνες μεχρι την επιστροφη της αγαπημενης. Εγω το διαβαζα ως μελοδραμα και πολυ λυπομουν. Δυστηχως ως φοιτητρια δανειζα τους τρεις πρωτους τομους παντου και οι συμφοιτητες μου δεν εβλεπαν στο εργο ενα σχολιο για την γυναικεια απελευθερωση αλλα διαφορετικα πραγματα και οπως εχω ξαναπει κατηγορουσαν τα κατοικιδια τους για την οικτρη κατασταση στην οποια μου τα επεστρεφαν και ετσι δεν τα εχω πια διοτι ειχαν γινει κουρελια. Τα υπολοιπα τα διαβασα αργοτερα αλλα οπως προανεφερα δεν στεκονται στο υψος των πρωτων δυο.Το δε σετ με το οποιο κυκλοφορει η φιλη μας στα δυο πρωτα τευχη - δηλαδη ασπρο μπουστακι, γκρι, ξεβαμμενο καπρι τζην με λευκα αθλητικα και κοκκινο τανγκα- το θεωρουσα για καιρο την επιτομη της κομψοτητας. Θα εβαζα και φωτο αλλα δεν εχω βρει κανενα πορτραιτο της ή εστω καπου που να μην δειχνει διαφορα που να μην σκονταφτουν στους κανονισμους!Προφανως η ηρωιδα συγκλονισε και αλλες κυριες διοτι ειναι ψευδωνυμο διαφορων ηθοποιων πορνο και αλλων σταρ παρομοιων σπορ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ντρουνα, μεγάλη μορφή! Εμένα πάλι οι υποθέσεις, μου φαίνονταν απλά πρόσχημα, για τα περαιτέρω ( ίσως να είμαι κυνικός). Αλλά εδώ που τα λέμε, σε ερωτικό κόμικ λογικό η ιστορία να είναι " πρέπει να σώσουμε τον κόσμο έλα να κάνουμε σεξ....":xm:
 
Morbus Gravis (οι δυο πρωτοι -και καλυτεροι-τομοι)

Συμφωνω!
 
Η μελαχρινή υπεργκόμενα που δυστυχώς ήταν χάρτινη...γεννήθηκε από το ομώνυμο κόμικ με απίστευτο σενάριο επιστημονικής φαντασίας και άκρατο ερωτισμό που συχνά έπερνε τη μορφή μεταλλαγμένων πλοκαμιών με ασυνήθιστα υψηλή λίμπιντο...

Είχε κάνει συναδέλφισσές της, όπως η Bethlehem Steele να ωχρειούν μπροστά της και πως να το αποφύγει άλλωστε αφού είναι η μοναχοκόρη του φανταστικού Σερπιέρι.

Συνεχώς έμπλεκε σε απαράδεκτες για τη γήινη ηθική καταστάσεις και αναγκαζόταν να αφήνει την αξιοπρέπειά της έξω από την πόρτα...και υπήρχαν πολλές πόρτες...βασικά η Ντρούνα έπαιζε πόρτες, πλακωτό και φεύγα με αυτή τη συγκεκριμένη σειρά και συνήθως έκλεβε κιόλας...όλα τα έκανε για να σώσει και να βρεθεί επιτέλους στην αγκαλιά του αγαπημένου της (τί ρομαντικό...)

Druuna, RanXerox και ξερό ψωμί
 
Χμμμ... Επετρεψε μου αγαπητε να διαφωνησω! Η Ντρουνα πολλα μπορει να αφηνε οντως εξω απο την πορτα (τα ρουχα, τα εσωρουχα, τις αναστολες της) αλλα ποτε μα ποτε την αξιοπρεπεια της! Νομιζω κιολας πως αυτο ειναι απο τα κεντρικα κονσεπτ του εργου, πως δηλαδη η Ντρουνα δεν ξεπεφτε ποτε στην παγιδα της αυτολυπησης και της θυματοποιησης. Παντα παρεμενε κυρια και με το κεφαλι (και το στηθος βεβαιως) ψηλα!
 
Πολυ ωραιο... Σχεδιο!...:sweat:

Και το σεναριο πιστευω ειναι πολυ καλο... Και σε συγκριση με Manara, ειναι γενικα πιο ψηλα...
 
Άπαιχτο σχέδιο καταπληκτική λεπτομέρεια θα έλεγα, η φαντασίωση κάθε θνητού (άντρα)! Βάλτε και καμιά φωτό όμως να θαυμάσουμε...
 
Την είχα πετύχει σαν ένθετο συρραμένο εσωτερικά (εννοέίται) σε ένα περιοδικό πριν καμιά δεκαριά χρόνια. Το σχέδιο πολύ αληθοφανές ομολογώ. Τώρα βλέπω ότι είχε και υπόθεση...μάλιστα.
 
kingtiger077 είπε:
Βάλτε και καμιά φωτό όμως να θαυμάσουμε...
Οτι πιο "σεμνο" βρηκα απο φωτο.... ;)

fetch


Εξωφυλλο απο GreekComics.gr
 
απ τα καλύτερα ενήλικα comics επιστημονικής φαντασίας και η φιγούρα της Druuna όλα τα λεφτά
 
Πίσω
Μπλουζα