Η Παλιά Αθήνα

Λεύκες είναι τα περισσότερα... Χνούδια και αλλεργίες την άνοιξη ενώ το φθινόπωρο χειμώνα ως φυλλοβόλα ρίχνουν τα φύλλα τους στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Επιπλέον είναι επιρρεπείς στις κακοκαιρίες γιατί σπάνε κλαδιά και ορισμένες φορές ξεριζώνονται.
Προσωπικά προτιμώ τις νεραντζιές οι οποίες θα μπορούσαν να μπολιαστούν και να είναι λεμονιές -πορτοκαλιές) αλλά και τις χαρουπιές.
Οι χαρουπιές θα ήταν χρήσιμες γιατί θα μπορούσαν να συλλέγονται οι καρποί τους και να χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφές.
 
Γιατι να συλλέγονται? Καλύτερα να έρχονται κοπάδια αιγοπρόβατα να βόσκουν επί τόπου, όπως στις παλιές φωτο
 
Λεωφόρος Βουλιαγμένης λίγο παραπάνω από τον Ι.Ν Αγίου Ιωάννη
Στην θέση του υπάρχει πλέον κατάστημα γνωστής αλυσίδας υπεραγορών

 
Επαναδημοσιεύω σχετική ανάρτησή μου #2.107 στο παρόν θέμα γιατί δεν φαίνεται η δεύτερη φωτογραφία.


Στην παρακάτω φωτογραφία κάτω δεξιά ο κυκλικός κόμβος Συγγρού ως αφετηρία λεωφορείων
(γραμμές 450 ΔΕΛΤΑ ΦΑΛΗΡΟΥ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ και 550 ΔΕΛΤΑ ΦΑΛΗΡΟΥ-ΚΗΦΙΣΙΑ)
1651932323912.png
Πηγή
 
Τελευταία επεξεργασία:
Προσωπικά προτιμώ τις νεραντζιές οι οποίες θα μπορούσαν να μπολιαστούν και να είναι λεμονιές -πορτοκαλιές)
Δε συμφέρει να μπολιαστούν σε λεμονιές -πορτοκαλιές. Ζούμε σε μια πόλη όπου υπάρχει πολλή πείνα. Οι πορτοκαλιές δεν θα προλάβαιναν να κρατήσουν ώριμο καρπό ούτε για ένα εικοσιτετράωρο. Οι δε λεμονιές το ίδιο, χώρια που θα γίνονταν οι καλύτερες φίλες των εξαρτημένων...
Από την άλλη τα νεράτζια δεν τρώγονται ως έχουν. Άντε να χρησιμοποιηθούν σε καμιά διαδήλωση που καταλήγει σε "καυγά", για να το θέσω κομψά. Μια χαρά είναι λοιπόν οι νερατζιές, μοσχοβολούν κιόλας με το ξύπνημα της άνοιξης.
(Και τώρα που τα γράφω όλα αυτά αναλογίζομαιι πόσο απαισιόδοξα σκέφτομαι με το να ζω και να δουλεύω στο κέντρο...)
 
Α ρε bajar τα χεις δει όλα στο κέντρο για αυτό. Αν ήσουν '85 με 95 Αθήνα θα προλάβαινες και το νεράτζι με ξυραφάκι μέσα! Άγριες εποχές...
Για να το πάμε και αλλιώς όμως, πιο αισιόδοξα αν με γνώριζες πριν το 1995 θα με έβλεπες μαζί με τη γιαγιά μου να μαζεύουμε νεαρά νεράτζια πράσινα πράσινα απο τις νερατζιές του Πεδίον του Άρεως για να κάνουμε γλυκό νερατζακι. Ε, μετά μας πιάσανε οι ντροπές.
 
Γιατί αφήνουν αναξιοποίητη την Αρχαία Αγορά για λίγα ερείπια? Σε τέτοια προνομιούχα περιοχή μάλιστα? ΟΚ, το Ηφαίστειο και τη Στοά του Αττάλου μπορούν να τα αφήσουν, αλλά στο υπόλοιπο οικόπεδο θα μπορούσαν να φτιάξουν ωραιότατα συνεδριακά κέντρα και shopping malls (που θα δείχνουν και σεβασμό στην αρχαία χρήση του χώρου) που θα έκαναν τα σχέδια για το Ελληνικό σκόνη.
 
60s. Επίσκεψη στην Αθήνα του Ιταλού πρωθυπουργού Antonio Segni.

Προβολή συνημμένου 241945
Με αναζήτηση στο διαδίκτυο ο Antonio Segni διετέλεσε πρωθυπουργός της Ιταλίας το διάστημα 16 Φεβρουαρίου 1959-26 Μαρτίου 1960. Στη συνέχεια διετέλεσε Προέδρος της Ιταλίας το διάστημα 11 Μαΐου 1962-6 Δεκεμβρίου 1964.
Επομένως και εφ' όσον η περιγραφή της φωτογραφίας είναι ορθή, η επίσκεψή του ως πρωθυπουργού της Ιταλίας έγινε στις αρχές του 1960.
 
Πίσω
Μπλουζα