Η Παλιά Αθήνα

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας audiodee
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Παιδια, για τις φωτο με τα αλογα, εκει που ειναι σημερα η Εθνικη Πινακοθηκη, ηταν στρατοπεδο ιππικου. Ακριβως διπλα σταρτιωτικα εργαστηρια που μονταραν τις κανες των κανονιων σε ξυλινες ροδες με σιδερενιους αξονες. Οι κανες φτιαχνονταν στο εργοστασιο του Μαλτσινινιωτη στο Νεο Κοσμο.

Ενταξει, ειμαι πουρειντζερ, αλλα οχι και τοσο παλαιουρας. Μου τα ειχε πει ο μπαρμπας μου που ηταν πρωτομαστορας, εκει

Τελευταία επεξεργασία:
Πράσινο Λεωφορείο Chausson των τότε ΕΗΣ (Ελληνικοί Ηλεκτρικοί Σιδηρόδρομοι) προγόνου των ΗΣΑΠ, στην τότε γραμμή 32 ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, και μετέπειτα 040 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Εγω θυμαμαι δυο γραμμες Αθηνα-Πειραια, με πρασινα λεωφορεια. Την 70 που κατεβαινε Πειριαα απο τον οδο Πειραιως και την 165 απο λεωφορο Συγγρου

Υπάρχει το πολύ πιθανό ενδεχόμενο στον συγκεκριμένο αγώνα να έπαιξε και η μητέρα μου με την ομάδα του Παναθηναϊκού.
Έψαξα τις φωτογραφίες στο άλμπουμ και βρήκα δύο αποκόμματα εφημερίδων
Παραθέτω απόκομμα από το φύλλο με αριθμό 10969 της εφημερίδας ...... ( ; ) της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου 1949 (από την πίσω πλευρά της φωτογραφίας). Στην φωτογραφία η μητέρα μου είναι η δεύτερη από τις όρθιες αριστερά (ομάδα Παναθηναϊκού)
1693156111962.png

1693156256459.png

Επίσης παραθέτω φωτογραφία από την "Αθλητική Ηχώ"(στην οποία η μητέρα μου είναι πρώτη από αριστερά)
για την οποία δυστυχώς δεν γνωρίζω ημερομηνία.
1693157170796.png
Μπορεί ωστόσο να είναι 27 Ιουλίου 1950 γιατί από την πίσω πλευρά της φωτογραφίας την οποία και παραθέτω
1693157241501.png
αναφέρεται σε "προχθεσινή" νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανελληνίου στο μπάσκετ.
Διαβάζοντας στο
https://el.wikipedia.org/wiki/Πανελλήνιο_πρωτάθλημα_καλαθοσφαίρισης_ανδρών_1949-50
"Το 12ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης ανδρών 1949–50 διεξήχθη στην Αθήνα, ξεκίνησε στις 22 Ιουλίου 1950 και ολοκληρώθηκε στις 28 Ιουλίου 1950."
Επίσης από τα αποτελέσματα βλέπουμε ότι την 4η αγωνιστική 25/07/1950 ήταν ο αγώνας Ολυμπιακού-Πανελληνίου που έληξε υπέρ των ερυθρολεύκων.

Παναθηναϊκό Στάδιο
Σε πρώτο πλάνο το άγαλμα του δισκοβόλου.
Το αστικό λεωφορείο Ikarus 260 μάλλον κατευθύνεται προς Θησείο προερχόμενο από τα Μεσόγεια...

Σταθμός ΗΣΑΠ Μοναστηρακίου

Πίσω
Μπλουζα