Η Παλιά Αθήνα

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας audiodee
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ξενοδοχείο plaza στην Βούλα. Υπήρχε στην παραλιακή λεωφόρο μέχρι το 2022 όπου και κατεδαφίσθηκε.Το έχουμε δει και στην ταινία "το νησί της αγάπης" Προβολή συνημμένου 288568Προβολή συνημμένου 288567
Προβολή συνημμένου 288569
Παραλιακή Λεωφόρος στο ρεύμα προς Γλυφάδα στο ύψος της στάσης Α' Πλαζ Βούλας. Να δούμε τι μεγαθήριο θα φτιάξουν στην θέση του...

Μάρκου Αυρήλιου 5 δίπλα στην Ρωμαικη αγορά .Σήμερα έχει ανακαινισθεί και έχει αλλάξει εντελώς σε σημείο που δεν θυμίζει τίποτε το "ερείπιο" της φωτογραφίας. Το έχουμε δεί και στην ταινία του 1962 "ΟΡΓΗ" η οποία μας βοηθάει και στην ταυτοποίηση αφου το κτίριο που βρίσκεται αριστερά του και βλέπουμε στην ταινία παραμένει ίδιο.
οργη 5τ.pngοργη 5αρρ.png

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν είμαι σίγουρος. Πιθανότατα η φωτογραφία είναι από εργασίες διαμόρφωσης της κοίτης του Ιλισού.
Διορθώνω , ο ποταμός είναι ο Κηφισός. Επειδή δεν μπορούσα να ταυτοποιήσω την περιοχή έψαξα και βρήκα την περιγραφή της φωτογραφίας όπου αναγράφεται :
"Αθήνα, καθαρισμός της κοίτης του Κηφισσού, 24-6-1977. Από την προσωπική συλλογή μου."

Τελευταία επεξεργασία:
Διορθώνω , ο ποταμός είναι ο Κηφισός. Επειδή δεν μπορούσα να ταυτοποιήσω την περιοχή έψαξα και βρήκα την περιγραφή της φωτογραφίας όπου αναγράφεται :
"Αθήνα, καθαρισμός της κοίτης του Κηφισσού, 24-6-1977. Από την προσωπική συλλογή μου."

Τελικά έγινε εντοπισμός. Πρόκειται για την εκβολή του ποταμού στο Μοσχάτο. Τα κτήρια που διακρίνονται στην αρχική φωτογραφία βρίσκονται επί της σημερινής οδού Αγίου Κωνσταντίνου στο Μοσχάτο.
Το κτήριο στο κόκκινο ορθογώνιο με την διαφορά ότι απουσιάζει ο τελευταίος όροφος, στέγαζε για κάποια έτη το Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου και από το 2013 το «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ» Κέντρο Φροντίδας και Αγωγής Παιδιού στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου της Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

1733070322444.png

1733070354311.png

Διακρίνονται Ιταλικά τρόλεϊ Alfa Romeo CGE Casaro (τριαξονικά) και Σοβιετικά ZiU-9
Η φωτογραφία [με λεζάντα "Αθήνα 1980: Στην Πανεπιστημίου μία ημέρα αργίας (film) by vlagadiotis"]
έχει δημοσιευθεί παλαιότερα στο νήμα Λεωφορεία από 80s!!!! βλ. εδώ .

Πίσω
Μπλουζα