Η Παλιά Αθήνα

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας audiodee
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Δύσκολα να είναι το 1971 η φωτογραφία. Το περιοδικό yachting δεν νομίζω ότι θα το αγοράζανε έστω και λίγοι εκείνη την περίοδο. Κάποιες συσκευασίες προϊόντων επίσης δεν συνάδουν με το 1971, όπως αυτή των γεμιστών μπισκότων. Μάλλον για 1991 μου κάνει.

Συμφωνώ ότι μοιάζει νεότερη, αλλά το βιβλίο του Κώστα Μητρόπουλου "Κάτι τρέχει" κυκλοφόρησε το 1971, και δεν νομίζω ότι ήταν τέτοια αθάνατη λογοτεχνία που να πουλιέται σε περίπτερα για δεκαετίες.

Του 1971 είναι και η έκδοση του "Της Γης οι κολασμένοι" που βλέπουμε, αν και το βιβλίο είναι παλιότερο

Η αρμαθιά από κομπολόγια μου λέει ότι το περίπτερο ήταν σε τουριστικό μέρος, πράγμα που ίσως εξηγεί το Yachting

Τελευταία επεξεργασία:
Ξεκαθαρα πολυ μεταγενεστερη του 1971 η φωτογραφια. Μεχρι και το ντυσιμο του περιπτερα παραπεμπει σε πολυ νεοτερες εποχες.

Συμφωνώ ότι μοιάζει νεότερη, αλλά το βιβλίο του Κώστα Μητρόπουλου "Κάτι τρέχει" κυκλοφόρησε το 1971, και δεν νομίζω ότι ήταν τέτοια αθάνατη λογοτεχνία που να πουλιέται σε περίπτερα για δεκαετίες.

Του 1971 είναι και η έκδοση του "Της Γης οι κολασμένοι" που βλέπουμε, αν και το βιβλίο είναι παλιότερο

Η αρμαθιά από κομπολόγια μου λέει ότι το περίπτερο ήταν σε τουριστικό μέρος, πράγμα που ίσως εξηγεί το Yachting
Λοιπόν επειδή με ιντρίγκαρε το σχόλιο του ακριβοθώρητου πλην αγαπητού Ελέφαντα, έψαξα ολίγον για τις συσκευασίες που φαίνονται στο περίπτερο μπας και επιβεβαιώνεται το αναφερόμενο 1971. Λοιπόν οι αναπτήρες Cricket είναι ολλανδικοί και πρωτοκυκλοφόρησαν το 1961. Ήταν από την αρχή γνωστοί για τα χρώματα που κυκλοφορούσαν. Στην Ελλάδα δεν ξέρω πότε εισήχθησαν για πρώτη φορά, δεν βρήκα τίποτα σχετικό.
Το περιοδικό Yachting χρηματοδοτήθηκε και από τον Ωνάση απ ότι διάβασα προκειμένου να επεκταθεί και στην ενοικίαση θαλαμηγών. Φαντάζομαι πριν το 1973 όπου έχασε γη ουρανό και θάλασσα με τον θάνατο του γιού του.
Τα μπισκότα Παπαδοπούλου αλλάξανε το σήμα τους σ αυτό που ξέρουμε σήμερα το 1972. Σύμφωνα με το σαιτ τους το σήμα τους και η συσκευασία των γεμιστών την δεκαετία του 60 μέχρι το 1972 ήταν αυτή

group2_1_1960@2x.png
Οπότε το μόνο που μου μένει είναι να αναφωνήσω (όπως έκανε κάποτε, κάπου, κάποιος αρχηγός), mea culpa.
Πραγματικά όμως η φίρμα των γεμιστών να γράφεται με κυματιστή γραμματοσειρά την δεκαετία του εξήντα ήταν αρκετά πρωτότυπο και φυσικά τεχνικά είχε την δυσκολία του. Θα έπεσε δουλειά με καμπυλογραμμο στενσιλ και ραπιντογκράφ...

Τελευταία επεξεργασία:
Υπάρχει το πολύ πιθανό ενδεχόμενο στον συγκεκριμένο αγώνα να έπαιξε και η μητέρα μου με την ομάδα του Παναθηναϊκού.
Έψαξα τις φωτογραφίες στο άλμπουμ και βρήκα δύο αποκόμματα εφημερίδων
Παραθέτω απόκομμα από το φύλλο με αριθμό 10969 της εφημερίδας ...... ( ; ) της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου 1949 (από την πίσω πλευρά της φωτογραφίας). Στην φωτογραφία η μητέρα μου είναι η δεύτερη από τις όρθιες αριστερά (ομάδα Παναθηναϊκού)
Προβολή συνημμένου 266037

Προβολή συνημμένου 266038

Επίσης παραθέτω φωτογραφία από την "Αθλητική Ηχώ"(στην οποία η μητέρα μου είναι πρώτη από αριστερά)
για την οποία δυστυχώς δεν γνωρίζω ημερομηνία.
Προβολή συνημμένου 266040
Μπορεί ωστόσο να είναι 27 Ιουλίου 1950 γιατί από την πίσω πλευρά της φωτογραφίας την οποία και παραθέτω
Προβολή συνημμένου 266042
αναφέρεται σε "προχθεσινή" νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανελληνίου στο μπάσκετ.
Διαβάζοντας στο
https://el.wikipedia.org/wiki/Πανελλήνιο_πρωτάθλημα_καλαθοσφαίρισης_ανδρών_1949-50
"Το 12ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης ανδρών 1949–50 διεξήχθη στην Αθήνα, ξεκίνησε στις 22 Ιουλίου 1950 και ολοκληρώθηκε στις 28 Ιουλίου 1950."
Επίσης από τα αποτελέσματα βλέπουμε ότι την 4η αγωνιστική 25/07/1950 ήταν ο αγώνας Ολυμπιακού-Πανελληνίου που έληξε υπέρ των ερυθρολεύκων.
Ψάχνοντας στο gazzetta.gr, το αρχείο της εφημερίδας Αθλητική Ηχώ, στο τεύχος της 24ης Οκτωβρίου 1949, στην τρίτη σελίδα, αναγράφεται ότι στο φιλικό αγώνα μεταξύ των ομάδων Πανιωνίου και Παναθηναϊκού στους άνδρες επεκράτησε ο Παναθηναϊκός με 51-34 , ενώ στις γυναίκες ο Πανιώνιος με 33-19
1740475122035.png

Πίσω
Μπλουζα