Η Πρώτη Μου Heavy Metal Συναυλία

Λουκιανός, "Πάρτυ στη Βουλιαγμένη", 1983. Τι άλλο;
 
Κάπου 1990 ή 1991(10 χρονών εγώ τότε) είχα πάει με τους γονείς μου στην Ξάνθη για το καρναβάλι και ο Μιχαλης ρακιτζής!!(ναι αυτός)έδινε συναυλια οπου και την παρακολουθήσαμε...Tο μόνο που θυμάμε ήταν ότι είχε πολύ κόσμο(το γέμισε το γήπεδο ο μιχαλάκης ο οποιος τότε ήταν απο τους πιο γνωστους και εμπορικους μουσικους της χώρας μας)Η πρώτη "σοβαρή" συναυλία με την έννοια ότι αντιλαμβανόμουνα που βρίσκομαι και ποιους βλέπω ήταν το 1996 όταν είχαν έρθει τα ξύλινα σπαθία στην Δράμα.Εντάξει μεγάλη στιγμή για μένα μίας και αποτελουν το αγαπημένο μου Ελληνικό συγκρότημα.Ειδικά την περίοδο 93-97 τα ξύλινα σπαθια ήταν τόσο γνωστά που και ακόμα ραδιοφωνικοί σταθμοι της πόλης που αρέσκονται σε σκυλάδικο προγράμματα,έβαζαν συχνά το μέγα χίτ της εποχής "Λιωμένο παγωτό"ΑΛΛΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ που έκανε την Γή να σταματήσει να γυρίζει ήταν όταν το ιουνιο του 2005 είδα τους ΘΕΟΥΣ iron maiden...σοκ και δέος..όλα τα άλλα συγκροτήματα που είδα στο πέρασμα των χρόνων ήταν απλά οδοντόπαστες μπροστά σε αυτο που βίωσα με τους maiden...
 
Θυμάμαι που είχα πάει στα Ημισκούμπρια που είχαν έρθει στην πόλη μας. Έχω και το αυτόγραφο ακόμη.
 
Μέσα της δεκαετίας του 80 στην πλατεία του χωριού μου συνυλία του Ρος Ντέιλι εγώ κάτω των 10 ετών. Φυσικά κοιμήθηκα.
 
Πρώτη μου συναυλία ήταν στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, το '81 -'82, όπου τρία γκρουπάκια φοιτητών έπαιξαν από Scorpions και Deep Purple, μέχρι Ελληνικό Ροκ!
 
Η πρωτη μου συναυλια ητανε με τον Παπακωνσταντινου, να ημουνα 8 χρονων τοτες και μετα πηγα η δευτερη σοβαρη για μενα ητανε το 2005 στους Maiden.
 
Τρίτη Γυμνασίου είχα πάει στην πρώτη μου συναυλία και ήταν τα Ημισκούμπρια....
 
Μαρίζα Κωχ ,δεν την θυμάμαι γιατί ίσως ήμουν τόσο μικρός που δεν μιλούσα καλά καλά,από εφηβεία πρέπει να ήταν στους placebo
 
Συγγνώμη το ότι το θέμα είναι στην κατηγορία Heavy Metal έχει καμία σχέση; Βλέπω Τερμίτες,Ημισκούμπρια (κι εμένα η 1η μου συναυλία) Ρος Ντέιλι κτλ.
 
Οκ για μεταλ συναυλία, η πρώτη μου ήταν οι Iron Maiden το 1999 στο γήπεδο του Ατρομήτου (; ) στο Περιστέρι, μετά την επιστροφή του Dickinson :beerz: :headbangdude:
 
johnny19818 είπε:
Συγγνώμη το ότι το θέμα είναι στην κατηγορία Heavy Metal έχει καμία σχέση; Βλέπω Τερμίτες,Ημισκούμπρια (κι εμένα η 1η μου συναυλία) Ρος Ντέιλι κτλ.
Ωπ! Δεν πρόσεξα που ήταν το θέμα και νόμισα γενικά από συναυλίες...
 
Η πρώτη μου ήταν Iron Maiden το 88.Pink Floyd 89?

Από τότε πολλές συναυλίες κυρίως στο Ρόδον,όπως Gammay Ray,King Diamond

Μια συναυλία που θα μου μείνει,είναι και του Ρακιντζή το 92? στον Εθνικό κήπο μαζί με τον Gillan.Τότε ο Ρακιντζής απλά είχε γκρουπάρα...Μανουσέλης κιθάρα,και Mark Cross τύμπανα!!!!

Επίσης Αlice Cooper στην Λεωφόρο όπου έβγαλα την συναυλία με ένα 13χρονο κοριτσόπουλο στον ώμο.

Πολλά Rockwave όπου θα σταθώ σε Twisted Sister και Crimson Glory(RIP Midnight)

Deep Purple αν θυμάμαι καλά Λυκαβηττό!! Helloween σε ένα απαράδεκτο μέρος το 07

Stratovarius,Kamelot,Tarja,δεν γινόταν να μην πάω...
 
Metallica, Cult, Λευκή Συμφωνία, το 93 στο γήπεδο του Πανιωνίου.

Αξέχαστη συναυλία.
 
H πρώτη μου συναυλία ήταν οι Iron Maiden στο Περιστέρι,δυστυχώς έμενα επαρχία για πολλά χρόνια και αυτό καθιστούσε πολύ δύσκολο το να παρακολουθήσω προγενέστερες.Δε θα ξεχάσω στην arena να πέφτει ο ένας πάνω στον άλλο και να φοβόμαστε μην σκάσουμε από την πίεση !
 
Πιτσιρικάς 13 ετων περίπου,περπατούσα επι της Αγγελάκη στη Θεσσαλονίκη,1990.Φτάνοντας έξω απο το σινε ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ -γνωστό πιο πολύ για τα έργα σεξ που προέβαλε-συνάντησα ένα τσούρμο μαλλιάδες,με ραφτά στα μπουφάν ,μπότες,adidas αθλητικά μποτάκια να φωνάζουν ρυθμικά "Ψωμί Κουλτούρα Σεπουλτούρα".Ναι,έπαιζαν εκείνη την ημέρα οι θρυλικοί Βραζιλιάνοι thrashers Sepultura.Μπήκα σχεδον τελευταίος-μικρος γαρ και ασυνόδευτος-αλλά αυτό που έζησα δεν περιγράφεται.
 
1992 ,ενθυμιο απο την πρωτη μου συναυλια.



112675.jpg112674.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ήταν σε ένα γυμναστήριο στην Δάφνη και έπαιζαν οι Αντίδραση, Στίγμα 90 και άλλοι που δεν τους ήξερα. Πρέπει να ήταν το '92 γιατί θυμάμαι ότι πήγαινα δευτέρα γυμνασίου
 

Συνημμένα

  • IMG_20220525_003937.jpg
    IMG_20220525_003937.jpg
    1,8 MB · Προβολές: 5
Πρώτη συναυλία 14 ετών, Metallica στις 27 Ιουνίου του 1993 στη Ν.Σμύρνη.metallica-1993-1.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα