Η Σπηλιά του Χρυσού Ρόδου - Fantaghirò

QueenofHearts

RetroActive
Joined
8 Ιουν 2007
Μηνύματα
809
Αντιδράσεις
836
Η σειρά τηλεταινιών "Η σπηλιά του Χρυσού ρόδου" (Fantaghiro) είναι βασισμένη στο ιταλικό παραμύθι "Fantaghiro-Persona Bella" και γυρίστηκε μεταξύ 1991-1997. Συνολικά αποτελείται από 5 μέρη, το κάθε μέρος χωρισμένο σε 2 επεισόδια της μιάμισης ώρας. Αυτό καθεαυτό το παραμύθι είναι μόνο το πρώτο μέρος με τις συνέχειες να κυμαίνονται από καλές (3ο μέρος), αδιάφορες (2ο) έως κακές( 4ο, 5ο). Λόγω του ότι πρόκειται για πολυεθνική παραγωγή, έχει κυκλοφορήσει σε διαφορετικές γλώσσες αν και επί του παρόντος σε επίσημα dvd κυκλοφορεί μόνο στα γερμανικά και τα ιταλικά, χωρίς αγγλικούς υπότιτλους. Στην Ελλάδα προβλήθηκαν τα μέρη 1-2 από την ΝET, με αγγλικές φωνές γύρω στο '94 (όπου το όνομά της προφερόταν Φανταγκαρόου) και το 3ο μέρος λίγο αργότερα απ'το παλιό Σκάι, με ιταλικές φωνές.

Η ιστορία της Φανταγκιρό είναι ένα παραμύθι με μια πριγκίπισσα που δεν αφήνει να της συμβούν πράγματα αλλά τα κάνει να συμβαίνουν και που πλαισιώνετε από πολύ όμορφους και ανθρώπινους χαρακτήρες, που παρότι ανήκουν σε παραμύθι δεν είναι παραμυθένια τέλειοι αλλά κάνουν λάθη, τα χάνουν μα και συνεχίζουν προκειμένου να καταφέρουν το σκοπό τους.

Το παραμύθι της Φανταγκιρό ξεκινάει όταν ο βασιλιάς-πατέρας της το βράδυ που γεννήθηκε και τρελαμένος απ'τη λύπη του που και το τρίτο του παιδί γεννήθηκε κορίτσι και η γυναίκα του πέθανε στη γέννα προσπαθεί να σκοτώσει το μωρό, αλλά τον σταματά η Λευκή νεράιδα του Δάσους. Η μικρή Φανταγκιρό μεγαλώνοντας δεν είναι ήσυχη και ήπια σαν τις αδερφές τις, Κατερίνα και Καταλίνα, αλλά ονειρεύεται μάχες και πολέμους, πράγμα για το οποίο πολλές φορές τιμωρείτε! Το ποτήρι ξεχειλίζει όταν ο πατέρας της αποφάσισε να παντρέψει τις κόρες του για να ενισχύσει τη χώρα του που είναι πολλά χρόνια τώρα σε πόλεμο με τη γειτονική χώρα. Αρνούμενη να δεχτεί αυτό που της λέει ο πατέρας της κλέβει ένα άλογο και φεύγει τρέχοντας απ΄το κάστρο. Στην εξοχή όπου βρέθηκε γνωρίζει τον Λευκό Ιππότη, που είναι στη πραγματικότητα η νεράιδα, και της μαθαίνει να μάχεται.

vlcsnap-00028.jpg


Στο γειτονικό βασίλειο στο μεταξύ ο βασιλιάς πέθανε και ο γιος του, ο νεαρός βασιλιάς Ρομουάλντο ανεβαίνει στο θρόνο γεμάτος νέες ιδέες για να ζήσει ο καλύτερα ο λαός του. Το πρώτο πράγμα που θέλει να κάνει είναι να σταματήσει ο πόλεμος με το γειτονικό βασίλειο και για να γίνει αυτό, καλεί τον βασιλιά να στείλει έναν ιππότη να μονομαχήσει μαζί του και έτσι να αποφασιστεί ποιος θα νικήσει τον πόλεμο. Σε μια από τις βόλτες του όμως τον πετυχαίνει το βέλος της Φανταγκιρό και κυνηγώντας να την πιάσει, βλέπει τα μάτια της μέσα απ’τα δέντρα και τον πετυχαίνει και το βέλος του έρωτα. Εκείνη την ώρα εμφανίζεται η Λευκή νεράιδα και του λέει να μη συνεχίσει να την κυνηγά γιατί είναι πλάσμα του δάσους αλλά να ψάξει να βρει αυτά τα μάτια σε θνητή.

vlcsnap-00031.jpg





Η Φανταγκιρό γυρίζει στο κάστρο της και καταφέρνει να πείσει τον πατέρα της να πάει αυτή στο γειτονικό βασίλειο σαν αρσενικός μονομάχος. Εκεί φυσικά τη βλέπει ο Ρομουάλντο ο οποίος παθαίνει την πλάκα τη ζωής του νομίζοντας πως τα μάτια που έχει ερωτευτεί ανήκουν σε αγόρι, με χαρακτηριστικές σκηνές όπου αναποδογυρίζει τραπέζια. Προσπαθώντας να ανακαλύψει αν είναι στη πραγματικότητα γυναίκα τη διατάζει να πάει στην Σπηλιά του Χρυσού Ρόδου αφού εκεί ζει το ιερό τέρας που τρώει μόνο γυναίκες. Η Φανταγκιρό, ατρόμητη και πεισματάρα, καταφέρνει να πάει και να βγει σώα, ανακαλύπτοντας πως το Χρυσό Ρόδο είναι η σταφυλή του τέρατος και η Σπηλιά το στόμα του. Παρόλο το σοκ του ο Ρομουάλντο εξακολουθώντας να μην πιστεύει πως είναι άντρας, την καλεί σε διαγωνισμό κολύμβησης την επόμενη μέρα.

vlcsnap-00035.jpg


Η Φανταγκιρό προκειμένου να αποφύγει να βγάλει τα ρούχα της καταφεύγει σε διάφορες δικαιολογίες και στο τέλος καταλήγει να μονομαχεί με τον Ρομουάντο και να τον νικά. Για λόγους τιμής πρέπει να τον σκοτώσει, πράγμα φυσικά που της είναι αδύνατον να κάνει αφού είναι και αυτή θύμα του φτερωτού θεού. Συλλαμβάνεται απ΄τους άντρες της λοιπόν ως προδότης και οδηγείτε πίσω στο κάστρο της. Εκεί την βάζουν στη απομόνωση έτσι ώστε να μπορέσει να εμφανιστεί ξανά σε λίγο καιρό ως κοπέλα.

Σύντομα στο κάστρο εμφανίζεται και ο Ρομουάντο με τους ακόλουθούς του για να παραδοθεί στον βασιλιά μιας και έχασε αλλά και να παρακαλέσει για επιείκεια στον μονομάχο. Συντετριμμένος όταν μαθαίνει πως ο μονομάχος έχει πλέον τιμωρηθεί (η ποινή για προδοσία ήταν θάνατος) αρνείται να παντρευτεί κάποια από τις δυο κόρες του βασιλιά, αλλά τις ζητάει σε γάμο εκ μέρους των φίλων του τους οποίους και χρίζει διαδόχους μιας και δεν θέλει να παντρευτεί ποτέ του πια. Με τα χίλια ζόρια τον τραβάει η μεγάλη αδερφή της Φανταγκιρό να πάει να τη δει στην απομόνωση και μετά να αποφασίσει, όπου και φυσικά έχουμε και την ευτυχή επανένωση!

vlcsnap-00047.jpg




Η πρώτη τηλεταινία όμως δεν τελειώνει με τον κλασσικό γάμο, για να έχουν λόγο να γυρίσουν και τις επόμενες!

Ιδού ένα όμορφο βίντεο με την υπέροχη μουσική των τίτλων τέλους





[ame=http://youtube.com/watch?v=EE9wRQDAjc4]YouTube - FantaghirΓ² - Mio Nemico


 


μερικά links για την ταινία,

http://www.imdb.com/title/tt0101095/

http://en.wikipedia.org/wiki/Fantaghir%C3%B2

αλλά και για τις πραγματικά παραμυθένιες περιοχές που γυρίστηκε

http://en.wikipedia.org/wiki/Lednice

http://en.wikipedia.org/wiki/Bouzov_Castle

http://en.wikipedia.org/wiki/Pern%C5%A1tejn_Castle

http://en.wikipedia.org/wiki/Bojnice_Castle
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Φανταγκίροου, υπήρξε μια από τις αγαπημένες μου, σειρές, για τον λόγο ότι δεν την παρουσιάζε, σαν μια αδύναμη πριγκίπισσα, που περιμένει έναν άντρα για την σώσει.

Εξίσου όμως μου άρεσε και η μουσική που πλαισίωνε την σειρά. Σε μαγευε, και σε ταξιδευε ταυτόχρονα.

και.. σχετικά με τα πόσα μέρη είχε αυτή η σειρά.. Ειδα μονο αυτά που πρόβαλλε η ΕΡΤ, και μου άρεσε πάρα πολύ το πρώτο μερος. Αυτό που περιγράφει και η Queenofhearts.
 
Σε παρακαλω πεσμου που μπορω να βρω την ταινια. Ευχαριστω.
 
Σε καποιο βιντεο κλαμπ υποθετω, θα υπάρχει σίγουρα.

Απο κει και πέρα, εδω μέσα δεν κάνουμε διακινηση υλικου (το λέει στους κανονισμούς), οποτε δεν θα βρεις κατι.

Καλώς μας ήρθες, και καλη διαμονή εδω :)
 
Σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Εχω ψαξει σε βιντεο κλαμπ αλλα δυστυχως δεν την εχω βρει ακομα, αλλα θα ξαναπροσπαθησω. και παλι ευχαριστω.
 
Τιτλος? [η σπηλια του χρυσου ροδου]

Καλησπερα, ψαχνω για μια ταινια που θυμαμαι αχνα,ηταν 3 πριγκιπισσες και η μια απο αυτες ειχε μεταμφιεστει σε ιπποτη. Θυμαμαι μια σκηνη που βρισκεται αυτη στο στομα ενος τερατος και το λαρυγγι του λαμπει (!!!!!),και αυτη το γαργαλαει για να την αφησει να φυγει!! Ελπιζω να σας διαφωτισα καπως!
 
ψαχνω τιτλο ξενης μινι σειρας

γεια σε ολους,ψαχνω τιτλο ξενης μινι σειρας κατι σαν παραμυθι θα το χαρακτηριζα: θυμαμαι που ηταν ενας βασιλιας που ειχε 3 κορες,οι 2 παντρευτηκαν αλλα η 1 (μαλλον γινοταν πολεμος και επρεπε να σωθει το βασιλειο τους,ο πατερας τους ηταν αρρωστος)κοβει τα μαλλια της,κρυβει την ταυτοτητα της,ντυνεται σαν πριγκηπας και πηγαινει να πολεμησει.Εκει γνωριζει εναν πριγκηπα(τον οποιο παντρευται στο τελος του 1ου κυκλου).Θυμαμαι μια σκηνη που πρεπει να κολυμπησουν και οι 2 ξεχωριστα σε ενα ποταμι αλλα εκεινη πρεπει να βρει τροπο ωστε να μην ανακαλυψει κανεις οτι ειναι γυναικα κι ετσι πεφτει κατι σαν πυκνη ομιχλη και κανεις δεν μαθαινει μεχρι στιγμης το μυστικο της.Λιγο πριν το τελος πρεπει να προσπαθησουν να παρουν 3 χρυσα μηλα απ το στομα ενος δρακου(;!),τελικα με εξυπνο τροπο η πριγκηπισσα καταφερνει να τα παρει γαργαλωντας τον δρακο,επιστρεφει στο βασιλειο και παντρευεται τον πριγκηπα.Μετα ειχε και συνεχεια για αλλες 2 φορες με νεες περιπετειες: στη μια ο πριγκηπας μαγευεται και παθαινει αμνησια

Σας θυμιζει κατι; γνωριζει κανεις τον τιτλο;σιγουρα θα υπαρχουν επεισοδια στο youtube αλλα χωρις τιτλο λιγο δυσκολο να τα βρω
 
Δε μου λεει κατι αλλα θυμασαι περιπου εποχη που προβληθηκε;
 
Η σπηλιά του χρυσού ρόδου (The cave of the golden rose)

Η σπηλιά του χρυσού ρόδου (The cave of the golden rose) aka Fantaghiro


RETE ITALIA 1991-1996


 


loc_500.jpg




Η σπηλιά του χρυσού ρόδου είναι μια σειρά φαντασίας ιταλικής παραγωγής, γνωστή και ως Fantaghiro, αποτελούμενη από πέντε ταινίες που γυρίστηκαν την περίοδο 1991-1996.

Παραγωγή της Reteitalia Productions και σκηνοθετημένο από τον Lamberto Bava, γυρισμένο στην Τσεχία και την Σλοβακία. Η σειρά ταινιών λαμβάνουν μέρος σε ένα τυπικό παραμυθένιο σκηνικό με πριγκήπισσες, πρίγκηπες. μάγισσες, μάγους και ζώα που μιλάνε.

Το μουσικό κομμάτι της ταινίας είναι το Mio Nemico (ο εχθρός μου), του συνθέτη Amedeo Mingh.

2m67bc6.jpg

Fantaghiro I



Στην πρώτη ταινία (2 μέρη των 100 λεπτών) η Fantaghirο είναι η νεότερη από τις τρεις πριγκήπισσες με πατέρα έναν πολεμιστή βασιλιά. Παρότι έξυπνη και όμορφη δημιουργεί προβλήματα στο βασίλειο, γιατί αντιτίθεται σε αυτά που υποχρεούται ως γυναίκα να πραξει. Κάτι το οποίο κάνει τον πατέρά της έξαλλο. Μια μέρα ο Βασιλιάς δέχεται πρόσκληση από τον αντίπαλο βασιλιά Romualdo σε μια μονομαχία που μπορεί να σημάνει το τέλος στην αιώνια διαμάχη μεταξύ των δυο βασιλείων. Η Fantaghirο το βλέπει ως ευκαιρία να αποδείξει τις δυνατότητες της.



H Fantaghiro και ο Romualdo ετοιμάζονται να παντρευτούν αλλά τα σχέδια τους αναβάλλονται όταν ο πατέρας της Fantaghirο απάγεται από την Μαύρη Βασίλισσα. Η Μαύρη Βασίλισσα ζητά υποταγή από το ζευγάρι, αλλά αρνούνται και ο Romualdo κηρύσσει πόλεμο. Η Fantaghirο κρυφά ακολουθεί τον καλό της στο Σκοτεινό Βασίλειο όπου εκεί διαπιστώνει ότι το σχέδιο της Μαύρης Βασίλισσας είναι πιο σατανικό!



Ο κακός μάγος Τarabas μαθαίνει ότι το πανίσχυρο βασίλειό του θα νικηθεί από έναν απόγονο βασιλικής οικογένειας μικρότερο των 10 ετών. Διατάζει λοιπόν τους πολεμιστές του να απαγάγουν όλα τα γαλαζοαίματα παιδιά του κόσμου. Όταν τα ανήψια της Fantaghirο γίνονται στόχοι, η Fantaghirο και ο Romualdo τα προστατεύουν. Ωστόσο κατά τη μάχη ο Romualdo πέφτει σε ένα μαγεμένο ποταμό και μετατρέπεται σε πέτρα. Η Fantaghirο τότε μαθαίνει ότι για να λυθούν τα μάγια πρέπει να βρει τον Tarabas...



Ένα μαύρο σύννεφο ταξιδεύει ανά τη γη καταστρέφοντας ότι αγγίζει. Όταν κατακλύζει το κάστρο της Fantaghiroʼs,η Fantaghiro ενώνει τις δυνάμεις της με τον Πρίγκηπα Parsel για να βρουν τις ρίζες του σύννεφου και να σταματήσουν όποιον το έχει εξαπολύσει. Οι δρόμοι της Fantaghirο διασταυρώνονται και πάλι με τον Tarabas, που δέχεται να τους βοηθήσει.

29kpg28.jpg


Fantaghiro V



Η Fantaghirο αιχμαλωτίζεται από την Μαύρη Βασίλισσα, η οποία έχει χάσει τις δυνάμεις της. Η Μαύρη Βασίλισσα είναι έτοιμη να αποκεφαλίσει την Fantaghirο όταν ξαφνικά μεταφέρεται σε μια παράλληλη διάσταση όπου ενώνει δυνάμεις με έναν απατώνα τον Aries για να πολεμήσουν έναν κακό που τρώει παιδιά.


Πρωταγωνιστούσαν:

Alessandra Martines ως Fantaghiro

24cf86e.jpg


Kim Rossi Stuart ως Romualdo

sdchvr.jpg


Brigitte Nielsen ως Black Queen

2mg2rtc.jpg


Nicholas Rogers ως Tarabas

qod9cj.jpg


Ursula Andress ως Xellesia

24c5kwj.jpg


και η Angela Molina ως White Witch


2z5oruw.jpg


Η σειρά έχει κυκλοφορήσει ολόκληρη σε dvd mais en francais!

51FvxoSbAbL._SL500_AA300_.jpg


Υποσημείωση

@katerinak: Ελπίζω ότι είναι αυτή η σειρά που ψάχνεις. Καλή τηλεθέαση. ;)

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Retrospectivaσ ευχαριστω πολυ!!!!!ναι αυτη ειναι η σειρα που εψαχνα :) )) να εισαι καλα!!!
 
Tη λάτρευα αυτή τη σειρά τηλεταινιών και τα έχω δει όλα. Μου είχε κάνει εντύπωση όταν έμαθα ότι τη σκηνοθέτησε ο Lamberto Bava, γιός του θρυλικού Mario Bava, καθώς τον είχα συνηθίσει μόνο σε ταινίες τρόμου. Σαν σειρά ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά τελείωσε με απαράδεκτο τρόπο, φανερώνοντας καθαρότατα ότι το έσυραν μέχρι εκεί που δεν πήγαινε για να βγάλουν χρήματα, και το κατέστρεψαν εντελώς. Η Αlessandra Martines πάντως πολύ συμπαθητική στο ρόλο της. Από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες ήταν και η "κακιά μάγισσα" Brigitte Nielsen, αυτή η γυναίκα είχε φοβερό κωμικό ταλέντο! Νομίζω ότι μοιάζει πολύ φατσικά με τη δική μας Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, σε αυτές τις τηλεταινίες τουλάχιστον. Επίσης αγαπημένη ερμηνεία αυτή του γοητευτικού Αυστραλού Nicholas Rogers, η μεταστροφή του από κακό σε καλό και όλο το φάσμα συναισθημάτων που έδειξε ήταν εξαιρετικό. Αυτή η σειρά μου είχε κάνει εντύπωση και γιατί είχε πολλούς άντρες που μου άρεσαν. Nάτοι όπως εμφανίζονταν στις τηλεταινίες, Kim Rossi Stuart (γιός του Ιταλού ηθοποιού Giacomo Rossi Stuart), Nicholas Rogers και Luca Venantini, χάρμα οφθαλμών και οι τρεις #)

Kim Rossi Stuart.jpg

Nicholas Rogers.jpg

Luca Venantini.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα