Η Σταύρωση και η Δίκη του Χριστού: Πόντιος Πιλάτος (1987 ΕΤ2)

Dominion

RetroMasteR
Joined
17 Μάρ 2006
Μηνύματα
1.463
Αντιδράσεις
528
Πόντιος Πιλάτος (1987 ΕΤ2)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/Πόντιος_Πιλάτος

Θυμάμαι γύρω στα 1986 με 1987 προβλήθηκε την μεγάλη βδομάδα μια σπέσιαλ-μίνι σειρά με τον Ζαχαρία Ρόχα (ο γυμναστής στο ΕΚΜΕΚ ΠΑΓΩΤΟ) να αναπαρειστά την Σταύρωση του Ιησού και την Δίκη. Το θυμάται κανείς?

Από ερτ-2 απογεύματα το έπαιζε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γεσεούας;

Θυμάμαι αμυδρά μια ελληνική σειρά με τον Χριστό τον οποίο τον αποκαλούσαν Γεσεούα (ή κάτι τέτοιο)..
 
Εγώ θυμάμαι μόνο το "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" με το γιουσουφάκι...
 
Snoopitsa είπε:
Εγώ θυμάμαι μόνο το "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" με το γιουσουφάκι...
αυτή που λες είναι η γνωστή παλαιότερη σειρά βασισμένη στο βιβλίο του Καζαντζάκη.. κυκλοφόρησε σε dvd από την Ραδιοτηλεόραση πριν καναδυό χρόνια.. αυτό που λέει ο Dominion είναι μια άλλη σειρά που δεν έκανε ιδιαίτερη αίσθηση και παίχτηκε κάπου στο '80.. απ' όσο θυμάμαι δηλαδή..
 
Εψαχνα κι εγώ αρκετό καιρό να βρω πληροφορίες γι αυτή τη σειρά μιας και δε θυμόμουν καν τον τίτλο της!! Η σειρά λοιπόν λέγετε Πόντιος Πιλάτος με πρωταγωνιστές τον Ζαχαρία Ρόχα στο ρόλο του Ιησού, τον Αντρέα Φιλιππίδη στο ρόλο του Καιάφα, τον Κώστα Κοσμόπουλο στο ρόλο του Πιλάτου κ.α!! Προβλήθηκε τη μεγάλη βδομάδα του 87 με 88 απο την ΕΡΤ2 και απο τότε έμεινε ξεχασμένη!! Φέτος έμαθα πως την έβαλε η ΕΤ1 απο τη Μεγάλη Δευτέρα εως και Πέμπτη, αλλά δυστυχώς στις 12:00 το μεσημέρι ήταν λογικό να περνούσε απαρατήρητη!! Και ήθελα πολύ να την ξαναδώ!! Κρίμα!!
 
θυμάμαι τα πικροχολα σχόλια σε στήλες εφημερίδων της εποχής για το γεγονός ότι κατά την διάρκεια επεισοδίου της σειράς ακούστηκε να περνά μηχανάκι! Προφανώς στηλίτευαν και το χαμηλό κόστος της σειράς
 
Πραγματι και εγω θυμαμαι την σειρα!Κριμα που εχασα την επαναληψη...
 
spyros_s είπε:
θυμάμαι τα πικροχολα σχόλια σε στήλες εφημερίδων της εποχής για το γεγονός ότι κατά την διάρκεια επεισοδίου της σειράς ακούστηκε να περνά μηχανάκι! Προφανώς στηλίτευαν και το χαμηλό κόστος της σειράς
Ηταν οντως χαμηλης παραγωγης..
 
Η καταγραφή της σειράς στη retrodb σε ότι αφορά την προβολή της και τους συντελεστές της άλλαξε σημαντικά.

Ένα σοβαρό λάθος υπήρχε στη συμμετοχή της Βούλας Ζουμπουλάκη η οποία δεν έπαιζε στη σειρά. Συμμετείχε η Γιούλα Ζουμπουλάκη στο ρόλο της Κλαυδίας.

Η σειρά είναι άξια προσοχής λόγω της συμμετοχής πλήθους αξιόλογων ηθοποιών σε σχετικά νεαρή ηλικία, αλλά και πολλών καταξιωμένων πρωταγωνιστών.
 
Οι τίτλοι αρχής της σειράς:

[video=youtube_share;Z4-uGcY9Gqk]

 
Λίγο πριν το τέλος της σειράς. Το μουσικό κομμάτι που ακούγεται απο 3:02 και μετά είναι το ίδιο που ακούγεται στην τηλεοπτική σειρά του Νίκου Φώσκολου "Πορφύρα και Αίμα της ΥΕΝΕΔ:

cuKiNYgBzJQ8w
 
Πίσω
Μπλουζα