Η Ταινιοθήκη στο σπίτι

QueenofHearts

RetroActive
Joined
8 Ιουν 2007
Μηνύματα
809
Αντιδράσεις
832
Μια πολλή ενδιαφέρουσα ιδέα από την ταινιοθήκη της Ελλάδος. Αντιγράφω μέρος της ανακοίνωσης:
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος έρχεται στην οθόνη σας!

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, απαιτούν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και καλή διάθεση. Μένουμε σπίτι λοιπόν, βλέποντας καλές ταινίες. Για τον λόγο αυτό, η Ταινιοθήκη προτείνει μια επιλογή σπάνιων ταινιών από το αρχείο της που για πρώτη φορά παρουσιάζονται διαδικτυακά, μέσα από τη νέα ψηφιακή της αίθουσα.

Κάθε ταινία θα κάνει την διαδικτυακή πρεμιέρα της τις συγκεκριμένες μέρες και ώρες που ακολουθούν και θα είναι διαθέσιμη για τρία 24ωρα στη σελίδα της ταινίας. Στη συνέχεια τη σειρά της θα παίρνει επόμενη. Οι προβολές θα συνεχιστούν όλον τον Απρίλιο.

Η επιλογή των ταινιών έγινε με ιστορικά/χρονολογικά κριτήρια
, ώστε το κοινό, παρακολουθώντας ταινίες από τις απαρχές του ελληνικού σινεμά, να διαπιστώσει την εξέλιξη όχι μόνο του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και του ελληνικού τοπίου (Αθήνα, ύπαιθρος) στο πέρασμα των χρόνων, και ταυτόχρονα να πάρει μια γεύση από το αρχείο της Ταινιοθήκης και την πολύπλευρη δράση της (διάσωση, αποκατάσταση, συντήρηση και προβολή ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου). Το ίδιο διάστημα, μέσω της ιστοσελίδας, το κοινό θα μπορεί να μαθαίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τις ταινίες αυτές, τις ιδιαιτερότητες της παραγωγής τους, τους πρωτεργάτες δημιουργούς τους και τη διαδικασία αποκατάστασής τους.

Λινκ πρόσβασης
 
Θαυμασια ιδεα, αν και θα ελεγα πως οι ταινιες που επελεγησαν δεν ειναι και πολυ του γουστου μου.
Μακαρι να συνεχιστουν οι προβολες και το Μαϊο. Ελπιζω ετσι μεσα στις ταινιες που θα προβληθουν να ειναι και ο Εφιαλτης (1961). Λαχταραω να τον δω επιτελους σε καθαρη κοπια και οχι σε αυτη την αθλια που κυκλοφορει παντου απο εκεινη την προβολη του Mega το 1991.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπορείς πάντα να στείλεις ένα μήνυμα να το έχουν στα υπόψη τους. Μέχρι στιγμής έχω βρει τις επιλογές τους πολύ ενδιαφέρουσες γιατί πρόκειται για ταινίες του βωβού κινηματογράφου που έχουν πολύ πρόσφατα ψηφιοποιηθεί και δεν προβάλλονται εκτός φεστιβάλ. Ξέρουμε τόσα λίγα για τον ελληνικό βωβό κινηματογράφο, θα ήθελα να έδειχναν κι άλλες. Μόλις είδα την "Κοινωνική Σαπίλα", εξαιρετικό!
 
Αυτο θα κανω. Παω να στειλω μηνυμα για τον Εφιαλτη!

Εdit: Εστειλα τωρα μολις e-mail και ελπιζω να μου απαντησουν.......Βασικα ας μη μου απαντησουν. Αρκει να προβαλουν την ταινια. :)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ευχαριστούμε πολύ! :)

Έχω επιλέξει να δω την πρώτη ταινία που έχουν βάλει για προβολή με τίτλο "Η ΡΟΔΑ" για να ταξιδέψω στην παλιά Αθήνα!

Μια περιήγηση-με σατιρική διάθεση-στην Αθήνα του χθες, του σήμερα και ίσως, του αύριο.
Η θέαση μια μικρής επανάστασης που τα τελικά της αποτελέσματα δεν αποφέρουν τίποτε άλλο εκτός από την ανανέωση των συνθηκών των δεσμών.
Μια μικρή απόδραση.
Μια ψευδαίσθηση ελευθερίας.
Ή μήπως μια διάθεση για ονειροπόληση;
 
Τι ωραια! Μολις ελαβα μηνυμα στο ηλεκτρονικο μου ταχυδρομειο απο την Ταινιοθηκη της Ελλαδος.
Μου στελνουν το προγραμμα προβολων για τον μηνα Μαϊο και μου λενε να μεινω συντονισμενη γιατι παντα λαμβανουν υποψιν τους τις προτασεις των θεατων τους.
Ευγενεστατοι και αμεσοι και μακαρι απο Ιουνιο να δω κανεναν....Εφιαλτη! :)
Αυτο ειναι το προγραμμα για το Μαϊο:
 
Ζήτησα την βίλλα και τον κόκκινο βράχο αυτή υπάρχει παιδιά ή δεύτερη θα σας πω την απάντηση!
 
της παρακολούθησα όλες όσες έχουν ανεβάσει μέχρι στιγμής, ξέχωρισα λίγο παραπάνω τον Βιλλάρ, την Αστέρω, την κοινωνική σαπίλα και την Άννα ροδίτη..
 
το ποτάμι που ανέβηκε σήμερα δεν το έχω δει ακόμα. Αλλά φαίνεται ενδιαφέρον....
 
Μα να μην πάρω απάντηση τουλάχιστον τον κόκκινο βράχο να ανεβάσουν καλέ υπάρχει και στο τιουμπι !
 
Μόλις μου απάντησαν απο την ταινιοθηκη και μου είπαν πως για τον μαιο έχουν καθοριστεί οι προβολές, μάλιστα μου έδωσαν και το λινκ να δω! Ετοιμάζουν και νέο πρόγραμμα και σίγουρα θα λάβουν υπόψην και τις προτάσεις ταινιών που λαμβάνουν, αυτά.
 
Μόλις μου απάντησαν απο την ταινιοθηκη και μου είπαν πως για τον μαιο έχουν καθοριστεί οι προβολές, μάλιστα μου έδωσαν και το λινκ να δω! Ετοιμάζουν και νέο πρόγραμμα και σίγουρα θα λάβουν υπόψην και τις προτάσεις ταινιών που λαμβάνουν, αυτά.
Δηλαδη ο,τι ακριβως και με μενα.
 
Αναμένουμε λοιπόν
Ε, ναι. Εμεις ο,τι ηταν να κανουμε απο την πλευρα μας το καναμε. Τωρα η τελικη επιλογη ειναι φυσικα δικη τους και να δουμε ποιων το χατιρι θα κανουν.
 
Πίσω
Μπλουζα